• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
سه شنبه 17 تیر 1404
کد مطلب : 258599
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wmp6R
+
-

9سال همدلی برای جهانی‌شدن

سهیلی، روستای نمونه گردشگری یکی از 8نامزد ایران در رقابت انتخاب روستاهای جهانی گردشگری۲۰۲۵ است

گزارش
9سال همدلی برای جهانی‌شدن

محمود مولایی- روزنامه‌نگار

روستای سهیلی که به‌واسطه جنگل حرا، فضایی آرام و دلنشین پیش روی گردشگران می‌گذارد، یکی از 8روستای ایران است که برای شرکت در رقابت انتخاب روستاهای جهانی گردشگری۲۰۲۵ نامزد شده؛ رقابتی که آذر1404 از سوی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) برگزار می‌شود.

آغاز همراهی مردم
طرح برترین روستاهای گردشگری بخشی از برنامه گردشگری سازمان ملل برای توسعه روستایی است که از سال۲۰۲۱ آغاز شده. رئیس شورای سهیلی به همشهری می‌گوید: «سهیلی به‌عنوان یک روستای گردشگری توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای حضور در این رویداد جهانی انتخاب شد. آذر1404 از بین 8نامزد ایران، یک یا 2روستا ثبت جهانی خواهد شد.» عبدالمجید صلغی می‌افزاید: «روستای سهیلی از سال1395 از نظر گردشگری رونق گرفت که یکی از دلایل این رونق، وجود جنگل حرا و ساخت اقامتگاه‌های بوم‌گردی بود. بعد از آن‌ تعاونی‌هایی برای اهالی ایجاد کردیم، ازجمله تعاونی قایق‌‌داران‌ یا یک تعاونی صنایع‌دستی با مشارکت 55نفر از زنان روستا تا تولید صنایع‌دستی روستا هدفمند شود.» 

جنگل‌ حرا و مشارکت محلی 
جنگل حرا یکی از جاذبه‌های گردشگری جزیره قشم محسوب می‌شود. به‌گفته رئیس شورای سهیلی، جنگل حرا موجب شد 145قایق گردشگری، 30غرفه صنایع‌دستی، 10آلاچیق شناور و 6لنج تفریحی در روستا فعال شود. نکته جالب اینکه اهالی در کاشت بذر جنگل‌های حرا مشارکت فعالی دارند تا این جاذبه و زیست‌بوم منطقه پابرجا‌ بماند. در همین راستا هم بود که سال گذشته رویداد «چی چکا حرا سهیلی» با هدف گسترش کمربند سبز در جزیره قشم، جلوگیری از فرسایش سواحل، فراهم‌کردن زمینه تولید و تکثیر آبزیان و تولید علوفه دامی در روستای نمونه گردشگری سهیلی برگزار شد.

تلاش همه‌جانبه برای روستا 
روستای سهیلی 2400نفر جمعیت دارد که اشتغال اغلب آنها به‌نوعی با صنعت توریسم ارتباط دارد. عبدالمجید صلغی، رئیس شورای سهیلی با بیان اینکه سهیلی در سال1403 پربازدید‌ترین روستای کشور شد، می‌گوید: «اتحادی که بین مسئولان و اهالی روستا به‌وجود آمد، سبب شد وضعیت روستای سهیلی نسبت به دیگر مناطق بهتر شود. جامعه محلی روستای سهیلی به‌دلیل حفاظت از محیط‌زیست، توجه به غذاهای محلی، تولید صنایع‌دستی، کشاورزی و صید با محور توسعه پایدار و همچنین توجه به میراث ملموس و ناملموس و ثبت آنها، روستا را به یک روستای نمونه هم در حوزه گردشگری و هم در حوزه توسعه پایدار تبدیل کرده است.»








 

این خبر را به اشتراک بگذارید