• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 12 شهریور 1397
کد مطلب : 29122
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LB9j
+
-

چرا به موضوع کنسرت پرداخته‌ایم؟

راند آخر

پرونده ای برای اشتیاق خواننده ها و هوادارانشان به برگزاری کنسرت

تحریریه درنگ

ماراتن برگزاری رویدادهای موسیقی با نزدیک‌شدن به آغاز ‌ماه محرم، به اوج خود رسیده است. طی سال‌های اخیر برگزاری کنسرت‌های موسیقی با رویش نسل جدید خوانندگان پاپ رونق گرفته است اما در ایام منتهی به‌ ماه محرم و رمضان، رقابت بر سر برگزاری کنسرت بالا می‌گیرد. بیستم شهریور‌ ماه محرم آغاز می‌شود و تا پایان ‌ماه صفر به‌مدت 2‌ماه، از برگزاری رویدادهای موسیقی خبری نخواهد بود؛ بنابراین کنسرت‌گذاران این روزها فعالیت خود را افزایش داده‌اند. به غیر از تهران که تقریبا تمامی سالن‌ها و محیط‌های قابلیت‌دار خود را به کنسرت‌گذاران اجاره داده است، شهرستان‌ها نیز این روزها میزبان خوانندگان سبک‌های مختلف موسیقی هستند. تعداد زیادی از بیلبوردهای شهری و بنرها در شهرستان‌ها به تصویر خوانندگان اختصاص داده شده است تا تهیه کننده‌ها از رقابت در جذب مخاطب بازنمانده باشند.

به بهانه بالاگرفتن تب کنسرت در ایام منتهی به محرم، پرونده این شماره «همشهری درنگ» را به موضوع کنسرت موسیقی اختصاص داده‌ایم. پدیده کنسرت و تب آن در میان نسل‌های قدیم و جدید در این صفحات مورد بررسی قرار گرفته است و سعی شده به غیراز نگاه فرهنگی، از زوایه‌های اجتماعی، اقتصادی و حواشی آنها نیز به این پدیده نگاه شود.

7سؤال در این زمینه مطرح شده و قرارمان این است که در صفحات پیش رو به آنها پاسخ دهیم. در پرونده کنسرت‌ها ابتدا به بررسی تاریخ باب‌شدن برگزاری کنسرت پاپ در ایران پرداخته شده است. اولین‌های موسیقی پاپ و رکوردداران برگزاری کنسرت در دوره‌های زمانی مختلف معرفی شده‌اند.

اتفاقی که اخیرا برای یکی از خوانندگان موسیقی پاپ روی صحنه افتاد و لب‌خوانی‌اش مورد انتقاد قرار گرفت، بهانه‌ای شد تا با علیرضا افتخاری خواننده قدیمی کشور که در یک کنسرت چنین تجربه‌ای را از سر گذرانده بود، گفت‌وگو کنیم.

در گزارشی به مقایسه قیمت بلیت کنسرت در ایران و چند کشور جهان اولی پرداخته شده است. همچنین هزینه‌های برگزاری کنسرت شامل اجاره سالن، دستمزد نوازنده‌ها و سایر عوامل برگزارکننده، در گفت‌وگو با یک تهیه‌کننده موسیقی، محاسبه شده است.

اینکه چرا اسپانسرها وارد این حوزه می‌شوند و آیا به‌دلیل معافیت‌های مالیاتی یا انگیزه‌های دیگر از چنین فعالیت‌هایی حمایت می‌کنند نیز در گزارشی مستقل مورد واکاوی قرار گرفته است.

در این پرونده از دیدگاه اجتماعی به این موضوع پرداخته شده است که چرا کنسرت رفتن رونق گرفته است. همچنین نیاز خانواده‌ها به شادی یا محافل فرهنگی در این گزارش مورد توجه قرار گرفته است.

طی سال‌های اخیر ورود گروه‌های موسیقی خارجی به ایران باب شده و خوانندگان و موزیسین‌های خارجی هم بازار موسیقی ایران را داغ دیده‌اند. خارجی‌بازها در این سال‌ها توانسته‌اند برخی از چهره‌های مشهور جهانی را در تالارهای ایرانی ملاقات کنند؛ هرچند که برخی از این خوانندگان در دوران افول پا به ایران می‌گذارند. این موضوع نیز در گزارشی مورد توجه قرار گرفته است؛هم آنها که موفق به برگزاری کنسرت در ایران شده‌اند و هم یکی از گروه‌هایی که به حضور در ایران علاقه نشان داده است و هنوز نتوانسته در ایران روی صحنه برود، معرفی شده‌اند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید