طرح شیرمدارسی که از ابتدای امسال تاکنون با حاشیههای فراوان مطرح شده گویا قرار است طبق سختگیرانهترین استانداردها اجرایی شود. البته این سختگیریها با هدف تامین سلامت دانشآموزان است بهخاطر همین فیلتر عبور شرکتهای تولیدی لبنی برای مشارکت در این طرح حسابی سفت و سخت است. دبیر کمیته ملی شیر وزارت آموزشوپرورش گفته: شرط اول این است که توزیعکننده شیر مدارس باید جزو کارخانههای لبنی دارای گرید A از سوی سازمان غذا و دارو باشد؛ یعنی شیری که در گاوداریهای کاملا مکانیزه و تحت کنترل مستمر دامپزشکی تولید و جمعآوری شده باشد. بهخاطر همین تنها 70تا80واحد لبنی از بین 350واحد تولیدی موفق به دریافت مجوز شدند.حسن اسداللهی همچنین شرط دوم را کارنامه پاک واحدهای تولیدی خوانده و تأکید کرده نداشتن هرگونه گزارش منفی در سال گذشته از سوی نهادهای نظارتی است؛ چه در حوزه بستهبندی و نشانهگذاری و چه سایر مؤلفههای بهداشتی است.
اینطور که دبیر کمیته ملی شیر وزارت آموزشوپرورش گفته، امسال خبری از توزیع شیرهای طعمدار در مدارس نیست:« مواد طعمدهنده عمدتا شامل اسانسهایی هستند که ۷۰تا۸۰درصد آنها را قند تشکیل میدهد و مصرف آن در سنین پایین میتواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد؛ به همین دلیل، سازمان غذا و دارو اجازه توزیع شیر طعمدار در مدارس را نمیدهد. از سوی دیگر، استانداردسازی و کنترل دقیق طعمدهندهها فرایندی بسیار پیچیده و هزینهبر است.
از همه اینها که بگذریم طرح شیر مدارس به همان اندازه که قرار است سلامت دانشآموزان را تامین کند به همان اندازه هم در چرخیدن چرخهای تولید و رونق شرکتهای لبنی نقش دارد، شرکتهایی که تجربه ارسال باکیفیتترین شیر را حتی به دورترین نقاط کشور ازجمله سیستان و بلوچستان ادامه دارند.
# شیر_مرغوب_مدارس
در همینه زمینه :