• شنبه 3 خرداد 1404
  • السَّبْت 26 ذی القعده 1446
  • 2025 May 24
شنبه 3 خرداد 1404
کد مطلب : 255892
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mQRy3
+
-

وقوع حوادث پرخسارت پایتخت در ساختمان‌های ناایمن

فرخنده رفائی؛ روزنامه‌نگار

در کارنامه حریق‌های پرخسارت تهران، اکثر قریب به اتفاق‌شان در ساختمان‌هایی رخ داده که از آتش‌نشانی اخطار ایمنی‌داشته‌اند، اما توجهی به آن نکرده‌اند.‌ این موضوع زمانی نگران‌کننده‌تر است که عنوان می‌شود اغلب حوادث پرخسارت در ساختمان‌های عمومی و مهم مثل بازار و مراکز درمانی رخ داده است. حالا مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران هشدار داده که درصورت ادامه بی‌توجهی‌ مالکان ساختمان‌های ناایمن این کمیته پای نهادهای نظارتی را به موضوع باز خواهد کرد. او اطلاعات بیشتری در این زمینه می‌دهد.

هدف‌گذاری برای کاهش حوادث
 در برنامه ۴ ساله چهارم الزام کردیم که در 2 سال اول، توقف رشد حادثه و در 2 سال دوم تا پایان ۱۴۰۴ سالانه حداقل نیم درصد کاهش حادثه ‌داشته باشیم. در پایتخت کاهش حادثه داشتیم، اما در برخی مناطق این امر محقق نشد که شهرداران مناطق باید با فرمانده ایستگاه‌ها جلسات مستمر داشته باشند و تحلیل کنند که علل حادثه چیست و براساس آن برنامه‌ریزی کنند.

ساختمان‌های پرخطر، عامل حوادث پرخسارت
بررسی پلاک ایمن باید به‌صورت مستمر انجام شود. هر حادثه پرخسارت ساختمانی که اتفاق می‌افتد، حتما آن مورد در لیست ساختمان‌های پرخطر قرار دارد. حدود ۷۵‌هزار ساختمان توسط سازمان آتش‌نشانی مورد بررسی قرار گرفته و از ۱۶ هزار ساختمان بلندمرتبه، ۷ هزار ساختمان ارزیابی شده که البته آتش‌نشانی در مسیر ارزیابی در ابتدای راه است.

ورود نهادهای نظارتی
اغلب مکان‌های پرخطر که دچار حریق می‌شوند تخلف ساختمانی دارند، به‌طور مثال ساختمان مشیریه تخلف ساختمانی داشت و اتصالی برق موجب حادثه برای این ساختمان شد. تاکنون از نهادهای نظارتی درون‌شهری نخواسته‌ام که ورود کنند، اما به‌تدریج باید این اتفاق رخ دهد. نهاد نظارتی می‌تواند ورود کند و مشخص شود شهرداری ناحیه تخلف را بررسی کرده است یا خیر.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید