• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
یکشنبه 22 تیر 1404
کد مطلب : 258935
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2vk0j
+
-

بودجه جنگی برای پایتخت

رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران از لزوم تدوین بودجه‌‌ برای شرایط جدید پایتخت خبر می‌دهد

گزارش
بودجه جنگی برای پایتخت

پریسا نوری-روزنامه‌نگار

جنگ تحمیلی اخیر گرچه 12روز بیشتر طول نکشید، اما تغییرات بسیاری در برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان و تصمیم‌گیری‌ها در همه حوزه‌ها ازجمله حوزه شهری ایجاد کرد. میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با همشهری بر لزوم بودجه‌ریزی غلطان به‌دلیل تغییرات بنیادین ایجاد شده در نظام درآمدی شهرداری، تأکید می‌کند و از اولویت‌گذاری پروژه‌های در دست اقدام و برنامه‌های آتی شهری می‌گوید.

بودجه در وضعیت سفید بسته شد
بودجه‌ریزی برای سال1404 براساس شرایطی بود که جنگ تحمیلی 12 روزه رخ نداده بود و حالا که این وضعیت حادث شده بر مبنای بودجه‌ریزی غلطان، باید تغییراتی در این بودجه اتخاذ کنیم. مثلا در حال حاضر نیاز به خرید یک‌سری تجهیزات برای پدافند غیرعامل، آتش‌نشانی و مدیریت بحران در شهر داریم. همچنین برخی ساختمان‌های آسیب‌دیده از جنگ، به لحاظ سیما و منظر شهری باید تخریب یا مقاوم‌سازی‌ شوند. این موضوعات اقتضائات جدیدی ایجاد می‌کند.

اولویت‌گذاری پروژه‌ها در 3سطح انجام می‌شود
پروژه‌ها باید از نظر اولویت در 3سطح تعریف شود. سطح یک، پروژه‌های اضطراری و سریع که مناسب با شرایط موجود است،مانند خرید تجهیزات و امکانات مرتبط با پدافند غیرعامل و بحث امداد و نجات و آتش‌نشانی و مدیریت بحران. سطح دوم پروژه‌های مهم و بنیادین مانند توسعه شبکه حمل‌ونقل عمومی و تکمیل شبکه بزرگراهی مثلا تکمیل فازهای بزرگراه شهید بروجردی، تکمیل شاخه غربی یادگار امام، تکمیل فازهای بعدی با اتوبان شهید همدانی و... اما سطح سوم پروژه‌های خرد و کوچک‌مقیاس است که شاید در شرایط فعلی دیگر ضرورتی نداشته باشند.

برخی پروژه‌ها از اولویت خارج می‌شوند
از آنجا که در شرایط فعلی در نظام درآمدی ما تغییرات جدی ایجاد شده، باید در نظام هزینه‌کرد هم تغییرات بنیادی رخ بدهد. لازم است برخی کارها از اولویت خارج ‌شوند و در مقابل بعضی برنامه‌ها با توجه به سطح‌بندی در اولویت قرار بگیرند.

فضای مترو تجهیز می‌شود
ما در شرایط فعلی نمی‌توانیم پناهگاه جدید بسازیم  وباید پناهگاه‌ها و راه‌های زیرسطحی موجود را احیا کنیم. این فضاهای زیرسطحی پایدار می‌تواند شامل مترو هم با شد. البته منظورم لزوما سکوی مسافران نیست، بلکه ما تالارهای بزرگ زیرزمینی در مترو داریم که باید تجهیز شوند. همچنین نیاز مبرم به سیستم هشداردهی داریم که در وضعیت قرمز به شهروندان هشدار دهد.

پیشنهادهایمان را به صحن می‌آوریم 
بازنگری بودجه براساس اقتضائات جدید، ضروری است و ما به‌عنوان کمیسیون برنامه و بودجه، نظرمان این است که این کار باید به فوریت انجام شود. ما مشغول اولویت‌گذاری در شورا هستیم و در چند هفته آینده براساس مطالعات، پیشنهادهایی برای اولویت‌بندی پروژه‌ها ارائه می‌دهیم.

پناهگاه‌های مدارس احیا شود
یک‌سری پروژه‌های تفریحی-ورزشی و حتی ساخت بوستان داشتیم که این پروژه‌ها با ‌ اینکه بسیار مهم است ‌ در حال حاضر اولویت ندارد. در شرایط فعلی آبرسانی در شرایط اضطراری در تهران موضوعیت دارد. کمک‌ به مجموعه‌های فرهنگی که در گذشته انجام می‌شد در این شرایط مقدور نیست. در کنار این محدودیت‌ها لازم است سرفصل‌های جدیدی ازجمله احیای پناهگاه‌ها را به پروژه‌ها اضافه کنیم. در بسیاری از مدارس قدیمی شهر، ما پناهگاه‌هایی از زمان جنگ تحمیلی هشت‌ساله داریم که لازم است با کمک شهرداری و دولت، احیا و بازسازی شوند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید