
خطر ساختمانهای ناایمن پایتخت
معاون شهردار تهران: همکاری نکردن ادارههای دولتی مانع یک معضل مهم تهران است

پریسا نوری-روزنامهنگار
چند روز پیش درمانگاهی در مشیریه دچار حریق شد و در جریان آن 3نفر از شهروندان فوت و 02نفر هم مصدوم شدند. این رویداد تلخ، گمانهزنیهایی درباره نبود نظارت بر ایمنی ساختمانهای خدماتی و عمومی را سر زبانها انداخت و حتی واکنش اعضای شورای شهر را بهدنبال داشت. جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی اعلام کرد پیش از این حریق، کارشناسان سازمان آتشنشانی، ساختمان درمانگاه را ناایمن تشخیص داده و اخطار کتبی به مدیران آن ارسال کرده بودند. از طرفی داوود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیطزیست شهرداری تهران از عدمهمکاری ادارههای دولتی برای ایمنسازی ساختمانهای ناایمن خبر داد. او اطلاعات بیشتری در این زمینه میدهد.
دولتیها با آتشنشانی همکاری نمیکنند
در کلانشهر تهران 950هزار بلوک وجود دارد. این بلوکها پس از تعیین کاربری از منظر حریق بررسی شدهاند و میزان ایمنی آنها در قالب ساختمانهای بسیار پرخطر، پرخطر، میانخطر و کمخطر دستهبندی شده است. بازدید از ساختمانهای غیرمسکونی انجام میشود؛ اما عمده آنها مسکونیاند و نیاز به هماهنگی دارند. همچنین در بخش دیگر ادارههای دولتی هستند که با ما همکاریهای لازم را نمیکنند و کار بهسختی پیش میرود.
اجرای طرح پلاک ایمن
از جمله طرحهایی که بهمنظور افزایش آگاهی و آمادگی شهروندان در برابر حوادث از سوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران طراحی شده، طرح پلاک ایمن است. این طرح با هدف ارتقای فرهنگ و دانش ایمنی شهروندان پیرامون موضوعات ایمنی و آتشنشانی اجرا میشود. براساس این طرح برای آن دسته از شهروندانی که تمایلی به ورود کارشناسان به محل زندگی و کار خود ندارند، یا واحدهای مسکونی که جزو ۹۵۰هزارپارسل (قطعه) کلانشهر تهران هستند، سازمان آتش نشانی با طراحی فرایند خوداظهاری مردمی و تدوین راهنمای تکمیل پرسشنامه ایمنی بستری را برای مشارکت شهروندان در طرح پلاک ایمن برنامهریزی و اجرایی میکند.
کاهش تعداد ساختمانهای ناایمن
نیروهای سازمان آتشنشانی تاکنون از 73هزارو674ساختمان بازدید کردهاند و طی فرایندی ساختمانهای بحرانی پایش و 129ساختمان ناایمن شناسایی شدهاند. با پیگیریهای صورتگرفته و با کمک دستگاه قضایی و پای کار آمدن دادستانی تهران، همه مالکان ۱۲۹ساختمان دعوت شدند و تذکرات و اخطارهای لازم را دریافت کردند که درنهایت خروجی این پیگیری و تلاشها کاهش تعداد ساختمانهای ناایمن به 60ساختمان بود. اعتبارات خوبی برای ایمنسازی ساختمانهای ناایمن در سال1404 تامین شده است و با کمک و همراهی سایر نهادهای ذیربط، شهرداری امیدوار است به نتایج خوبی در این زمینه دست یابیم.
واکنش اعضای شورای شهر به ساختمانهای ناایمن ستاد بحران باید به کار خود سرعت دهد
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران: کارگروهی در سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران برای شناسایی ساختمانهای ناایمن تشکیل شده است. مراکز درمانی به جای اینکه درمانگر باشند، زمینهساز حادثه میشوند. ستاد بحران باید به کار خود سرعت دهد تا چنین حوادثی نداشته باشیم. علیرضانادعلی،سخنگوی شورا هم بر لزوم رعایت مسائل ایمنی از سوی مراکز درمانی تأکید کرد و ضمن تأکید بر رعایت مسائل ایمنی در اماکن عمومی گفت: رعایت قوانین باعث میشود کمتر شاهد چنین حوادثی در سطح شهر باشیم.