• دو شنبه 23 تیر 1404
  • الإثْنَيْن 18 محرم 1447
  • 2025 Jul 14
دو شنبه 23 تیر 1404
کد مطلب : 259050
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oQ2xk
+
-

ساخت 500 27 متر بزرگراه

معاون شهردار تهران در صحن شورای شهر درباره پروژه‌های خرد تا کلان توضیح داد

گزارش
ساخت 500 27 متر بزرگراه

مریم باقرپور-روزنامه‌نگار

این روزها تهران به کارگاهی عمرانی تبدیل شده است و در هر گوشه‌ای از شهر پروژه‌ای در قالب آسفالت، احداث روگذر، تقاطع غیرهمسطح و پل اجرا می‌شود تا زیرساخت‌های شهری آماده شود. این فعالیت‌ها از چشم اعضای پارلمان شهری هم دور نمانده تاجایی‌که روز گذشته پس از ارائه گزارشی توسط معاون فنی‌وعمران شهردار تهران در سیصد‌و‌چهلمین جلسه شورای شهر تهران، از اقدامات انجام شده تقدیر کردند. در این جلسه عباس شعبانی، معاون فنی و عمران شهردار تهران توضیحات کاملی درباره پروژه‌ها ارائه داد.

از آسفالت تا جدول‌گذاری
از۵۰۰هزار تن آسفالت در سال به یک‌میلیون و ۶۸۰هزار تن رسیده‌ایم. 2/5 میلیون تن آسفالت معادل بار ۳۵۰هزار کامیون، توزیع شده که یک رکورد تاریخی است. همچنین در این چند سال یک‌میلیون و ۳۵۴هزار متر طول جدول‌گذاری و یک‌میلیون و ۵۰۰هزار مترمربع پیاده‌راه سازی نیز انجام شده است. 

روند رو به رشد پارکینگ‌ها
اکنون شهرداری 8هزار واحد پارکینگی دارد که در این دوره 3هزار و ۷۰۰واحد اجرایی شده یا در حال اجراست. ظرفیت پارکینگ‌های مسقف ملکی شهرداری در حال رشد ۵۰درصدی است که اجرای آن را معاونت فنی‌وعمرانی بر عهده دارد.

کاهش یک‌میلیون لیتری مصرف  بنزین 
اصلاح تقاطع‌های بزرگراهی برای کاهش زمان سفر، کاهش مسافت، سهولت در رفت‌وآمد و کاهش مصرف سوخت از اقدامات مطلوب بوده است. اصلاح ۹۸ تقاطع در دستور کار قرار داشت که ۶۰پروژه در حال اجرا و ۴۰پروژه به اجرا رسیده است. اگر تمام پروژه‌ها به بهره‌برداری برسند، نزدیک به یک‌میلیون لیتر از مصرف بنزین روزانه کاهش خواهد یافت. همچنین با افتتاح پروژه‌های اصلاح تقاطع‌های غیرهمسطح مسیر تردد شهروندان در مسیرهای هدف این تقاطع  از ۷۸۷ کیلومتر به ۵۷کیلومتر می‌رسد. البته در 4سال حدود ۴۰۰کیلومتر کاهش مسیر را انجام داده‌ایم.

افزایش 10برابری بودجه
 سال۱۴۰۰ همزمان با شروع دوره ششم مدیریت شهری هزار و ۸۰۰میلیارد تومان بودجه عمرانی پیش‌بینی شده بود که به هزار و ۵۰۰میلیارد تومان کاهش یافت، اما با همراهی شورا، رقم بودجه با گذشت زمان ۱۰برابر شد و نشان داد که تحول خوبی در کنار تورم موجود شکل گرفته است. 

شناسایی 284هزار معضل در نواحی
در طول دوره ششم طرح تحولی نگهداشت ۳۶۰درجه عمرانی در شهرداری نواحی اجرایی شد. ۲۸۴هزار معضل در نواحی اجرای این طرح شناسایی شده است. 

کاهش خاموشی پله‌های برقی
۱۱۲دستگاه پل مکانیزه در تهران وجود دارد. در ابتدای دوره با حدود ۵۷درصد خاموشی، پله‌های برقی را تحویل گرفتیم، اما آنچه امروز تحویل می‌دهیم ۱۳درصد خاموشی است. در حال حاضر شرایط مطلوبی در پل‌های مکانیزه داریم.

پیشرفت 95درصدی پروژه شهید شوشتری 
پروژه شهیدشوشتری بیش از ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد. این پروژه آماده افتتاح است و برنامه داریم که در تابستان به بهره‌برداری برسد، اما ملاحظاتی وجود دارد. قطعه دوم بزرگراه شهید بروجردی نیز امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

مقاوم‌سازی‌ پل‌ها ادامه دارد
تمرکز ویژه‌ای بر نگهداشت شهر گذاشته شده تا جایی‌که برای اجرای مقاوم سازی  بیش از ۸۰۰ پل تهران، ۷۰۰هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است. چون پل‌ها در معرض مسائل جوی، برف، باران، سرقت و تصادف قرار می‌گیرند و نگهداشت‌شان به اعتبار نیاز دارد. همچنین بیش از ۶۰پل به مقاوم‌سازی‌ لرزه‌ای نیاز داشت که بیش از ۴۰ مورد مقاوم‌سازی‌ صورت گرفته و مابقی نیز به‌تدریج انجام خواهد شد؛ البته شهروندان نگران نباشند؛ چراکه اتفاقی نخواهد افتاد، اما باید مقاوم‌سازی‌ انجام شود.

اجرای 205پروژه عمرانی 
بیشترین پیشرفت فیزیکی را در اجرای پروژه‌ها شاهد هستیم ،  تاجایی که ۲۰۵پروژه عمرانی بزرگ‌مقیاس پیش‌بینی شده بود که ۱۹۸پروژه به بهره‌برداری رسیده و مابقی آن نیز اجرا می‌شود. تا پایان دوره ششم هم همگی به بهره‌برداری خواهند رسید.

ایجاد27/5 کیلومتر شبکه بزرگراهی
 در این دوره از مدیریت شهری 27/5کیلومتر افزایش شبکه بزرگراهی در امتداد بزرگراه یادگار امام، بزرگراه شهید بروجردی و دیگر بزرگراه‌ها ایجاد می‌شود. همچنین از بزرگراه بسیج تا بزرگراه یادگار امام مسیرهایی شکل خواهند گرفت. علاوه بر این موارد ۲۰ نقطه گره ترافیکی در بزرگراه‌ها وجود دارد.

4پروژه در بزرگراه شهیدچمران
از ۱۸۳پویش امید و افتخار، ۶۰درصد توسط معاونت فنی و عمرانی اجرایی شده است. در پویش بعدی 4پروژه به‌طور رسمی به بهره‌برداری می‌رسند. زیرگذر جنوب به جنوب بزرگراه شهیدچمران یکی از این پروژه‌هاست. در بزرگراه شهیدچمران باید 4اصلاح صورت می‌گرفت که مشکل ترددی نداشته باشد و این پروژه یکی از همین طرح‌هاست. 

مسئولان چه گفتند؟
از آماده‌سازی‌ پروژه‌ها تا حریق در بازار 
 آماده‌سازی‌ بزرگراه شهیدشوشتری: قرار است امتداد بزرگراه یادگار امام(ره) به اتمام برسد که منتظریم همچون بزرگراه شهید بروجردی و آزادراه شهیدشوشتری سریع‌تر انجام شود.
  افزایش تعرفه شارژ خودروهای برقی: وزارت نیرو در تامین برق خودروها مسئولیت دارد. قرار بود هزینه‌ها به‌دلیل صرفه‌جویی در مصرف سوخت کاهش یابد. اگر قرار است هزینه‌ها افزایش یابد، مردم از آن استقبال نخواهند کرد.
  تصویب لایحه مدیریت یکپارچه شهری: پیش‌نویسی در برنامه هفتم در مجلس برای این موضوع تهیه شده و دولت می‌تواند این کار را آغاز کند. برنامه‌ای نیز با شورای کلانشهرها در این زمینه داشتیم که فضا آرام‌تر شود، این کار را انجام خواهیم داد.
  بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده: شهرداری تهران خودش به‌تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد. تعمیرات جزئی آغاز شده و براساس برآورد اولیه ، همین کارهای کوچک هزینه‌های زیادی برای شهرداری داشته و این اقدامات بیش از چند هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. قطعا دولت باید در این زمینه کمک کند.
  حریق در بازار کفاش‌ها: سیم‌کشی‌های برق در بازار با مشکل روبه‌روست. انبارهای کوچکی در برخی تیمچه‌ها وجود دارد که سیم‌کشی‌ها و فضای تردد آن وضعیت نامناسبی دارد. دادستانی برای رسیدگی به ساختمان‌های ناایمن اولویت‌ها را دنبال می‌کند؛ هرچند متأسفانه بازار همواره در معرض خطر است و باید برنامه‌ریزی اصولی در مورد آن انجام شود.

تقدیر پارلمان شهری از طرح‌های عمرانی
پس از ارائه گزارش فعالیت‌های عمرانی در شهر، اعضای پارلمان شهری علاوه بر طرح پیشنهادهایی از کارهای اجراشده تقدیر کردند.

اجرای طرح‌های عمرانی در همه نواحی
سیدمحمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران: در تمام نواحی تهران پروژه‌های عمرانی اجرا می‌شود که نتیجه تلاش عوامل شهرداری در مجموعه‌های مختلف است. اجرای رمپ‌ها با شیب 8درصد برای پل‌های عابرپیاده از مواردی است که تقاضای بالایی دارند.

لزوم توجه به پروژه‌های جنوب تهران
سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران: حوزه عمرانی به‌تنهایی نمی‌تواند پروژه‌ها را به سرانجام برساند و حتما حوزه مالی نیز باید کمک کند. پروژه‌هایی وجود دارند که سال‌های سال روی زمین مانده‌اند و نباید به این شکل باشند که چون در جنوب شهر هستند، به اجرا نرسیده‌اند.
مردم تغییرات را حس می‌کنند 
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران: فعالیت‌های عمرانی در سطح شهر یکی از فضاهای قابل قضاوت است، مردم این موارد را احساس می‌کنند. عملکرد معاونت فنی و عمرانی قابل‌قبول و قابل تحسین است.

توانمندی برای افتتاح پروژه‌ها وجود دارد
محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا: یکی از دستاوردهای عملکردی شهرداری به بخش فنی و عمرانی برمی‌گردد. این کار مشترک شورا و شهرداری است و بودجه خوبی به این حوزه اختصاص یافته است. شهرداری در مرحله اجرا نیز مصوبات را به‌خوبی عملیاتی کرد. امیدواریم تا پایان امسال پروژه‌های تعریف شده به پایان برسند؛ گرچه عملکرد نشان می‌دهد که حتما توانمندی برای افتتاح پروژه‌ها وجود دارد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید