سلامت
فواید بیشمار گوجهفرنگی
صدف کوهکن/ متخصص تغذیه
گوجهفرنگی سرشار از ویتامین C و لیکوپن (نوعی آنتیاکسیدان) است. ویتامین C ، پتاسیم و اسید فولیک مواد مغذی دیگری هستند که در گوجه فرنگی وجود دارند. اما سالهاست که بحث درباره خام یا پخته خوردن گوجه فرنگی وجود دارد. در واقع ویتامین C به حرارت حساس است و تحقیقات ثابت کرده که در دمای 88درجه سلسیوس، بعد از 2، 15و 30دقیقه بهترتیب 10، 15و 29درصد کاهش مییابد. درحالیکه ترانس- لیکوپن که آنتیاکسیدانی قوی در مقابله با بیماریهای قلبی و سرطان است، پس از پخت بهترتیب 54، 171و 164درصد افزایش مییابد. در گوجه فرنگی پخته، سیس- لیکوپن و میزان آنتیکسیدان هم افزایش نشان دادهاند. بر این اساس گوجهفرنگی چه خام و چه پخته فواید بیشماری دارد.