• پنج شنبه 26 تیر 1404
  • الْخَمِيس 21 محرم 1447
  • 2025 Jul 17
پنج شنبه 26 تیر 1404
کد مطلب : 259319
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/G56GJ
+
-

کوتاه‌تر از گزارش

راحله عبدالحسینی؛ روزنامه‌نگار


‌نقش ساوه روی تمبر گینه
تمبر نامه‌ علاوه بر جنبه پستی، یک ابزار تبلیغاتی، کلکسیونی و حتی هنری بوده و هست. این روزها تصاویری از خرابه‌های باستانی شهر ساوه و بادگیرهای ایران روی بلوک یادگاری تمبر که چاپ کشور گینه در غرب قاره آفریقاست در فضای مجازي دست‌به‌دست می‌شود.
اهمیت این تمبرها از این جهت است که چاپ عکس روی تمبر به ارتقای هویت آن اثر یا بنا و حتی ایجاد یک اثر هنری منحصربه‌فرد ختم می‌شود و حالا ساوه شهری در استان مرکزی در تمبرهای چاپ کشور گینه دیده می‌شود؛ آن هم تمبرهایی که سال 2000میلادی یعنی 25سال پیش چاپ شده ‌است. تصاویر آشنای کشور ما روی بلوک یادگاری تمبر چاپ گینه به شکل چاپ میلنیوم به‌معنای برچسب زدن روی قالب یا چاپ درون قالب منتشر شده ‌است.


خرابه‌های باستانی ساوه
یکی از این تمبرها خرابه‌های باستانی شهر ساوه را نشان می‌دهد. ساوه آثار باستانی و تاریخی متعددی دارد که از آنها می‌توان به تپه باستانی آوه، شهر زیرزمینی آوه، قلعه دختر ساوه، پل‌های سرخده، گنبد چهارسوق (موزه چهارسوق) و کاروانسرای شاه‌عباسی اشاره کرد. نگاهی به قدمت این شهر نشان می‌دهد که ساوه یکی از شهرها و مناطق باستانی بازمانده
از دوره ساسانی است.


بادگیرها
بادگیر هم که از مظاهر و سمبل‌های تمدن ایرانی است، تصویر یکی از این تمبرهاست. بادگیرها با اشکال مختلف در شهرهای مرکزی و جنوب ایران ساخته شده که هر یک بر حسب ارتفاع و جهت باد مطلوب طراحی و اجرا شده‌اند. هنوز هم می‌توان باقیمانده این بادگیرها را در اقلیم گرم و مرطوب جنوب تماشا کرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید