• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253461
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/DRMzA
+
-

پیشنهاد تغییر قیمت برق ‌

جزئیات طرح وزارت نیرو برای افزایش تعرفه‌های برق

گزارش
پیشنهاد تغییر قیمت برق ‌

رضا کربلایی- روزنامه‌نگار

8‌ماه پس از گران شدن قیمت برق از ابتدای مهر سال 1403به میزان 38درصد، وزارت نیرو از پیشنهاد افزایش قیمت برق از ابتدای خردادماه امسال رونمایی کرد. براساس آنچه منتشر شده، میانگین قیمت تمام‌شده برق در سال گذشته تا امسال 27درصد رشد کرده و با این حساب احتمال افزایش 30درصدی قیمت‌ برق دور از انتظار نیست.‌به گزارش همشهری، وزارت نیرو از پیش‌نویس تعرفه‌های برق و شرایط آن رونمایی کرد که بررسی‌های همشهری نشان می‌دهد به‌احتمال زیاد متوسط قیمت برق خانگی بیش از 30درصد افزایش می‌یابد. البته این پیشنهاد هنوز نهایی نشده اما از ابتدای خردادماه امسال مردم باید آماده رونمایی از قیمت‌های جدید باشند.‌ یکی از شاخص‌های اثرگذار بر قیمت برق مصرفی، هزینه تامین برق است که سال گذشته به ازای هر کیلووات ساعت ۷۵۴۲ ریال بود که وزارت نیرو برای امسال قیمت را ۹۵۳۷ ریال برآورد و اعلام کرده است. البته همانند سال گذشته قرار است هزینه سوخت نیروگاه‌ها به‌صورت جداگانه محاسبه و از مشترکان برق دریافت ‌ شود. این وزارتخانه مبلغ آبونمان مشترکان برق را هم برای امسال افزایش داده و از ۱۲۹ هزار و ۸۶۹ ریال در هر ‌ماه به ۱۳۸ هزار و ۸۵۳ ریال برای مشترکان با قدرت ۳۰ کیلووات و بیشتر و برای مشترکان با قدرت کمتر هم از ۱۴ هزار و ۴۱۹ ریال به ۱۵۴ هزار و ۲۸ ریال تغییر داده است.

نظرخواهی از مردم درباره تعرفه‌ها
وزارت نیرو از تمامی صاحب‌نظران، کارشناسان و ذی‌نفعان صنعت برق دعوت کرده تا نظرات، پیشنهادها و ایده‌های خود را درباره پیش‌نویس تعرفه‌های برق و شرایط عمومی مربوط به آن را که اجرای آن از ابتدای خردادماه سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده، ارائه کنند. براساس این اطلاعیه معاونت برنامه‌ریزی و اقتصاد وزارت نیرو، مسئول دریافت و بررسی این پیشنهادها خواهد بود. علاقه‌مندان می‌توانند برای مشاهده متن کامل پیش‌نویس تعرفه‌های جدید برق به آدرس  ‌tariff.moe.gov.ir مراجعه ‌ و نظرات خود را از طریق درگاه ‌rcewm.moe.gov.ir ارسال کنند.

قیمت برق چگونه تعیین می‌شود؟
به گزارش همشهری، تعرفه برق مشترکان خانگی که میانگین مصرف ماهانه آنها تا الگوی مصرف متعارف باشد براساس ۵ جدول و بسته به شرایط آب و هوایی شهرهای مختلف تعیین می‌شود. یک نکته مهم اینکه دامنه مصرف هم تغییر کرده که ممکن است با درنظر گرفتن افزایش ۲۷ درصدی قیمت تمام‌شده هر کیلووات ساعت برق تولیدی، قبوض برق از ابتدای خرداد به‌طور میانگین بالای ۳۰ درصد رشد قیمت را تجربه کند.‌قانون رفع موانع توسعه صنعت برق مصوب مجلس شورای اسلامی تأکید دارد: الگوی مصرف ماهانه برق خانگی متناسب با شرایط اقلیمی، معادل سطحی از مصرف تعریف می‌شود که ۷۵ درصد مشترکان خانگی آن اقلیم در دوره مشابه سال قبل کمتر از آن مصرف کرده‌اند. به این ترتیب وزارت نیرو مکلف است، اعمال تعرفه به مصارف خانگی را در قالب الگوی افزایشی ـ پلکانی برای مشترکان خانگی با مصرف پایین‌تر از الگوی مصرف، محدود کند و به مصارف بالاتر از الگو، یارانه اختصاص ندهد.‌قانون ضرایبی از نرخ تامین برق را برای پله‌های مختلف مصرف درنظر ‌گرفته؛ به این صورت که برای مشترکان پرمصرف تا میزان الگوی مصرف نیم برابر هزینه تامین(9537‌ریال)، تا ۱.۵ برابر الگو، ۱.۵ برابر هزینه تامین، تا ۲.۵ برابر الگوی مصرف و بیشتر از ۲.۵ برابر الگوی مصرف ۵ برابر هزینه تامین برق در تعرفه برق مشترکان پرمصرف لحاظ می‌شود و دریافت آن الزام قانونی است.‌البته در محاسبه ‌صورتحساب برق ماه‌های گرم برای مشترکان مشمول این قانون در مناطق گرمسیر یک و سایر مناطق گرم، به‌ترتیب ضریب نیم و ۸ دهم درصد اعمال خواهد شد و بهای برق برای مصارف خانگی کمتر از الگوی مصرف ماهانه، مشترکان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور از تخفیف ۱۰۰ درصدی برخوردار خواهد شد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید