• دو شنبه 1 دی 1404
  • الإثْنَيْن 2 رجب 1447
  • 2025 Dec 22
دو شنبه 1 دی 1404
کد مطلب : 269462
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/E9xP0
+
-

فرهنگ نان

دور دنیا
فرهنگ نان

نان در جهان تنها یک ماده غذایی نیست، بلکه به نمادی از فرهنگ و هویت ملی مردم تبدیل شده و در سراسر دنیا برای این قوت غالب، ارزش خاصی قائل‌اند. برای نمونه همین چند روز پیش، یک اظهارنظر نسنجیده درباره نان، توفانی از خشم و انتقادها را در شبکه‌های اجتماعی کشور مکزیک به راه انداخت.
ماجرا از این قرار است که ریچارد هارت‌، نانوا و بنیانگذار یکی از برندهای تولید نان در جهان، در مصاحبه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، اظهار داشت که مکزیکی‌ها در پخت و مصرف نان فرهنگ چندانی ندارند و افزود که آنها ساندویچ را با نان‌های سفید، زشت، ارزان و صنعتی درست می‌کنند. این اظهارات به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی پخش شد و بسیاری از کاربران مکزیکی او را به بی‌احترامی به نان سنتی کشورشان متهم کردند. این بحث ساده درباره نان، به سرعت به مناقشه‌ای ملی درباره هویت غذایی و نقش خارجی‌ها در فرهنگ آشپزی مکزیک تبدیل شد؛ به‌ویژه در پایتختی که از هجوم مهاجران و گردشگران آمریکایی در تنش است. کاربران در واکنش به این اظهارات، کامنت‌ها و ویدئوهای پرشوری در دفاع از نان مکزیکی منتشر کردند و تصاویری از انواع نان سنتی و پرطرفدار مکزیک مثل نان «بولیویو» یا نان «کونچا» به اشتراک گذاشتند که بسیار مورد ستایش قرار گرفت. با اینکه نان گندم در دوران استعمار وارد مکزیک شد، اما به‌مرور به سنتی ملی تبدیل شد و البته از تکنیک‌های اروپایی نیز اثر گرفت و اکنون نانوایی‌های محلی مکزیک هنوز هم نقش مهمی در زندگی روزمره مردم دارند. در پی واکنش‌ها، هارت در صفحه اینستاگرام خود بابت اظهاراتش عذرخواهی کرد و گفت که به‌نظر می‌رسد در سخنانش احترام لازم را به مردم مکزیک نگذاشته است. او اذعان کرد که اشتباه کرده و از رفتار خود عمیقا پشیمان است؛ با این حال، بسیاری از کاربران این عذرخواهی را ناکافی دانستند. خوزه مارتینز، سرآشپز مدرسه آشپزی مکزیک، گفت این بحث فرصتی برای شناخت بهتر فرهنگ نان‌پزی مکزیکی و ارزش‌گذاری بر مواد اولیه بومی است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید