• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 11 شهریور 1397
کد مطلب : 28889
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j6xW
+
-

دوومیدانی مدیون سجاد مرادی است

لیلی خرسند

فدراسیون دوومیدانی در بازی‌های آسیایی جاکارتا با دو مدال طلا و یک مدال نقره سربلند شد و به‌نظر می‌رسد این سربلندی را بیش از هرکسی باید مدیون سجاد مرادی باشد. 
دوومیدانی برای اینکه بتواند در این بازی‌ها به‌ نتیجه برسد، سرمایه‌گذاری زیادی کرده بود، استخدام مربیان خارجی و اعزام نفرات  مطرح به اردوهای خارجی هزینه‌های زیادی هم برای این فدراسیون داشت، اما این هزینه‌ها چندان به نتیجه نرسید. در مقابل نفراتی که با مربیان خارجی کار کرده بودند، شاگردان سجاد مرادی، امیر مرادی و حسین کیهانی بهترین نتیجه‌ها، مدال نقره و طلا گرفتند. 

سجاد مرادی، ورزشکار مطرحی بود که در این چندساله خودش را بازنشسته کرد، او طلا و نقره بازی‌های آسیایی را در دوی 800 و 1500 متر دارد و بارها روی سکوهای آسیا رفت و حتی در المپیک لندن هم دوید، حالا هم در شروع مربیگری کارنامه او طلا و نقره دارد، مربی‌ای که از مربیان خارجی بهتر نتیجه گرفته است. شاید گفته شود این خوش‌شانسی مرادی بوده که شاگردان خوبی نصیبش شده اما قاسم فیروزی از مربیان قدیمی دوومیدانی معتقد است این خوش‌شانسی فقط شامل حال مرادی نمی‌شود: «امیرمرادی برادر سجاد است و به‌خاطر همین با او کار می‌کند. حسین کیهانی هم مربی نداشت و پیش سجاد رفت. اگر امیر برادر سجاد نبود و حسین هم مربی داشت، بعید بود حالا این دو مدال به‌دست می‌آمد. هم سجاد خوش‌شانس بود، هم امیر و کیهانی و هم دوومیدانی.» 

ورزشکاران زیادی هستند که بعد از بازنشستگی مربیگری را آغاز می‌کنند. در دوومیدانی هم این اتفاق افتاده اما موضوع این است که این مربیان کمتر دیده می‌شوند و کمتر تحت حمایت فدراسیون هستند، آنها بیشتر مستقل کار می‌کنند. فیروزی دیده نشدن این مربیان را ضعف ورزش ایران می‌داند: «نه در دوومیدانی که در بیشتر رشته‌ها این‌طور است. به ورزشکاران بازنشسته‌ای که تمایل دارند مربیگری کنند، اهمیتی داده نمی‌شود.»

به‌نظر می‌رسد بهترین مربی خارجی تیم دوومیدانی، مک‌ ویلکینز آمریکایی مربی احسان حدادی باشد. فیروزی معتقد است که او هم کار خاصی انجام نداده است: «مربی احسان فقط حفظ وضعیت کرده است. رکورد او نزدیک به 70 متر است، اگر احسان می‌توانست به رکورد 70 متر برسد، می‌شد گفت که مربی او کار خاصی انجام داده است. باید قبول کرد که احسان خودش ورزشکار خاصی است. او هنوز توانایی رکورد زدن را دارد و حتی در دوره بعد بازی‌های آسیایی هم می‌تواند به مدال طلا برسد. اما نمی‌توانیم بگوییم مربی او موفق بوده. اگر احسان در المپیک به این رکورد می‌رسید باز هم از مربی او تعریف می‌کردیم؟ مسلما نه چراکه با این رکورد بعید است در المپیک صعود کند. من نمی‌خواهم ارزش کار مربی او را زیر سوال ببرم ولی فکر نمی‌کردم کار خارق‌العاده‌ای کرده باشد.»

این خبر را به اشتراک بگذارید