• یکشنبه 5 مرداد 1404
  • الأحَد 1 صفر 1447
  • 2025 Jul 27
شنبه 4 مرداد 1404
کد مطلب : 259837
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/4R8k2
+
-

یک گام ساده برای تنظیم همیشگی فشار خون

تغذیه
یک گام ساده برای تنظیم همیشگی فشار خون

آرش نهاوندی؛ روزنامه‌نگار

 میلیون‌ها نفر در سراسر جهان تحت‌تأثیر فشار خون بالا هستند، با این حال برخی تغییرات در رژیم غذایی می‌تواند به مدیریت و کاهش آن کمک کند.
به گزارش دوون لایو، متخصصان معتقدند که حذف یا کاهش چربی‌های ترانس در پیشگیری از فشار خون بالا بسیار مهم است.
چربی‌های ترانس، طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی (WHO)، اسیدهای چرب اشباع نشده‌ای هستند که به 2 شکل صنعتی و طبیعی وجود دارند.
این نوع چربی به‌عنوان عامل انسداد شریان‌ها و افزایش خطر حملات قلبی شناخته شده، اما جایگزینی آنها با چربی‌ها یا روغن‌های سالم‌تر یک استراتژی توصیه شده است. سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که برای بزرگسالان، مصرف چربی ترانس کمتر از یک درصد از کل انرژی دریافتی روزانه باشد؛ این معادل کمتر از 2.2گرم چربی ترانس در روز در یک رژیم غذایی 2000کالری است.
معمولا چربی‌های ترانس در غذاهای پخته‌شده‌ تجاری، اقلام بسته‌بندی‌شده مانند ذرت بوداده شده، پیتزای منجمد، غذاهای سرخ‌شده مانند چیپس و پیراشکی و حتی در کره‌های مارگارین وجود دارند. علاوه بر این، کلینیک مایو در مورد اثرات مضر چربی‌های ترانس بر سطح کلسترول هشدار می‌دهد؛ آنها کلسترول بد را افزایش و کلسترول خوب را کاهش ‌ و خطر حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد خطرات مرتبط با مصرف چربی ترانس هشدار می‌دهد و می‌گوید: در میان سایر عوامل غذایی، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر علتی را 34درصد، مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب را 28درصد و بیماری عروق کرونر قلب را 21درصد افزایش می‌دهد.
بنیاد قلب بریتانیا برای به حداقل رساندن مصرف چربی‌های ناسالم، پیشنهاد می‌کند که روغن‌های پخت‌وپز را با دقت اندازه‌گیری کنید، به جای کره، از سبزیجات استفاده کنید و ماهی چرب را به گوشت‌های فرآوری شده ترجیح دهید. آنها همچنین توصیه می‌کنند که به جای بیسکوئیت و کیک، از آجیل و میوه‌های بدون نمک به‌عنوان میان‌وعده استفاده کنید و پنیرهای کم‌چرب مانند فتا و موزارلا را به گزینه‌های پرچرب ترجیح دهید.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید