• یکشنبه 31 فروردین 1404
  • الأحَد 21 شوال 1446
  • 2025 Apr 20
یکشنبه 31 فروردین 1404
کد مطلب : 253278
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1jmK3
+
-

دستگاه‌های مختلف باید‌پای کار ایمنی بازار باشند

یادداشت
دستگاه‌های مختلف باید‌پای کار ایمنی بازار باشند

مهدی بابایی؛ رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران

ایمنی بازار یک موضوع چندوجهی است که دستگاه‌های خدمات‌رسان باید دست‌‌به‌دست هم بدهند و هر کدام بخشی از موضوعات ناایمنی را رفع کنند، اما از آنجا‌ که مدیریت واحد شهری هنوز در کشور به اجرا در‌نیامده، بهتر است این موضوع توسط استانداری یا فرمانداری تهران به‌عنوان متولی جلو برود، چون بارها جلسات مختلف و خوبی در این زمینه برگزار شده اما یکی از دلایل عدم‌موفقیت قرارگاه ایمنی بازار استمرار نداشتن جلسات و پیگیری مصوبات بوده است.
در حال حاضر اطلس ناایمنی بازار و راهکارهای رفع آن توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تهیه شده و تقریبا نقشه راه در این زمینه مشخص است اما چون کار‌ چندوجهی است، می‌طلبد اداره برق، اداره گاز، سازمان میراث فرهنگی، وزارت کار و دستگاه‌هایی که ناایمنی‌ها به آنها برمی‌گردد، پای کار باشند. باید دبیرخانه به‌صورت مستمر در استانداری جلسه داشته باشد و مصوبات آن پیگیری شود. در دوره‌های مختلف وقتی حادثه‌ای در بازار اتفاق می‌افتد، جلسات شروع و بعد از مدتی رها می‌شود.
شهرداری تهران، سازمان آتش‌نشانی یا سازمان مدیریت بحران به‌تنهایی نمی‌توانند ناایمنی بازار را رفع کنند. به همین دلیل دستگاه‌های مختلف خدمات‌رسان باید پای کار بیایند؛ مثلا وزارت کار باید موضوع ایمنی کارگاه‌ها را رسیدگی کند، اداره برق باید موضوع ناایمنی شبکه برق را پوشش بدهد، اداره گاز تمهیدات گازرسانی به محدوده بازار را معین کند چون الان محدوده بازار تهران فاقد شبکه گازرسانی است و یکی از علل حوادث آتش‌سوزی در بازار تهران همین کپسول‌های گازی است که در آنجا استفاده می‌شود.
این موضوع می‌طلبد که یک قرارگاه مرکزی مستمر جلسه برگزار و مصوبات را پیگیری کند و در این زمینه تصمیم‌گیر باشد. با توجه به قوانین و مقررات موجود به‌نظر می‌رسد متولی امر باید استانداری یا فرمانداری تهران باشد و شهرداری تهران نیز به‌عنوان یکی از دستگاه‌های خدمات‌رسان در این جلسات شرکت کند و گزارش کار ارائه دهد.
دراین میان سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران از لحاظ تعداد ایستگاه و امکانات رتبه یک را در میان ابرشهرهای دنیا دارد و دغدغه‌ای از لحاظ امکانات نداریم، اما این نقطه ایده‌آل نیست؛ نقطه ایده‌آل ما این است که رتبه یک را در کاهش حوادث داشته باشیم که از این لحاظ با شهرهای پیشرفته فاصله زیادی
داریم.
مشکل اصلی در حوزه ایمنی بازار، اقدامات پیشگیرانه است که در محدوده بازار، زور شهرداری تهران به این کار نمی‌رسد. هیأت‌ امنای بازار هنوز جدیت موضوع را درک نکرده است. بنابراین ابتدا باید تفکر ایمنی و پیشگیری در هیأت ‌امنای بازار نهادینه شود تا بتوان بازاریان را به جدی‌گرفتن مباحث ایمنی
 مجاب کرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید