• سه شنبه 27 آبان 1404
  • الثُّلاثَاء 27 جمادی الاول 1447
  • 2025 Nov 18
سه شنبه 27 آبان 1404
کد مطلب : 267365
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KZL1R
+
-

بازهم مسئولان عقب‌تر از مردم

یادداشت
بازهم مسئولان عقب‌تر از مردم

محسن مهدیان؛  مدیرمسئول

در هفته گذشته 3خبر جنجالی با محوریت «زن» فضای شبکه‌های اجتماعی را تحت‌تأثیر قرار داد: دختری که روی خودروی پلیس می‌رقصید، زنی که در مترو برهنه شد‌ و فیلمی از بازرسی بدنی یک زن توسط 2مأمور پلیس.
 رسانه‌های ضدانقلاب هر‌سه ویدئو را دستاویز حمله به ایران قرار دادند اما نکته مهم این بود که هر‌سه فیلم با هوش‌مصنوعی ساخته شده و از پایه جعلی بودند. همزمان چند خبر دیگر نیز در شبکه‌ها چرخید؛ از پیدا‌شدن جسدهای فرضی در پشت سد کرج تا محدودیت فروش آب، استعفای معاون اول و تصادف ماشین آب‌رسان با برج آزادی؛ اخباری که همگی بی‌اساس بودند و تنها روی حساسیت‌های امروز مردم ایران سوار می‌شدند.
این مجموعه از روایت‌های جعلی بخشی از پروژه‌ای بزرگ‌تر است که پس از پایان جنگ آغاز شد؛ پروژه‌ای برای بازگرداندن جامعه به حالت اضطراب، بی‌اعتمادی و پریشانی. در کنار این خط، رسانه‌ای مانند اینترنشنال ـ ارگان رسمی رژیم صهیونیستی در عملیات روانی علیه ایران ـ تقریبا هرروز با تیترهای جنگی، سایه تهدید را بالای سر مردم نگه می‌دارد. هدف روشن است؛ تحریک داخلی از یک‌سو و ایجاد استرس جنگ از سوی دیگر؛ دو لبه قیچی برای ضربه‌زدن به جامعه.
اما نکته مهم اینجاست که این‌بار مردم بازی را بر هم زدند. کاربران شبکه‌های اجتماعی پیش از رسانه‌های رسمی به راستی‌آزمایی پرداختند، فریم‌به‌فریم ویدئوها را بررسی کردند، تناقض‌ها را بیرون کشیدند و پیش از آنکه اخبار جعلی جا بیفتد، آنها را خنثی کردند. دشمن به‌دنبال جامعه‌ای عصبی، خشمگین و ناامید بود‌ اما با مردمی مواجه شد که موج دروغ را می‌شکنند و روایت درست می‌سازند.
بااین‌حال، بخش تلخ ماجرا این است که برخی مسئولان از این بلوغ عقب مانده‌اند. درحالی‌که مردم با هوشیاری پروژه دشمن را بی‌اثر می‌کنند، بخشی از سیاستمداران و مدیران هنوز به اهمیت انسجام ملی در برابر عملیات روانی واقف نیستند. اختلاف‌افکنی‌ها، پیام‌های ضعف، القای ناکارآمدی و رفتارهای سیاسی ناپخته در برخی از اعضای شورای شهر‌ یا مجلس و دولت، می‌تواند جای خالی شکست دشمن را پر کند و این از خود پروژه دشمن تلخ‌تر است. پرسش اصلی این است: حواسمان هست که ناتمامی پروژه دشمن را نباید در داخل کامل کنیم؟

 

این خبر را به اشتراک بگذارید