• پنج شنبه 9 مرداد 1404
  • الْخَمِيس 5 صفر 1447
  • 2025 Jul 31
پنج شنبه 9 مرداد 1404
کد مطلب : 260329
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VPmkz
+
-

فریاد صلح طلبی ایران از تهران تا ژنو

اجماع پارلمانی جهانی در برابر جنگ‌افروزی

فریاد صلح طلبی ایران از تهران تا ژنو

سیده‌زهرا عبداللهی؛ روزنامه‌نگار

تقویت دیپلماسی پارلمانی یکی از الزامات مجلس دوازدهم است؛ چراکه از طریق هم‌افزایی ظرفیت‌های فکری نقش قابل توجهی در تحقق اولویت‌های سیاست‌های خارجی ایفا می‌کند و از این رهگذر می‌تواند، دست دولت‌ را در تأمین منافع ملی پر و زمینه چانه‌زنی‌های بین‌المللی نمایندگان دولت را فراهم کند. همانگونه که رهبر معظم انقلاب در ابتدای مجلس دوازدهم و در دیدار نمایندگان با ایشان تاکید کردند: «مجلس یک وزنه سنگین است؛ دولت‌ها در دنیا از این وزنه سنگین مجالس خودشان استفاده می‌کنند؛ هم در مذاکرات، هم در تعامل، هم در مشارکت‌های عملی.» ایشان انواع نقش‌آفرینی‌های نمایندگان در تحولات جهانی و دیپلماسی همچون سفرها و ملاقات‌های رئیس و نمایندگان مجلس را نیز تأثیرگذار دانستند. این تاکیدات رهبر معظم انقلاب نشان دهنده نقش مهم مجلس در دیپلماسی و ارتباط با دیگر کشورهاست. پس از دفاع مقدس 12 روزه مردم ایران و در شرایط پرتنش منطقه و جهان، حضور در نهادهای بین‌المللی فرصتی برای ایران است تا ضمن تبیین رویکرد صلح‌طلبانه‌اش، از منافع ملت دفاع کند.
در این راستا سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به ژنو به منظور شرکت در ششمین کنفرانس 2 روزه رؤسای مجالس جهان حائز اهمیت است؛ چراکه فرصتی راهبردی برای شکل‌گیری یک اجماع پارلمانی جهانی در برابر جنگ‌افروزی، اشغال، تبعیض و افول چندجانبه‌گرایی صادقانه است. هیأت پارلمانی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف و در روز نخست این سفر، در حاشیه ششمین کنفرانس رؤسای مجالس جهان به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و با مشارکت نمایندگان کشورها، نشست پایبندی به حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد برای تضمین صلح و امنیت بین المللی را برگزار کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه جنایت در غزه، تنها یک بحران منطقه‌ای نیست بلكه زنگ خطری است برای تمام دنیا، گفت: رژیم صهیونیستی، رژیمی است که با خونسردی و برنامه‌ریزی، جنایتی را پیش می‌برد که گویی از کابوس‌های مخوف‌ترین جنایاتِ تاریخ بیرون جهیده است. متاسفانه ما شاهد ظهور نازی‌های قرن بیست و یکم هستیم و نازی‌های قرن بیست و یکم باید متوقف شوند، پیش از آنکه بشریت در این گردابِ ظلم برای همیشه غرق شود. 
رئیس مجلس در حاشیه و ادامه این سفر با همتایان خود از جمله روسای مجالس کشورهای روسیه، ترکیه، قطر، تاجیکستان، مالزی و ... دیدار و گفت‌وگو کرد. جمعی از ایرانیان خارج از کشور نیز با قالیباف نشستی صمیمانه برگزار کردند که رئیس مجلس در این دیدار تاکید کرد «باور من این است که ایرانی، ایرانی است و این صحبت را صرفا به خاطر این ۱۲ روز جنگ نمی گویم بلکه این باور همیشگی ما بوده است. حدود ۴ سال قبل در یکی از سفرهای خارجی نیز این مطلب را گفتم و البته شاید انتقادهایی هم وجود داشت و پیچیدگی های حقوقی هم دارد اما اصل اینکه باید ایرانیان خارج از کشور نیز نماینده داشته باشند، باور من است و آن را پیگیری می کنم.»
رئیس نهاد قانون گذاری کشور، سخنرانی صریح و بی‌پرده‌ای در ششمین کنفرانس رؤسای مجالس جهان در ژنو داشت و با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه به ویژه در غزه، گفت: غزه تنها یک نقطه روی نقشه نیست  بلکه مرکز آزمون وجدان انسانی‌ است اما نهادهایی که باید حافظ صلح باشند، در برابر تجاوز و اشغال، ساکت مانده‌اند. قالیباف همچنین با یادآوری جنایات اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران در پی جنگ 12 روزه، افزود: در این حمله که با پشتیبانی و همراهی ایالات متحده انجام شد، حدود 1100 تن از شهروندان ایرانی، از جمله 14 دانشمند برجسته به شهادت رسیدند و هزاران نفر نیز مجروح شدند لذا پیش از اینکه دیر شود باید جلوی «نازی‌های قرن بیست و یکم» را بگیریم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید