شیرینترین ملودی
پروژه «شیرینترین ملودی» که در اکتبر ۲۰۲۵ معرفی شد، نمونهای نوآورانه از تلفیق علم، هنر و صنعت خوراکی است. این پروژه حاصل همکاری میان ناتالی هایاسینث، متخصص صدا از دانشگاه بریستول و یکی از برندهای شکلات جهان است. هدف این پروژه، ارتقای تجربه مصرف شکلات از طریق تحریک همزمان حواس شنوایی و چشایی است.
پایه علمی این پروژه بر مفهوم «ادغام چندحسی» استوار است؛ پدیدهای که در آن حواس مختلف مانند شنوایی، بینایی و چشایی بهطور همزمان درک ما را از طعم و بافت غذا شکل میدهند. مطالعات نشان داده است که موسیقی ملایم در گام ماژور میتواند حس شیرینی را تقویت کند؛ درحالیکه نتهای تیز، تلخی را برجسته میسازند. همچنین موسیقی پرشتاب بیشتر با غذاهای فوری یا همان فستفودها هماهنگ است و برای صرف دسرهای لطیف، بهتر است از این سبک موسیقی استفاده نکنید.
آهنگ «شیرینترین ملودی» با سرعت 78 BPM و به مدت ۹۰ ثانیه، دقیقاً با زمان ذوب شکلات روی زبان هماهنگ شده است. استفاده از پیانو، سازهای زهی و چنگ در این قطعه بهطور هدفمند برای تقویت حس شیرینی، لطافت و بافت دلپذیر شکلات طراحی شدهاند.
«شیرینترین ملودی» حاصل بیش از ۶۰ سال پژوهش علمی درباره پدیدهای به نام «ادغام چندحسی» است؛ جایی که حس چشایی و شنوایی بر یکدیگر تأثیر میگذارند. این پروژه نهتنها تجربهای لذتبخش برای مصرفکنندگان فراهم میکند، بلکه نشاندهنده ظرفیتهای گسترده علم صدا در صنعت خوراکی است. با این ابتکار، شکلات از یک محصول خوراکی ساده به تجربهای هنری و چندحسی تبدیل خواهد شد. ناتالی میگوید: «این ابتکار نشان میدهد که لذت بردن از شکلات میتواند تجربهای چندحسی باشد که فراتر از طعم، همه حواس را درگیر میکند. قدرت موسیقی در افزایش لذت شکلات، چشماندازی هیجانانگیز است.» در حال حاضر، آهنگ «شیرینترین ملودی» در پلتفرمهای یوتیوب و اسپاتیفای قابل دسترسی است و علاقهمندان با گوش دادن به آن، میتوانند تجربه متفاوتی از مصرف شکلات داشته باشند.