رنگ کردن ماهی
قدیمترها فقط گنجشک را رنگ میکردند و جای قناری میفروختند. رنگها طبیعی بود و نه گنجشک آسیب میدید و نه مشتری مریض میشد. نهایتا گنجشک بهجای چهچهه جیکجیک میکرد و همین صدایش حکم آزادیاش بود (اگر به سیخ کشیده نمیشد و گوشتش را به دندان نمیکشیدند). این روزها اما دوباره خبر رسیده که ماهی قزلآلا را با رنگ مصنوعی قرمز میکنند و جای سالمون میفروشند. مهدی پورداوود، معاون مرکز علمی آموزشی جهادکشاورزی شهرستان جهرم به خبرگزاری ایرنا در استان فارس گفته است :«سالمون فقط در نواحی آتلانتیک و در کشورهایی چون نروژ و دانمارک پرورش مییابد و چیزی با عنوان سالمون ایرانی یا سالمون خزر وجود ندارد.» این مقام مسئول هشدار داده شهروندان توجه کنند که ماهی سالمون را فقط در بستهبندیهای مخصوص کشورهای آتلانتیک یا نروژ و دانمارک بخرند، در غیراین صورت ماهی عرضهشده تقلبی است. فروش سالمون ایرانی در فارس چند سالی است که رواج پیدا کرده اما در واقع این ماهی قزلآلای رنگ شده است که بهصورت فیله سالمون عرضه میشود.