• یکشنبه 5 مرداد 1404
  • الأحَد 1 صفر 1447
  • 2025 Jul 27
شنبه 4 مرداد 1404
کد مطلب : 259857
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/yr86V
+
-

فداکاری برای نجات جنگل

حادثه
فداکاری برای نجات جنگل

یک‌ماه پس از فداکاری بزرگ کارگر 64ساله شیرازی که هنگام خاموش کردن آتش جنگل بر اثر دودگرفتگی جانش را از دست داد، برادرزاده او از جزئیات این حادثه می‌گوید.
به گزارش همشهری، حوالی ظهر 4تیر وقتی آتش به جان جنگل‌های زاگرسی در اطراف روستای شهید ‌مرادی در بخش ارژن شیراز افتاد، هیچ‌یک از نیروهای حفاظت محیط‌زیست برای اعزام به محل حادثه حضور نداشتند، چرا که همگی آنها ساعتی قبل‌تر و به‌دنبال آتش‌سوزی دیگری در بخش ارژن، راهی آنجا شده بودند.‌در این شرایط بود که دهیار روستا تلفن را برداشت و با یکی از اقوامش به نام کاووس مرادی تماس گرفت. کاووس 64ساله، کارگر فصلی و پدر 2دختر و یک پسر بود. مرد مسن وقتی در جریان آتش‌سوزی قرار گرفت، ماجرا را به دیگر اقوامش اطلاع داد و در چشم بر هم زدنی، یک گروه 12نفره برای مهار حریق جنگل راهی ارتفاعات شمالی روستا شدند.
ابوطالب مرادی، برادرزاده کاووس به همشهری می‌گوید: حوالی ساعت یک بود که به محل آتش‌سوزی رسیدیم و مشغول خاموش کردن آتش شدیم. ما با شاخه‌های‌ تر درختان به جنگ شعله‌های آتش رفتیم و یک ساعت و نیم طول کشید تا آتش خاموش شد. همان موقع عمویم روی زمین نشست و با خنده گفت: «به دهیار بگویید که از ما عکس بگیرد و بگذارد توی گروه روستا که همه بدانند ما اینجا چه کار کردیم.» عمویم اینها را گفت و ناگهان روی زمین افتاد. ما که نمی‌دانستیم چه کار کنیم به سمتش رفتیم و یکی از ما، عمویم را کول گرفت و به سمت ماشین‌ها رفتیم.‌این شاهد عینی ادامه می‌دهد: تا ماشین‌ها یک کیلومتر فاصله بود و بعد از آن هم حدودا یک ربع راندیم تا به بهداری رسیدیم اما متأسفانه عمویم فوت شده بود. 
براساس این گزارش، کاووس مرادی در راه نجات جنگل جانش را فدا کرد و این در حالی است که تنها نان‌آور خانه‌شان بود و با کار کردن روی زمین‌های کشاورزی یا ساختمان‌های در حال ساخت، خرج خانواده 5‌نفره‌اش را تامین می‌کرد و حالا مرگ او نه یک خانواده که یک روستا را عزادار کرده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید