• دو شنبه 8 اردیبهشت 1404
  • الإثْنَيْن 29 شوال 1446
  • 2025 Apr 28
دو شنبه 8 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253873
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VmgvX
+
-

صحن علنی خانه ملت تحت تأثیر انفجار بندر

سیده‌زهرا عبداللهی؛ روزنامه‌نگار

یکشنبه‌ای که قرار بود با بررسی لوایح اقتصادی و ورزشی پیش برود، زیر سایه انفجار در بندر شهید رجایی رنگ و بوی دیگری گرفت. بندری که به عنوان «دروازه طلایی اقتصاد ایران» شناخته می‌شود، تیتر نخست اخبار شد. جلسه علنی یکشنبه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد، اما فضای صحن از همان ابتدا به دليل اندوه حادثه اخیر سنگین بود. قالیباف در نطق پیش از دستور خود، با ابراز تاسف عمیق، به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی تسلیت گفت و برای مجروحان شفای عاجل طلب کرد. رئیس مجلس اعلام کرد که هیأتی از نمایندگان به استان هرمزگان اعزام شده‌اند تا گزارشی جامع از ابعاد حادثه و نحوه عملکرد دستگاه‌های اجرایی به مجلس و مردم ارائه دهند.

وزیر راه زیر ذره‌بین بهارستان
اما این ابراز همدردی، تنها آغاز ماجرا بود. دیری نپایید که فضای صحن به سمت مطالبه‌گری رفت. نادرقلی ابراهیمی، نماینده اراک، از وزیر راه خواست تا هرچه سریع‌تر با حضور در مجلس درباره علت حادثه انفجار توضیح دهد. او این حادثه را یک «ضربه به شریان حیاتی اقتصاد کشور» خواند و تاکید کرد که بی‌تدبیری و سهل‌انگاری در این حوزه قابل اغماض نیست.
چند نماینده دیگر نیز در تذکرات جداگانه، بر ضرورت پاسخگویی وزارت راه و سایر نهادهای مسئول تاکید کردند. به نظر می‌رسد بهارستانی‌ها مصمم هستند تا این‌بار موضوع را تا رسیدن به پاسخ‌های قانع‌کننده رها نکنند.

شفافیت دیپلماتیک؛ تیم مذاکره‌کننده به مجلس دعوت شد
در ادامه جلسه، محمدرضا صباغیان بافقی، عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها از تیم مذاکره‌کننده خواست تا سه‌شنبه این هفته در مجلس حضور یابند و نمایندگان را در جریان آخرین تحولات مذاکرات دیپلماتیک قرار دهند. نماینده ابرکوه با تاکید بر اهمیت «شفافیت» در فرآیند گفت‌وگوها، تصریح کرد: نمایندگان ملت باید بدانند در میز مذاکره چه می‌گذرد.

تصویب لوایح ورزشی و اقتصادی
پس از این حاشیه‌های سیاسی و امنیتی، مجلس وارد دستور کارهای رسمی خود شد. نمایندگان ماده‌های ۱ و ۲ لایحه نظام جامع باشگاه‌داری را تصویب کردند؛ اقدامی که از آن به عنوان گام نخست برای نظام‌مند کردن ساختار باشگاه‌های ورزشی کشور یاد می‌شود. همچنین مجلس با اعطای اختیار به دولت برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده دارو، مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک‌های مخصوص اطفال، کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی موافقت کرد؛ تصمیمی که هدف آن کمک به کاهش فشار اقتصادی بر خانوارها در شرایط سخت کنونی است.

دغدغه تکراری برق؛ زنگ خطر برای تابستان
هیأت رئیسه مجلس اعلام کرد که سوال ملی گروهی از نمایندگان از وزیر نیرو درباره عدم برنامه‌ریزی کافی برای تامین برق به دست آنها رسیده است. نگرانی‌ها از خاموشی‌های احتمالی در تابستان امسال، بار دیگر به دغدغه جدی مجلس تبدیل شده است.
رحمت‌زاده نماینده دیگر نیز طی تذکری جداگانه، نسبت به کمبود برق در روزهای گرم پیش رو هشدار داد و خواستار تدابیر فوری وزارت نیرو شد. تابستان‌های داغ و قطعی برق، تجربه تلخی است که تکرار آن نارضایتی عمومی را به دنبال خواهد داشت.

بوی اقتصاد و فرهنگ در نطق نمایندگان
نطق‌های دیروز  مجلس پررنگ‌تر از همیشه دغدغه‌های اقتصادی و اجتماعی را منعکس کرد:
  یزدیان اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را «مطالبه فوری رهبری» دانست و بر ضرورت تسریع در اجرای این سند تاکید کرد.
  لاجوردی نسبت به افزایش قیمت‌ها در بازار علی‌رغم کاهش نرخ دلار هشدار داد و گفت: «این پارادوکس برای مردم قابل فهم نیست و باید چاره‌ای اندیشیده شود.»
  احمدی خواستار حمایت عملی نمایندگان از تیم مذاکره‌کننده شد.
  بامری با اشاره به برگزاری برخی مراسم‌های نامناسب در شب شهادت امام صادق(ع)، خواستار ورود وزارت ارشاد شد.
  فلسفی با نگرانی از کاهش تولید گندم گفت: «عده‌ای به دنبال تقویت مافیای واردات هستند و این تهدیدی جدی برای امنیت غذایی کشور است.»
  جراره، نصیبی و نخل ابراهیمی خواستار پیگیری جدی درباره مقصران حادثه بندر شهید رجایی شدند.
  بخشی دستجردی سیاست فروش طلا توسط بانک مرکزی را مورد انتقاد قرار داد.
  خوش‌سیما ناکارآمدی نظام اداری کشور را یکی از ریشه‌های اصلی مشکلات دانست.

تذکرات خاص و دغدغه‌های اجتماعی
تذکرات دیروز مجلس رنگ و بویی خاص داشت. از هشدار درباره انتصابات دیوان محاسبات گرفته تا درخواست تعیین تکلیف نیروهای خرید خدمات آموزشی و مشکلات بازنشستگان وزارت کشور، هر نماینده‌ای دغدغه‌ای برای پیگیری داشت.
آریایی‌نژاد هم با اشاره به مشکلات دانشجویان ایرانی خارج از کشور، خواستار اتخاذ تدابیر فوری توسط وزارت بهداشت شد.
کوثری نماینده دیگر، تعیین تکلیف سریع وزیر امور اقتصادی و دارایی را مطالبه کرد و گفت: «نمی‌توان کشوری با این حجم از چالش‌های اقتصادی را برای مدت طولانی بدون وزیر رها کرد.»

نگاه به آینده؛ پاسخگویی یا التهاب تازه؟
جلسه دیروز مجلس در حالی به پایان رسید که حجم انبوهی از دغدغه‌ها، پرسش‌ها و درخواست‌های نمایندگان، دولت را در تنگنای پاسخگویی قرار داده است. از انفجار در بندر شهید رجایی گرفته تا نگرانی‌های معیشتی و زیرساختی، همگی در انتظار واکنش جدی و موثر قوه مجریه است. حال باید دید در روزهای آینده، پاسخگویی مسئولان، التهابات موجود را کاهش خواهد داد یا موج تازه‌ای از انتقادات و مطالبات را به راه خواهد انداخت.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید