• یکشنبه 7 دی 1404
  • الأحَد 8 رجب 1447
  • 2025 Dec 28
یکشنبه 7 دی 1404
کد مطلب : 269820
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JqQKl
+
-

مراقب مصرف اسپیرولینا باشید

زینب مرشدطلب، کارشناس دبیرخانه کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور با تأکید بر اینکه اسپیرولینا جایگاهی به‌عنوان غذای معمول ندارد، گفت: مصرف بیش از حد مجاز اسپیرولینا می‌تواند به کلیه‌ها آسیب بزند.
او اظهار داشت: جلبک اسپیرولینا یک غذای معمول نیست که هر فردی بتواند بدون نگرانی آن را مصرف کند. این فرآورده تنها به‌عنوان رنگ مواد غذایی و مکمل تغذیه‌ای با مقادیر کنترل‌شده و در حد مجاز تولید می‌شود و محصولات دارای مجوز سازمان غذا و دارو، با توصیه و تحت نظارت پزشک و داروساز، از داروخانه‌های معتبر قابل تهیه هستند.
وی افزود: مقادیر جزئی این جلبک که به‌عنوان رنگ در برخی محصولات غذایی استفاده می‌شود، مشکل سلامتی ندارد و مورد تأیید سازمان غذا و داروست اما مصرف فرآورده‌های پودری و توده‌ای اسپیرولینا که بدون تعیین مقدار مصرف روزانه و از مسیر‌های غیرمجاز عرضه می‌شوند، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. مرشدطلب ادامه داد: اسپیرولینا در برخی افراد می‌تواند موجب بروز عوارضی مانند سردرد، اسهال و نفخ معده شود. محتوای بالای پروتئین و کلروفیل این جلبک نیز ممکن است باعث اسهال، تهوع و گرفتگی عضلات شکم شود. وی گفت: مصرف بیش از حد مجاز اسپیرولینا می‌تواند با افزایش کلسیم به کلیه‌ها آسیب برساند. همچنین اضافه‌بار آهن ممکن است موجب اختلالات گوارشی شود و غلظت بالای منگنز اثرات نوروتوکسیک ایجاد کند. از این‌رو، اسپیرولینا در حال حاضر جایگاهی به‌عنوان غذا ندارد و تنها می‌تواند به‌عنوان یک مکمل تغذیه‌ای در اشکال دارویی با مقادیر محدود و مشخص و با مشورت متخصص مورد استفاده قرار گیرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید