
ترکیب 15 نفره
رئالیها انگار با تعداد بازیکن بیشتری بازی میکنند!

رئالمادرید با ژابی آلونسو بهتر بازی میکند و مادریدیها حالا سبک خاصی دارند؛ زیاد پاس میدهند، زیاد شوت میزنند و زیادند! وحتی شاید در زمین 15نفر بهنظر بیایند. رئالیها در همه جای زمین بازیکن دارند، چراکه سیستم سهدفاعه و پنجهافبکه به تیم کمک کرده تا بیشتر بهنظر برسند و دیگر مثل سابق 3مهاجم برای خودشان قدم نمیزنند و هر کس که نزدیک توپ باشد، به بازیکن صاحب توپ فشار میآورد. نکاتی که در 4بازی جامجهانی باشگاهها دیده شده، تفاوت را کامل نشان میدهد. رئالیها با آنچلوتی جامهای زیادی گرفتند و حالا نوبت امتحان سبک دیگری است. رئال با پیروزی یک بر صفر مقابل یوونتوس درحالیکه میتوانست گلهایش را دورقمی کند، به مرحله یکچهارم جامجهانی باشگاهها رسید.
دیوار بلند
یاسین بونو، سنگربان مراکشی الهلال در دیدار مقابل منچسترسیتی آمار ۱۰مهار را به ثبت رساند تا با بیشترین تعداد مهار در یک بازی از جامجهانی باشگاههای۲۰۲۵ برابری کند. بونو در مجموع ۴بازی، ۲۳مهار را به ثبت رسانده است، بهطور متوسط نزدیک به ۶مهار در هر بازی. اما رکورد او فقط یک نصف روز برجا ماند و دیگرگوریو، دروازهبان یوونتوس در بازی با رئالمادرید آن را جابهجا کرد. تفاوت عملکرد بونو با دروازهبان ایتالیایی این بود که بازیکنان سیتی غیراز یک مورد، همه توپها را به بونو پاس دادند اما دیگرگوریو برای جلوگیری از گلهای فراوان رئالیها مجبور شد 6بار شیرجه بلند بزند. عملکرد دیگرگوریو مقابل رئالمادرید: ۱۰مهار، ۴مهار از داخل محوطه، یکگل خورده از امید گل 2.37و نمره 9.3.
تکرار فینال
دورتموند هم در بازی آخر مرحله یکهشتم، با 2پاسگل کریم آدیمی و گلهای گیراسی، 2بر یک مونتری مکزیک (تیم سرخیو راموس) را شکست دهد و برای تکرار فینال سال2024لیگ قهرمانان اروپا حریف رئالمادرید شود. جوب بلینگام با کارت زردی که مقابل مونتری گرفت، با صعود دورتموند، از حضور در یکچهارم محروم شد و این خرید تازه زنبورها فرصت رویارویی با برادرش -جود- را از دست داد.
رائول جدید
رائول جدید رئالیها باز هم گل زد. گونسالو گارسیا زننده تکگل رئال در این بازی بود. او در هر ۴بازی رئال در آمریکا روی حداقل یک گل تأثیرگذار بوده، یعنی روی نیمی از ۸گل تیم؛ گل به الهلال، پاسگل مقابل پاچوکا، گل به سالزبورگ و گل به یوونتوس. بیشترین مشارکت روی گل در جامجهانی باشگاههای۲۰۲۵: کنعان ییلدیز از یوونتوس با ۵مشارکت(۳گل و ۲پاسگل)، مایکل اولیسه از بایرن با ۵مشارکت(۳ گل و ۲پاس گل) و گونسالو گارسیا از رئال با ۴مشارکت (۳گل و یکپاس گل).
گلهای رائول نزدیک به ۲۲.۸میلیون یورو برای رئالمادرید سود به همراه داشته. درآمد کلی باشگاه تا این لحظه از این رقابتها ۵۴.۲میلیون یورو بوده.
رائول در ۱۰بازی نخست خود با پیراهن رئالمادرید ۵گل و ۴پاس گل داده بود و گونسالو در این تعداد بازی ۴گل و ۲پاس گل دارد.
زمین خنثی
پیروزیهای رئالمادرید در ۴دیدار اخیر مقابل یوونتوس در زمین بیطرف: 3بر یک (در پاریس، ۱۹۶۲جام باشگاههای اروپا)، یک بر صفر (در آمستردام ۱۹۹۸ فینال لیگ قهرمانان)، 4بر یک (در کاردیف ۲۰۱۷فینال لیگ قهرمانان) و یک بر صفر (میامی ۲۰۲۵جام باشگاههای جهان).
قاتل ایتالیا
5تقابل آخر رئالمادرید با نمایندگان ایتالیا در دور حذفی یک تورنمنت؛ بازی با رم ۱۶-۲۰۱۵، ناپولی ۱۷-۲۰۱۶، یوونتوس ۱۸-۲۰۱۷ و آتالانتا ۲۱-۲۰۲۰ که همگی با صعود رئال همراه بوده است. آخرینباری که یک تیم ایتالیایی توانست رئالمادرید را حذف کند، نیمهنهایی فصل ۱5-۲۰۱4 لیگ قهرمانان بود که یوونتوس در مجموع رفتوبرگشت، ۳ بر۲ تیم آنچلوتی را کنار زد.
چرا برزیلیها؟
دلیل درخشش فقط نمیتواند تفاوت زمانبندی فصل باشد
شاید پیش از شروع جامجهانی باشگاهها، مزیت زمانی برای برزیلیها نادیده گرفته شده بود. فقط ۱۲مسابقه از ۳۸بازی فصل سریآی برزیل گذشته و آنها برخلاف بسیاری از باشگاههای اروپایی که فصلهای طولانی و طاقتفرسایی را پشت سر گذاشتهاند، با طراوت به این رقابتها رسیدهاند. این طراوت تاکنون در عملکرد آنها مشهود بوده است. برای همین است که 2تیم پالمیراس و فلومیننزه در مرحله یکچهارم نهایی حضور دارند و فلامینگو هم با شایستگی حذف شده.
اما آیا واقعا دلیل درخشش برزیلیها همین است؟ همین که لیگ را بهتازگی شروع کردهاند و فصل برایشان فرسایشی نشده؟ اگر دلیلش این است، چرا 2تیم آرژانتینی بوکاجونیورز و ریورپلات از گروه صعود نکردند؟ چرا نمایندگان آمریکا و مکزیک یا در دور گروهی حذف شدند یا با سلام و صلوات به یکهشتم رفتند تا آنجا حذف شوند؟ چرا تیم اوکلندسیتی از نیوزیلند یا سانداونز از آفریقایجنوبی که متعلق به نیمکرهجنوبی هستند، به جایی نرسیدند؟
وضعیت فعلی لیگها (تا اول ژوئیه ۲۰۲۵)
لیگ حرفهای آرژانتین: ۱هفته، در میانه فصل؛ تیمها بهتازگی از نیمفصل اول عبور کردهاند.
امالاس (MLS): آمریکا حدود ۱۹هفته، در میانه فصل؛ تیمها بین ۱۸ تا ۲۰بازی انجام دادهاند.
لیگ برتر مکزیک (آپرتورا): حدود ۱۴هفته، در میانه فصل؛ رقابتها فشرده و نزدیک دنبال میشود.
لیگ ملی نیوزیلند: ۱۲هفته، لیگ منطقهای در جریان است؛ ساختار متفاوتی نسبت به لیگهای حرفهای دارد.
لیگ برتر آفریقایجنوبی: ۲۸هفته، در مراحل پایانی فصل و تیمها به پایان نزدیک میشوند.
جیلیگ ژاپن: ۲۲هفته، در میانه فصل و رقابتها به نیمهدوم نزدیک شدهاند.
این جدول نشان میدهد تیمهای نیمکرهجنوبی الزاما در ابتدای فصل نیستند. مثلا:
سانداونز در آفریقایجنوبی ۲۸بازی انجام داده و در آستانه پایان فصل قرار دارد.
اوکلندسیتی در نیوزیلند در لیگ منطقهای بازی میکند که ساختارش با لیگهای حرفهای فرق دارد و سطح رقابتش هم پایینتر است.
تیمهای آمریکایی و مکزیکی هم در میانه فصل هستند، اما بهدلیل ساختار پلیآفمحور و فشار بازیهای داخلی، شاید تمرکز کافی روی رقابتهای بینالمللی نداشتند.
اگرچه آغاز فصل جدید میتواند به طراوت بدنی و شادابی تیمهای برزیلی کمک کرده باشد، اما این عامل بهتنهایی نمیتواند عملکرد درخشان آنها در رقابتهای اخیر را توضیح دهد. بررسی دقیقتر ابعاد فنی، ساختاری و ذهنی تیمها نشان میدهد که موفقیت برزیلیها ریشه در عوامل متنوعتری دارد.
ساختار رقابتها و مدیریت فشار بازیها
لیگ فوتبال برزیل با وجود فشردگی تقویم، از ساختاری نسبتا متعادل برخوردار است که به تیمها امکان استفاده از ترکیبهای چرخشی و استراحت هدفمند بازیکنان را میدهد. در مقابل، لیگهای مکزیک و آمریکا عمدتا مبتنی بر سیستم پلیآف هستند؛ مدلی که علاوه بر افزایش فشار روانی، تمرکز تیمها را از رقابتهای بینالمللی منحرف میکند.
کیفیت فنی و عمق تاکتیکی
باشگاههایی نظیر پالمیراس و فلومیننزه از ترکیبهایی برخوردارند که نهتنها در سطح فنی، بلکه در جنبههای تاکتیکی نیز منسجم و مدرن عمل میکنند. در سوی دیگر، تیمهایی مانند بوکاجونیورز و ریورپلاته، با وجود پیشینه پرافتخار خود، در حالگذار نسلی و با چالشهایی در حفظ ثبات فنی و مدیریتی روبهرو هستند.
تجربه بینالمللی و ذهنیت رقابتمحور
تیمهای برزیلی در سالهای اخیر سابقه قابل توجهی در حضور مستمر و موفق در تورنمنتهای بینالمللی دارند؛ عاملی که به شکلگیری ذهنیتی رقابتمحور و آمادگی برای مواجهه با فشارهای بالای بازیهای قارهای کمک کرده است.
تطبیقپذیری جغرافیایی و فنی
باشگاههای آمریکایجنوبی به واسطه موقعیت جغرافیایی خاص خود، بهخوبی با سفرهای طولانی، تغییرات آبوهوایی و سازگاری با زمینهای متنوع آشنا هستند. این تطبیقپذیری به آنها در مواجهه با شرایط غیرقابل پیشبینی رقابتهای بینالمللی، مزیتی نسبی میبخشد؛ مزیتی که برخی تیمهای لیگهای قارههای دیگر بهندرت از آن برخوردارند.
این فوتبال نیست
تغییرات احتمالی در برگزاری مسابقات جامجهانی2026
در آستانه برگزاری جامجهانی2026، بحثهای زیادی درباره اصلاحات و تغییرات در روند برگزاری مسابقات مطرح شده است. فیفا برخی پیشنهادها را برای بهتر برگزار شدن این رویداد بزرگ درنظر دارد. فیفا که جامجهانی قبلی را زمستان و در کشور گرمسیری قطر برگزار کرد، حالا نمیداند با شرایط اقلیمی آمریکا در تابستان با رعد و برق، توفان، گرما و تفاوت ساعت با اروپا چه کند. البته هنوز چیزی رسمی نیست، اما حتی همین شایعهها هم خطرناک و گیجکنندهاند.
افزایش زمان استراحت بین دو نیمه
یکی از پیشنهادهای مطرح شده، افزایش زمان استراحت بین دو نیمه است. براساس این پیشنهاد، زمان استراحت ممکن است از حد معمول که حدود ۱۵دقیقه است، به بازه ۲۰ تا ۳۰دقیقه تغییر یابد. هدف این تغییر امکان استراحت بیشتر و کاهش خطر بروز آسیبهای ناشی از گرما و فشار زیاد در مسابقات است.
آبرسانی منظم در طول بازی
در راستای مقابله با گرمای شدید، پیشنهاد شده است که برای آبرسانی به بازیکنان هر ۱۵دقیقه توقفهایی در بازی درنظر گرفته شود. این اقدام میتواند نقش مهمی در حفظ سلامت و کارایی بازیکنان ایفا کند و از بروز گرمای بیش از حد حین مسابقه جلوگیری کند.
برگزاری مسابقات در صبحها
بهمنظور کاهش اثرات منفی گرما و رطوبت، پیشنهاد شده است که همه مسابقات صبح زود یا عصر برگزار شوند. البته اختلاف ساعت با اروپا هم برای این تغییر ساعت بیتأثیر نیست. در جامجهانی 1994که در آمریکا برگزار شد، برخی مسابقات سر ظهر آغاز میشد.
توقف بازی درصورت گرمای زیاد
فقط هشدار توفان و رعد و برق نیست که بازیها را به تعویق میاندازد. ممکن است هشدار گرما هم باعث تعویق مسابقه شود. درصورتی که دما در طول مسابقه به حدی برسد که موجب خطر برای بازیکنان شود، بازی میتواند متوقف شود تا اقدامات اضطراری انجام شود. قطریها برای کاهش اثرات گرما، ورزشگاههای خود را به سیستم خنککننده تجهیز کرده بودند تا اعتراض تیمهای حاضر در جامجهانی را به حداقل برسانند. فیفا فشاری روی میزبانهای جامجهانی سال آینده نیاورده که ورزشگاههای خود را به سیستمهای خنککننده تجهیز کنند.
مدافع مهاجم
ترنت الکساندر آرنولد نخستین پاسگل خودش را برای تیم جدیدش ثبت کرد. آمار پاس گلهای او بهعنوان یک مدافع راست، فوقالعاده است؛ 90پاسگل! آرنولد در تمام دوران حرفهایاش بیش از ۵۰۰سانتر موفق داشته است، البته در دفاع بسیار آسیبپذیر است.
الکلاسیکوها
یک خبر هم از لالیگا؛ قرعهکشی این فصل انجام شد و رئالمادرید و بارسلونا در هفته اول به مصاف اوساسونا و مایورکا میروند. الکلاسیکوی رفت روز 6اکتبر (4آبان) در سانتیاگوبرنابئو و بازی برگشت: 10مه(20اردیبهشت 1405) در نوکمپ بارسلون برگزار میشود. تاریخ الکلاسیکوهای فصل پیش هم همین بود؛ فقط بازی برگشت 11مه برگزار شد.
اگر رئال به فینال جام باشگاههای جهان برسد، بازی هفته اول این تیم به تعویق میافتد و از هفته دوم مقابل تیم تازه صعود کرده رئال اوویدو لیگ را آغاز میکند.