• پنج شنبه 9 مرداد 1404
  • الْخَمِيس 5 صفر 1447
  • 2025 Jul 31
سه شنبه 7 مرداد 1404
کد مطلب : 260149
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nrZmP
+
-

ایران میزبان حافظان‌میراث ناملموس

کوتاه‌تر از گزارش
ایران میزبان حافظان‌میراث ناملموس

راحله عبدالحسینی؛ روزنامه‌نگار

ایران در سال ۲۰۲۶ میزبان نشست جهانی اعضای مراکز تحت پوشش سازمان یونسکو با موضوع حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی شده ‌است؛ مراکزی در جهان که با نام مقوله دوم شناخته می‌شوند و پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس را برعهده دارند. 
یکی از 8مرکز مقوله دوم در ایران است که منطقه آسیای غربی و مرکزی با 24کشور را در برمی‌گیرد. دانش سنتی سلامت، بازی‌های سنتی و آیینی و نقش میراث ناملموس در تغییرات اقلیمی محورهای نشست در سال‌2026 خواهد‌بود.
رئیس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث ناملموس در آسیای غربی و ‌مرکزی به همشهری می‌گوید: «میراث ناملموس مأمنی برای حفظ میراث فرهنگی ملموس است. هر اثر ملموسی که خلق می‌شود، دانش و پشتوانه‌ای ناملموس یا دانش و خردی را به‌دنبال دارد. جهان به سمت حرکت پرشتابی که از 2 دهه گذشته به‌خود گرفته، نگرانی از هویت فرهنگی ملت‌ها را هم بیشتر کرده و روشن است که بهره‌مندی از میراث ناملموس به‌عنوان الگوهای خردمندانه یا خرد زیست هزاران ساله که جوامع را به توسعه پایدار هدایت می‌کند، بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌است.» 
آتوسا مؤمنی معتقد است از دیگر مزایای میزبانی نشست برای ایران این است که بگوییم ایران کجاست و ایرانی کیست؟ مؤمنی درباره زمان برگزاری نشست 2026نیز می‌گوید: «زمان دقیق برگزاری نشست و شهر میزبان که بنا به پیشنهاد مدیران ارشد می‌تواند تهران یا شهر دیگری باشد، 6‌ماه قبل از برگزاری از سوی یونسکو به ما اعلام می‌شود.» 
آتوسا مؤمنی می‌گوید: «نتیجه بررسی در این موضوعات راهی برای رسیدن به توسعه پایدار، صلح جهانی و ایجاد زمین پاک است.» 
مؤمنی با اشاره به نشستی که سال 2023در اصفهان با حضور 16کشور برگزار شد، ادامه می‌دهد: «تجربیات موفق میراث ناملموس این کشورها در مواجهه با تغییرات اقلیمی مطرح و در کتابی دو زبانه منتشر شد. برنامه ما برای اجرای برخی از این پروژه‌های موفق با همکاری کشورهای ارمنستان، پاکستان و قزاقستان است که به یک شبکه‌سازی میراث فرهنگی ناملموس هم می‌رسد.»‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید