• یکشنبه 19 مهر 1405
  • ٢٩ ربيع الآخر ١٤٤٨
  • 2026 Oct 11
سه شنبه 7 مهر 1405
کد مطلب : 282394
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oQ83Y
+
-

قاچاقچیان چوب جنگل‌ فندقلو تبعید شدند

خبر روز
قاچاقچیان چوب جنگل‌ فندقلو تبعید شدند

مجیدجباری؛ روزنامه‌نگار

قطع درختان کهنسال فندقلو این بار برای متخلفان گران تمام شد. متهمان این پرونده علاوه بر حبس و جریمه‌های نقدی سنگین، به 2سال تبعید در یکی از استان‌های مرزی کشور محکوم شدند.‌چنین حکمی به‌گفته مدیرکل منابع طبیعی اردبیل برای نخستین‌بار در پرونده‌های مرتبط با قطع درختان جنگلی در کشور صادر شده و هدف آن افزایش بازدارندگی در برابر تخریب جنگل‌هاست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اردبیل در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به روند شناسایی متخلفان گفت: با توجه به حساسیت جنگل فندقلو، بخشی از منطقه تحت پوشش دوربین‌های پایش و سامانه مانیتورینگ قرار گرفت و همین موضوع به شناسایی و دستگیری عاملان اصلی کمک کرد.
به‌گفته شهامت هدایت، پیش از این نیز مواردی از قطع درخت و تولید زغال در منطقه مشاهده می‌شد، اما به‌دلیل پوشش متراکم جنگلی شناسایی متخلفان کار آسانی نبود.
او با بیان اینکه در مجموع برای 8نفر از متخلفان احکام قضایی صادر شده است، افزود: 4نفر از محکومان از افراد محلی و تعدادی نیز از استان‌های همجوار بودند. احکام صادرشده تنها به تبعید محدود نمی‌شود و شامل مجازات‌های تعزیری، حبس و جریمه نقدی نیز هست.
هدایت درباره جزئیات احکام گفت: میزان جریمه‌ها براساس نوع تخلف و تعداد درختان قطع‌شده تعیین شده و در برخی موارد تا یک‌میلیارد و ۸۰۰میلیون تومان می‌رسد. همه تخلفات نیز مستندسازی و براساس مستندات موجود به مراجع قضایی ارائه شده است.
مدیرکل منابع طبیعی اردبیل با قدردانی از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی گفت: برخی از نیروها تا ۴۸ساعت در کمین بودند تا بتوانند متخلفان را شناسایی و دستگیر کنند.
هدایت، همچنین از همراهی دستگاه قضایی استان در رسیدگی به این پرونده قدردانی کرد و گفت: لازم می‌دانم از حجت‌الاسلام کثیرلو، رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل، مسئولان قضایی شهرستان نمین و استاندار اردبیل تشکر کنم. همکاری دستگاه قضایی در این پرونده بسیار مؤثر بود و در برخی موارد مسئولان قضایی در برخورد با اینگونه تخلفات حتی از ما جلوتر هستند که جای قدردانی دارد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید