(بلندترین نقطه مشرف به شهر تهران، 3950متر) مخالفت خود را با ساخت هرگونه سازه جدید روی این قله یا محدوده آن اعلام کردند. مدیر گروه دیدهبان کوهستان با اعلام این خبر به همشهری گفت: این اعتراض در پی شنیده شدن خبرهایی مبنی بر اینکه قرار است یک بنای دو طبقه روی قله توچال ساخته شود، صورت گرفت.
عباس محمدی با اشاره به اینکه توچال با 3950متر ارتفاع بلندترین نقطه مشرف به تهران است، تصریح کرد: کوهنوردان، ورزشدوستان و طبیعتدوستان بسیاری هستند که در طول سال بارها به قله توچال صعود میکنند و این نقطه را مکانی برای تمدد اعصاب و گریز از هیاهوی شهر ماشینزده تهران میدانند. همچنین کوهنوردان دیگری برای تمرینِ ورزشی خود بهمنظور صعود قلههای دیگر (در داخل یا بیرون از کشور) یا اجرای یک برنامه ساده به توچال میروند؛ به همین دلیل، این شهروندان طرفدار مصون ماندن توچال از ساخت و سازهای جدید (حتی بهعنوان «پناهگاه») یا کشیده شدن جاده و تلهکابین تا قله هستند.
این فعال محیطزیست گفت: منطقه توچال یک محیط طبیعی ارزشمند برای تهران است که نقش چشمگیری در پالایش هوا و تأمین آب منطقه دارد. علاوه براین، منطقه توچال، تفرجگاه و ورزشگاه بسیار بزرگی است که بیهیچ هزینه نگهداری، خدماتی مافوق تصور به شهر و شهروندان میدهد. توچال همچنین یکی از خاستگاههای کوهنوردی ایران است و تاریخی غنی در این رشته ورزشی - تفرجی دارد. با توجه به این ارزشها، جا دارد که توچال مورد حفاظت قرار گیرد تا از آفت «شهری شدن» در امان بماند.
محمدی یادآور شد: توجه همگانی به این کوه و ورود هزاران کوهپیما و گردشگر به این کوهستان در هر هفته، سبب شده که نوعی «حفاظت» مردمی برای آن شکل بگیرد؛ بهطوری که در این کوهستان، شکار تقریباً صورت نمیگیرد و چرای دام اهمیت اقتصادی چندانی برای ساکنان اطراف کوه ندارد.
به گفته این فعال محیطزیست، در سالهای اخیر، فرهنگ بازگرداندن پسماند از کوه، عبور از راههای پاکوبِ موجود و ایجاد نکردن راههای جدید سبب شده که منطقه در مقایسه با 4،3دهه قبل از وضعیت بهتری برخوردار باشد.
مدیر گروه دیدهبان کوهستان گفت: خطر بزرگ در سالهای اخیر، سپردن بخشهایی دیگر از این کوهستان به شرکتهای بزرگ ساختوسازگرا (برجسازان و رستورانسازان در کوهپایهها و تلهکابینسازان در بلندیها) بوده است.
مخالفت کوهنوردان با ساختوساز در توچال
در همینه زمینه :