
گره میدان فتح باز میشود
ساکنان محدوده ابرپروژه یادگارامام ره با همه مشکلات از اجرای طرح رضایت دارند

مهدی اسماعیلپور-روزنامهنگار
پروژه توسعه جنوبی یادگار امام(ره) بهدلیل دردسرهای بزرگش از یکدهه پیش بلاتکلیف رها شده بود. وجود معارضان ملکی و تاسیساتی متعدد شخصی و سازمانی، هزینههای سنگین اجرای پروژه و مشکلات بستن معابر دست بهدست هم داده بودند تا مدیران شهری قبلی زیربار اجرای پروژه نروند، تا اینکه در این دوره از مدیریت شهری پروژه خروج بزرگراه یادگار(ره) از بنبست کلید خورد. حالا شهردار پایتخت خبر از افتتاح آن تا نیمه اول سال میدهد؛ البته برخی معارضان باعث کند شدن پروژه شدهاند.
کارگاهی به وسعت میدان جی تا فتح
مسیر شمال به جنوب بزرگراه یادگار امام(ره) از تقاطع خیابان امامخمینی(ره) مسدود است. به این نقطه که میرسیم فضای خاکی مقابلمان قرار میگیرد و تا چشم کار میکند، ماشینآلات کوچک و بزرگ و عدهای مشغول کار هستند. فضای کارگاهی تا میدان فتح امتداد دارد. جابهجایی درختان و تملکها در هردو شاخه شرقی و غربی پروژه به پایان رسیده است و به موازات آن عملیات عمرانی هم در حال پیشرفت است.
مشکلات پروژه برای مردم
اجرای توسعه جنوبی بزرگراه یادگار(ره) جدا از پیچیدگیها و هزینههای سنگینش برای شهرداری، ساکنان محلههای اطراف پروژه را هم درگیر کرده است. مشکلات طرح برای مدیران شهری معارضانی مانند آب و فاضلاب است که باعث شده کار کمی به کندی پیش برود. در گفتوگو با هر یک از شهروندان هم ابراز امیدواری میکنند که هر چه زودتر پروژه تکمیل شود؛ چون دسترسیهای محدوده جنوبی مناطق 9و 10مسدود شده و ترافیک در خیابانهای امامخمینی(ره)، کارون، جیحون و استادمعین و...دیده میشود. با وجود این مشکلات و دردسرها، اغلب مردم از اجرای پروژه و آینده روشنی که برای محلهشان دارند ابراز رضایت میکنند و امیدوارند طرح بهزودی افتتاح شود.
مزیتهای پروژه به مشکلاتش میارزد
کاوه محمدی، ساکن محله:هرقدر درشهر پروژه عمرانی اجرا شود، به همان اندازه رفاه مردم هم بیشتر میشود. گرچه حالا ترافیک و گرد و خاک داریم، اما تحمل میکنیم تا کار تمام شود. آنهایی که از اجرای پروژه و مشکلات آن ناراضیاند، ساکن و مالک نیستند. کسی که ساکن اینجا باشد و خانه و زندگیاش اینجاست، میداند که این پروژه در نهایت باعث رشد و ترقی محلهاش خواهد شد.
خروج محله از بنبست
محمدحسن مرادی، شهروند خیابان امامخمینی(ره) : این پروژه با وجود مشکلاتش، آینده بهتری برای محله ما و حتی شهر تهران به ارمغان میآورد. ما نباید فقط امروز و مشکلاتی مانند ترافیک شبانهروزی و کمبود جای پارک، گرد و خاک و سر و صدا و مسدود شدن معابر را ببینیم. با افتتاح پروژه، یادگارامام(ره) از بنبست خارج شده و از سمت راست به میدان فتح متصل میشود و از سمت چپ به بزرگراه نواب میرسد.
پروژهای به نفع اهالی
لطیف قهرمانی، کاسب خیابان دستغیب: برای کسبوکار من بهتر بود که بزرگراه یادگار امام(ره) به همان شکل سابق باقی میماند و از این بنبست خارج نمیشد. الان مشتریها با مسدودشدن مسیر باید از کوچه و پسکوچهها عبور کنند. از طرفی همه جا بسته شده یا ترافیک دارد. نمیدانم در آینده با تکمیل پروژه چه سرنوشتی برای کسبوکارم رقم خواهد خورد، اما مسلما اجرای پروژه به نفع مردم و محله است و آنها آینده خوبی خواهند داشت.
مسئولان چه گفتند؟
فاز اول و دوم پروژه در آستانه بهرهبرداری
حجتالاسلام محمد آقامیری، عضو شورای شهر: پروژه یادگار امام(ره) که قرار است به میدان فتح متصل شود در آستانه بهرهبرداری است. فاز اول و دوم این پروژه آماده شده، اما بهدلیل وجود معارضان تاسیساتی سنگین، هنوز بهطور کامل به پایان نرسیده است. امیدواریم با رفع این موانع بهزودی شاهد بهرهبرداری از این پروژه باشیم.
بازگشایی میدان به شرط رفع معارضان آبی
عباس شعبانی، معاون فنی و عمران شهردار تهران: امسال امیدواریم بتوانیم با اتصال بزرگراه یادگارامام(ره) به بزرگراه شهید بروجردی، این کریدور شمالی-جنوبی در غرب شهر تهران را فعال کنیم. همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا میدان فتح که دارای بار ترافیکی سنگینی بوده و با همکاری پلیس راهور، انحراف ترافیکی آن درحال اجراست را در آیندهای نزدیک به بهرهبرداری برسانیم. برای افتتاح فاز اول پروژه یادگار امام(ره) منتظر رفع معارض لوله آب و قطعی آب از سوی اداره آب هستیم. بعد از قطعی آب که اداره آب وعده آن برای 2هفته آینده را داده است، ۴۵ روز کار عمرانی داریم و از اواخر تیر میدان فتح بازگشایی و دسترسیها برای شهروندان آسان خواهد شد. درصدد هستیم اتصال میدان جی به میدان فتح تا پایان سال نیز انجام شود.
پیش بینی 3 همت برای رفع تمامی معارضان
سید محمد رحیم مرتضوی، شهردار منطقه9: ابرپروژه شهری شاخه غربی بزرگراه یادگار امام(ره) دارای چند معارض بوده که مرحله به مرحله نسبت به رفع آنها اقدام شده است. در مرحله اول معارضان شخصی و نهادی را داشتیم که در فاز اول آن آزادسازی ۲۹ پلاک ثبتی بالغ بر ۸۸ واحد مسکونی در سال ۱۴۰۳ با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان انجام شد. در فاز بعد از میدان جی تا فتح که معارضان ملکی نهادی مانند وزارت دفاع، ارتش و ۱۳ سوله آموزش و پرورش در پادگان جی با همت سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران رفع و املاک با اعتبار بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان تملک شدند.وی بیان کرد: همچنان 2 معارض ملکی دیگر در میدان فتح بوده است که در سال ۱۴۰۱ با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان آزادسازی شد که هم اکنون از میدان جی تا میدان فتح هیچ معارض ملکی و نهادی موجود نیست و تاکنون ۲۰۰۰ میلیارد تومان بابت رفع معارضان مذکور هزینه شده است. پیش بینی میشود که با اعتباری حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان، تمامی معارضان از میدان جی تا ۴۵ متری زرند در منطقه۹ تملک و نسبت به آزادسازی آن جهت اجرای پروژه بزرگراه یادگار امام(ره) اقدام شود.