• پنج شنبه 18 اردیبهشت 1404
  • الْخَمِيس 10 ذی القعده 1446
  • 2025 May 08
پنج شنبه 18 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 254670
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/P1XE2
+
-

اگر فکر می‌کنید شیرینی خامه‌ای می‌خورید، کاملا اشتباه است!


 اولین بخش از هشدار تغذیه‌ای درباره تقلب در تولید برخی محصولات صنایع غذایی را هفته گذشته درباره شکلات‌های تلخ خواندید که مجتبی حاجی‌پور، کارشناس صنایع غذایی در یادداشتی که برای همشهری نوشته بود به این موضوع اشاره کرده بود که «عامل اصلی طعم واقعی شکلات، کره کاکائوست که به‌دلیل قیمت بالا و فرآوری سخت، با روغن CBS (پالم) جایگزین می‌شود؛ به همین دلیل سازمان غذا و دارو روی بسته‌بندی این محصولات به جای کلمه شکلات، از کلمه فرآورده کاکائو استفاده می‌کند.» او در قسمت دوم این یادداشت درباره بروز همین تخلفات مشابه در تولید یک فرآورده شیرین به نام شیرینی خامه‌ای هشدار داده است.  اگر شما هم از عاشقان این شیرینی‌ها هستید حتما این یادداشت را بخوانید.

بخش دوم شیرینی‌های خامه‌ای
نان‌ خامه‌ای، شیرینی لطیفه و شیرینی‌های خامه‌ای با آن طعم خاص خامه‌ای...
خامه؟ به هیچ‌وجه. یک ترکیب مضر به‌نام خامه قنادی که ترکیبی از کمی خامه، شیرخشک، مقدار زیادی روغن صاف، شکر و مواد حجم‌دهنده است.
مشکل اصلی این ترکیب آن است که اگر مقدار بالای قند آن را درنظر نگیریم، روغنی به نام روغن صاف است که مصرف بالای آن در صنعت شیرینی‌پزی همواره نگران‌کننده بوده است. این روغن که درجه اشباع بالایی دارد و دارای اسیدهای چرب مضر است، جزو جدایی‌ناپذیر محصولات قنادی، خصوصا خامه قنادی است.
پس اگر تاکنون تصور می‌کردید که با خوردن نان خامه‌ای در حال خوردن یک شیرینی واقعی حاوی خامه هستید، کاملا اشتباه کرده‌اید. خامه قنادی یعنی افزایش چربی‌های بد خون و افزایش احتمال خطر حمله‌های قلبی.

این خبر را به اشتراک بگذارید