زینب مرشدطلب، کارشناس دبیرخانه کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور با تأکید بر اینکه اسپیرولینا جایگاهی بهعنوان غذای معمول ندارد، گفت: مصرف بیش از حد مجاز اسپیرولینا میتواند به کلیهها آسیب بزند.
او اظهار داشت: جلبک اسپیرولینا یک غذای معمول نیست که هر فردی بتواند بدون نگرانی آن را مصرف کند. این فرآورده تنها بهعنوان رنگ مواد غذایی و مکمل تغذیهای با مقادیر کنترلشده و در حد مجاز تولید میشود و محصولات دارای مجوز سازمان غذا و دارو، با توصیه و تحت نظارت پزشک و داروساز، از داروخانههای معتبر قابل تهیه هستند.
وی افزود: مقادیر جزئی این جلبک که بهعنوان رنگ در برخی محصولات غذایی استفاده میشود، مشکل سلامتی ندارد و مورد تأیید سازمان غذا و داروست اما مصرف فرآوردههای پودری و تودهای اسپیرولینا که بدون تعیین مقدار مصرف روزانه و از مسیرهای غیرمجاز عرضه میشوند، به هیچ عنوان توصیه نمیشود. مرشدطلب ادامه داد: اسپیرولینا در برخی افراد میتواند موجب بروز عوارضی مانند سردرد، اسهال و نفخ معده شود. محتوای بالای پروتئین و کلروفیل این جلبک نیز ممکن است باعث اسهال، تهوع و گرفتگی عضلات شکم شود. وی گفت: مصرف بیش از حد مجاز اسپیرولینا میتواند با افزایش کلسیم به کلیهها آسیب برساند. همچنین اضافهبار آهن ممکن است موجب اختلالات گوارشی شود و غلظت بالای منگنز اثرات نوروتوکسیک ایجاد کند. از اینرو، اسپیرولینا در حال حاضر جایگاهی بهعنوان غذا ندارد و تنها میتواند بهعنوان یک مکمل تغذیهای در اشکال دارویی با مقادیر محدود و مشخص و با مشورت متخصص مورد استفاده قرار گیرد.
یکشنبه 7 دی 1404
کد مطلب :
269820
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/JqQKl
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved