• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 27 مرداد 1397
کد مطلب : 27395
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pLkp
+
-

ایثارگران بدانند

وزارت دفاع متولی امور رزمندگان5

رزمندگان با حداقل 6ماه سابقه حضور در جبهه مشمول دریافت تسهیلات مسکن فقط برای یک‌بار با سود حداکثر 4درصد خواهند بود. برابر بند الف ماده89 قانون برنامه توسعه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است در طول اجرای قانون برنامه ششم، این تسهیلات را به رزمندگانی که فاقد مسکن ملکی بوده و تاکنون مسکن، زمین یا تسهیلات مسکن دریافت نکرده‌اند از طریق‌ بانک‌های عامل ارائه کند. مابه‌التفاوت سود تسهیلات مذکور تا سقف نرخ مصوب شورای پول و اعتبار مطابق بودجه سنواتی توسط دولت تامین و به بانک‌های عامل پرداخت می‌شود. تعیین اولویت و نحوه معرفی افراد واجد شرایط برابر دستورالعمل ستاد کل نیروهای مسلح خواهد بود.

با عنایت به گذشت ماه‌ها از تصویب این قانون، شایسته است ستاد کل نیروهای مسلح با تهیه و ابلاغ دستورالعمل، شرایط تسهیل و تسریع در اجرای این قانون را برای رزمندگان فراهم و بانک مرکزی با تعیین بانک‌های عامل، عملیات اجرایی آن را آغاز کند.

برابر بند ب ماده 89 قانون برنامه ششم توسعه، تبصره‌ای به ذیل ماده 3 مکرر قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران ملحق شد. برابر این تبصره، ایثارگران که رزمندگان هم در شمول تعریف آن قرار می‌گیرند، در پرداخت هزینه‌های حق‌الثبت و حقوق دولتی مربوط به خرید و فروش، ترهین اسناد مالکیت تسهیلات وام خرید یا ساخت مسکن از 70درصد معافیت برخوردار هستند.

دولت و بانک مرکزی جمهوری‌اسلامی ایران برابر بند پ ماده89 قانون برنامه ششم توسعه، موظف شده‌اند همه‌ساله حداقل 10درصد از منابع قرض‌الحسنه تمامی بانک‌ها و موسسات پولی و اعتباری دولتی را در چهارچوب بودجه سنواتی جهت اشتغال از طریق صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران اختصاص دهند.
چنانچه نهاد متولی امور رزمندگان به تکالیف قانونی خود در برابر آنان عمل می‌کرد به‌طور قطع سهم رزمندگان از این تسهیلات قانونی با سهولت بیشتری قابل پیگیری بود.

برابر بند ت ماده89 قانون برنامه ششم توسعه، دولت موظف است در اجرای مواد 3 و 3 مکرر فصل دوم قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن حداکثر تا پایان خردادماه هر سال شرایط پرداخت تسهیلات مسکن ارزان‌قیمت به ایثارگران را مطابق بودجه سنواتی ابلاغ کند. اقدامی که با پایان یافتن خرداد تاکنون به سرانجام نرسیده و عموم ایثارگران همچنان منتظر آن هستند.

براساس بند ث ماده89 قانون برنامه ششم توسعه، ماده8 قانون ساماندهی و حمایت از تولید مسکن با افزودن عبارت «با اولویت ایثارگران و فرزندان شهدا» بعد از عبارت «از طریق مزایده عمومی» اصلاح شد.

برابر ماده8 قانون ساماندهی و حمایت از تولید مسکن، کلیه وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی و شرکت‌های دولتی که صددرصد سرمایه و سهم آنها متعلق به دولت است، مکلفند به‌منظور کمک به تامین مسکن کارکنان شاغل و بازنشسته که فاقد مسکن و متقاضی خرید یا ساخت مسکن مطابق الگوی مصرف مسکن، خانه‌های سازمانی در مالکیت خود را پس از پایان مدت استفاده‌کنندگان فعلی حسب آیین‌نامه مربوط بدون الزام به رعایت قانون فروش خانه‌های سازمانی از طریق مزایده عمومی یا به ساکنین واجد شرایط به‌فروش برسانند. با افزودن عبارت «با اولویت ایثارگران و فرزندان شهدا» به این ماده قانونی، رزمندگان که مشمول تعریف ایثارگران می‌شوند هنگام فروش خانه‌های سازمانی از اولویت خبردار خواهند بود.

براساس بند الف ماده90 قانون برنامه ششم توسعه، علاوه بر تخصیص 5درصد سهمیه ورود به دانشگاه‌ها به همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل 6ماه حضور داوطلبانه در جبهه، در تبصره این بنده آمده است: در صورتی که سهمیه 25درصد ایثارگران مشمول ماده70 قانون جامع تکمیل نشود، مشمولین سهمیه 5درصد که فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه جزو آنان هستند می‌توانند از مانده ظرفیت سهمیه 25درصد در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند، بهره‌مند شوند. رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور در جبهه که دارای مدرک علمی دکترای مورد تایید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باشند و شرایط علمی مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را داشته باشند، برابر بند پ ماده90 قانون برنامه ششم مشمول سهمیه حداقل 20درصد جذب اعضای هیأت علمی می‌شوند. این افراد حسب مورد از طریق استخدام یا موافقت با انتقال آنان از دیگر دستگاه‌ها و یا تبدیل وضعیت کارکنان غیر هیأت علمی می‌توانند از این سهمیه استفاده کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :