• سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 15 ذی القعده 1446
  • 2025 May 13
سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255036
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3lBAO
+
-

استرس کار به اندازه دود سیگار مضر است

پروانه بندپی ؛ روزنامه‌نگار

خیلی از افراد هر روز در محیط کار استرس زیادی را تحمل می‌کنند و نمی‌دانند با آن چه کنند و بدتر اینکه آگاه نیستند این استرس چه بلاهایی می‌تواند بر سر جسم و روان‌شان بیاورد. استرس کاری علاوه بر کاهش بهره‌وری می‌تواند به اندازه دود دست‌دوم(دودی که فرد غیرسیگاری به‌دلیل مجاورت با فرد سیگاری استنشاق می‌کند) برای سلامت ضرر داشته باشد و به سلامت جسم و روان فرد آسیب برساند. این، نتیجه‌ مطالعه‌ای است که پژوهشگران دانشگاه استنفورد آمریکا به تازگی انجام داده‌اند. در این‌باره با دکتر راضیه دهقانی، متخصص اعصاب و روان به گفت‌وگو نشسته‌ایم و نکته‌های او را مرور می‌کنیم.

 ضعیف می‌کند
استرس کاری به‌دلیل تأثیرات گسترده‌اش بر سیستم‌ بیولوژیک بدن، به‌خصوص سیستم عصبی و غدد درون‌ریز، آسیب‌زاست. زمانی که فرد تحت فشار روانی قرار می‌گیرد بدن هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آدرنالین ترشح می‌کند. ترشح مداوم این هورمون‌ها در طولانی‌مدت می‌تواند به تضعیف سیستم ایمنی، افزایش فشار خون و اختلالات گوارشی منجر شود.

فرسوده می‌کند
استرس مزمن با ایجاد فرسودگی شغلی، کاهش تمرکز و افزایش احتمال افسردگی و اضطراب سلامت روان را به خطر می‌اندازد.

بیمار می‌کند
استرس کاری اگر مزمن شود، می‌تواند به بیماری‌های قلبی-عروقی مثل فشار خون بالا، دیابت، چاقی و مشکلات گوارشی مانند زخم معده منجر شود. ترشح بیش ‌از حد کورتیزول همچنین باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شود و بدن را در برابر عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر می‌کند.  

افسرده می‌کند
از نظر روانی استرس کاری با افزایش خطر افسردگی، اضطراب و فرسودگی شغلی همراه است. افرادی که در محیط‌های پراسترس کار می‌کنند، اغلب دچار کاهش تمرکز، تحریک‌پذیری و اختلالات خواب می‌شوند که کیفیت زندگی آنها را به‌شدت کاهش می‌دهد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید