• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
سه شنبه 9 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253993
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZnzW
+
-

با وجود تلاش‌های همه‌جانبه برای مهار آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی، عملیات اطفا همچنان ادامه دارد

نبرد با آتش در ایستگاه آخر

گزارش
نبرد با آتش در ایستگاه آخر

فتانه احدی- روزنامه‌نگار

جدال صدها آتش‌نشان با شعله‌های سرکش آتش در بندر شهید رجایی همچنان ادامه دارد و به‌گفته مسئولان میدانی،  عملیات اطفای حریق به پایان خود نزدیک شده است. به گزارش همشهری، از ظهر شنبه و به‌دنبال وقوع آتش‌سوزی گسترده در بندرشهید‌رجایی در استان هرمزگان آتش‌نشانان و گروه‌های امدادی از چندین استان راهی محل حادثه شده‌اند تا با مهار شعله‌های آتش به امدادرسانی به حادثه‌دیدگان بپردازند. با وجود تلاش‌های همه‌جانبه که از زمین و آسمان برای مهار شعله‌های آتش انجام شده این آتش‌سوزی تا شامگاه دوشنبه همچنان ادامه داشت و با وجود اینکه بخش‌های اعظمی از آتش‌سوزی خاموش شده اما همچنان بخش‌هایی در آتش می‌سوزد. یکی از گروه‌هایی که از ساعات اولیه پس از حادثه خود را به بندرشهید رجایی رساند، تیم آتش‌نشانی تهران بود. قدرت‌الله محمدی، رئیس آتش‌نشانی تهران می‌گوید: تا ظهر دوشنبه نزدیک به ۹۰ درصد حریق کنترل شده و عملیات لکه‌گیری آغاز شده است. ان‌شاءالله اگر مشکل خاصی پیش نیاید، عملیات تا شب به پایان خواهد رسید و ادامه روند لکه‌گیری توسط تیم‌های بندرعباس انجام می‌شود.

پرواز در شب برای مهار آتش
یکی از اقدامات مهم برای کنترل و خاموش‌کردن آتش استفاده از هواپیما بود. ساعتی پس از وقوع حادثه یک فروند هواپیمای ایلوشین متعلق به نیروی هوافضای سپاه پاسداران از تهران راهی بندرعباس شد  تا در کنار تلاش آتش‌نشانان، عملیات اطفای حریق از طریق هوا نیز ادامه پیدا کند. خلبان این هواپیما در روز سوم عملیات در این‌باره می‌گوید:‌ وقتی ماموریت پیدا کردیم که در اسرع وقت برای اطفای حریق به بندرعباس اعزام شویم، همان شب از تهران هواپیما آبگیری و آماده اطفای حریق شد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن از تهران خودمان را به بندر رساندیم.
آنطور که او می‌گوید این عملیات بی‌سابقه بود، چراکه نخستین مرتبه بود یک هواپیمای آتش‌نشان در شب پرواز می‌کرد. او می‌گوید: تا‌کنون10مرتبه پرواز انجام شده و در هر دفعه 40هزار لیتر آب روی محل آتش‌سوزی تخلیه کردیم. تا صبح دوشنبه که آخرین پرواز را انجام دادیم به لطف خدا حجم آتش‌سوزی خیلی کم شده و احتیاج به نقطه‌زنی دارد که توسط بالگرد این کار انجام می‌شود.

تلاش برای شناسایی هویت قربانیان
در کنار عملیات اطفای حریق، عملیات کشف و شناسایی پیکرهای قربانیان حادثه نیز همچنان ادامه دارد. به گفته محمد آشوری، استاندار هرمزگان، تاکنون در حادثه بندر شهید رجایی 65 فوتی به ثبت رسیده و تعداد مفقودین یا جنازه‌هایی که شناسایی نشدند با فوتی‌ها برابری می‌کند.تاکنون هویت شماری از قربانیان کشف شده و پیکر آنها به خانواده‌های‌شان تحویل داده شده است. این در حالی است که شناسایی برخی قربانیان با انجام آزمایش DNA امکان‌پذیر است و از بستگان درجه یک مفقودین این حادثه درخواست شده برای نمونه‌گیری و تطبیق DNA به اداره کل پزشکی قانونی در مرکز استان محل سکونت خود (استان هرمزگان و یا سایر استان‌ها) مراجعه کنند.

قصور محرز شد
از سوی دیگر عضو هیأت اعزامی رئیس مجلس به بندر شهید رجایی گفت: شواهد و تصاویر فیلم‌های مدار بسته و گزارش‌هایی که از مصدومان نزدیک به حادثه دریافت شده است، نشان می‌دهد بی‌کفایتی و سهل‌انگاری بسیاری در روند بارگیری و دیگر موضوعات بندر شهید رجایی وجود داشته است. سیدمرتضی محمودی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو هیأت اعزامی رئیس مجلس به بندرعباس گفت: تیم اعزامی مجلس به بندرعباس، با بررسی همه شواهد، اهمال و قصور جدی را به‌عنوان دلیل اصلی انفجار در بندر شهید رجایی تشخیص داده و احتمال تعمد و خرابکاری در این حادثه بسیار کم است. تخلفات در روند حمل بار به بندر شهید رجایی، دروغ‌اظهاری و اعلام نکردن محتوای واقعی کانتینرها به‌عینه در این بندر از سوی مسئولین مربوطه وجود داشته است. دستگاه‌های امنیتی و انتظامی در حال بررسی هستند تا اگر حتی یک درصد احتمال خرابکاری وجود داشته است، مسببان آن دستگیر شوند و به سزای اعمال خود برسند.

گفت و گو
در جست‌وجوی پیکر قهرمان قایقرانی


3روز پس از انفجار در اسکله بندر شهید‌رجایی، تلاش خانواده آرمان نوذرزاد، قهرمان قایقرانی بندرعباس که یکی از مفقودی‌های این حادثه است، برای پیدا کردن پیکر او ادامه دارد. میلاد غلامی‌دوست، مربی آرمان در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: آرمان نوذرزاد 36سال داشت. پدرش را که مسئول HSE بنادر و قایقرانی بود، 3سال پیش از دست داده بود و با مادر، خواهر و برادرش زندگی می‌کرد. او حدود ١٢سال بود که در یک شرکت انبار کانتینر کار می‌کرد. همچنین قهرمان چند دوره مسابقات استانی قایقرانی آب‌های آرام(کایاک) و دارنده مدال نقره و برنز چند دوره مسابقات کشوری آب‌های آرام(کایاک) بود. او روز شنبه 6اردیبهشت ماه، بعد از خداحافظی با خانواده‌اش به محل کارش رفت اما این آخرین دیدار آنها بود و آرمان هرگز به خانه برنگشت. وی ادامه می‌دهد: آرمان از نخستین ورزشکاران رشته قایقرانی در استان هرمزگان بود. او فردی بی‌ادعا و مهربان بود. از لحظه‌ای که انفجار رخ داد و ما متوجه شدیم از آرمان خبری نیست، همه‌جا را به‌دنبالش گشته‎ایم، اما اثری از او نیست. حتی خانواده‌اش به تصور اینکه او در بین مجروحان باشد به بیمارستان‌های اصفهان و شیراز رفتند اما باز هم خبری نشد. حالا که چند روز از این حادثه دلخراش می‌گذرد، بی‌خبری از آرمان برای خانواده‌اش جانکاه است.  پویا اسدی، پسرخاله آرمان نیز می‌گوید: خانواده آرمان اصلا حال خوبی ندارند. در روزهای گذشته به تمام بیمارستان‌ها و پزشکی قانونی و سایر مراجع و سردخانه‌ها و آرامستان سر زده‌ایم. حتی پیکرش هم پیدا نشده است. وقتی از پیداکردن آرمان ناامید شدیم، به این نتیجه رسیدیم تا با دادن تست دی‌ان‌ای، بتوانیم آرمان را از بین قربانیان مجهول‌الهویه پیدا کنیم. تعداد قربانیان مجهول‌الهویه زیاد است و می‌گویند بسیاری از آنها را به هیچ عنوان نمی‌توان شناسایی کرد. علاوه بر خانواده آرمان، خانواده بقیه افرادی که هیچ اثری از آنها نیست در بین اجساد قربانیان به‌دنبال رد و نشانه‌ای از گمشده‌شان می‌گردند. شنیده‌ام که پیکر سحر خاور، یکی از قربانیان حادثه انفجار اسکله بندر شهید رجایی را مادرش از روی گردنبندش شناسایی کرده است. امیدوارم هرچه زودتر سرنوشت افراد ناپدیدشده معلوم شود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید