• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
یکشنبه 22 تیر 1404
کد مطلب : 258937
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/4RxBg
+
-

برداشت آب از چاه‌ها جایز نیست

فرخنده رفائی؛ روزنامه‌نگار

توسعه فضای سبز پایتخت از مهم‌ترین دغدغه‌های شهرداری تهران است اما با توجه به بحران آب و نگرانی از گسترش فرونشست، مدت‌هاست که شهرداری خط قرمزی دور آب‌های زیرزمینی کشیده و استفاده از پساب تصفیه‌خانه‌های تهران را برای تامین آب مورد نیاز فضای سبز، محور کار قرار داده است. البته در این مسیر چالش‌هایی هم وجود دارد که قیمت بالای پساب، مهم‌ترین آنهاست. علی‌محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران آخرین اقدامات در زمینه تامین آب فضای سبز را توضیح داده که در ادامه می‌خوانید.

ممنوعیت آبیاری درختان در ساعات گرم
در فصل تابستان ‌ هوا گرم است؛ بنابراین برای اینکه آب تبخیر نشود، اجازه نمی‌دهیم آبیاری در بین ساعت‌های ۱۰ صبح تا ۵ بعدازظهر انجام شود و باید در ساعات خنک این آبیاری صورت بگیرد. از ساعت ۶ بعدازظهر تا ۶ صبح باید آبیاری صورت بگیرد و نظارت کافی ‌هم وجود داشته باشد تا به درستی آبیاری صورت بگیرد.

۷۰ درصد آبیاری درختان مکانیزه شده‌است
تقریبا ۷۰درصد از آبیاری درختان را مکانیزه انجام می‌دهیم و این مسئله باعث می‌شود از هدررفت آب جلوگیری شود و صرفه‌جویی صورت بگیرد. همچنین شیرهای آبیاری مسیر مکانیزه نیز کنترل می‌شوند. اگر در ساعات گرم روز آبیاری صورت بگیرد، علاوه بر تبخیر زیاد آب به گیاه صدمه وارد می‌شود.

جایگزینی پساب
برای آبیاری در حال جایگزین‌کردن پساب و منابع آبی پایدار هستیم. جایز نیست از چاه‌ها برداشت کنیم چراکه فرونشست در جنوب تهران و دشت ورامین اتفاق افتاده است. تا 
سال ۱۴۱۰ باید ۱۴۵میلیون مترمکعب از پساب استفاده کنیم و امروز استفاده از این پساب به ۵۶میلیون مترمکعب رسیده است و ۵سال جلوتر از برنامه‌ هستیم.

وزارت نیرو همکاری نمی‌کند
شرکت آب و فاضلاب باید همکاری کند؛ ما کار ۱۴۶کیلومتر لوله‌گذاری خط انتقال پساب را از تصفیه‌‌خانه‌های جنوب ، فیروزبهرام و لواسان به پایان رسانده ایم اما متأسفانه هنوز خط را وصل نکرده‌اند و می‌گویند پول پساب بدهید. رقم‌های بالایی هم می‌خواهند درحالی‌که شهرداری اصلا نباید پول پساب بدهد. ما انشعابات و چاه‌ها را آزاد می‌کنیم و از منابع زیرزمینی برداشت نمی‌کنیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید