• چهار شنبه 20 فروردین 1404
  • الأرْبِعَاء 10 شوال 1446
  • 2025 Apr 09
دو شنبه 18 فروردین 1404
کد مطلب : 252177
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z4lmv
+
-

نظافت 2بوستان به‌جای رفتن به زندان

دادسرا
نظافت 2بوستان به‌جای رفتن به زندان

راننده مسافرکش که به اتهام سرقت دستگیر شده بود، با حکم جالب بازپرس دادسرای ویژه سرقت تهران، به‌جای رفتن به زندان به نظافت 2بوستان محکوم شد. به گزارش همشهری، پانزدهم فروردین امسال مأموران راهنمایی و رانندگی تهران متوجه مردی شدند که در حال سرقت چراغ‌های یکی از خیابان‌ها بود. این مرد 38ساله که با ماشینش مسافرکشی می‌کرد، دستگیر و به دادسرای ویژه سرقت منتقل شد. او وقتی پیش روی قاضی افضلی، بازپرس شعبه دوم قرار گرفت به سرقت اعتراف کرد؛ اما در تمام مراحل بازپرسی اشک می‌ریخت و اظهار پشیمانی می‌کرد. او گفت: من یک پسر خردسال دارم و کارم مسافرکشی است. به‌دلیل گرانی و مشکلات مالی در یک لحظه وسوسه سرقت به جانم افتاد. او با گریه ادامه داد: من سابقه کیفری ندارم و در یک خانواده آبرودار بزرگ شده‌ام. خیلی پشیمانم و درخواستم این است که مرا ببخشید.

مجازات جالب
مرد مسافرکش با قرار قانونی روانه بازداشتگاه شد؛ اما بازپرس پرونده وقتی دید متهم سابقه‌ای ندارد و به‌شدت از اشتباهی که مرتکب شده پشیمان است، تصمیم گرفت به‌جای زندان از مجازات جایگزین استفاده کند. بازپرس دادسرای ویژه سرقت به‌جای اینکه برای متهم قرار جلب به دادسرا و کیفرخواست صادر کند تا او به زندان برود و سپس در دادگاه محاکمه و محکوم شود، از مجازات جایگزین حبس استفاده کرد. به موجب این رأی جالب، مرد مسافرکش محکوم شد که 2پارک در منطقه10 را با هماهنگی شهرداری تهران انتخاب کند و به نظافت آنها بپردازد. او همچنین باید از نظافت پارک‌ها عکس و فیلم تهیه کند و به‌دست قاضی برساند. به موجب این رأی جالب، متهم این پرونده از رفتن به زندان و محاکمه در دادگاه رهایی یافت.

گفت‌وگو
آیا بازپرس می‌تواند حکم صادر کند؟

براساس قانون، پرونده‌های کیفری پس از تشکیل ابتدا در دادسرا رسیدگی می‌شوند و پس از صدور جلب به دادسرا و کیفرخواست از سوی بازپرس پرونده برای انجام محاکمه و صدور حکم به دادگاه فرستاده می‌شوند. صدور حکم معمولا از سوی قاضی دادگاه صورت می‌گیرد نه بازپرس دادسرا. اما شرایطی هم پیش‌بینی شده که بازپرس می‌تواند برای متهم پرونده حکم صادر کند.  مجتبی حسین‌پور، قاضی سابق دادسرای جنایی و وکیل دادگستری می‌گوید: بازپرس درصورت موافقت دادستان می‌تواند تعقیب متهم را معلق کند. وی ادامه می‌دهد: طبق ماده81 قانون آیین دادرسی کیفری، در جرائم تعزیری درجه6، 7 و 8 با وجود برخی از شرایط بازپرس پرونده با تأیید دادستان می‌تواند قبل از صدور کیفرخواست، تعقیب متهم را معلق کند. حالا این شرایط شامل چه مواردی است؟ مواردی مانند نداشتن سابقه مؤثر کیفری، نبود شاکی خصوصی یا اگر شاکی خصوصی وجود دارد، درصورتی‌که متهم ضرر و زیان شاکی خصوصی را جبران کند. در صورت وجود چنین شرایطی با تشخیص دادستان می‌شود از تعقیب متهم خودداری کرد. یعنی به‌جای اینکه قرار مجرمیت و کیفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شود، بازپرس پرونده با تأیید دادستان و توافق متهم، تعقیب وی را برای مدتی مانند 6‌ماه تا 2سال که قانون پیش‌بینی کرده، معلق می‌کند. حسین‌پور تصریح می‌کند: در این مدت تعلیق، تکالیف و وظایفی برای متهم در نظر گرفته می‌شود، ازجمله اشتغال به خدمات عمومی، ممنوعیت از انجام برخی کارها یا محرومیت از برخی حقوق اجتماعی. این موضوع شامل قرار تعلیق می‌شود که در اختیار دادستان است و درصورتی‌که پرونده نزد بازپرس مطرح باشد، با پیشنهاد بازپرس و موافقت دادستان قرار تعلیق تعقیب در جرائم درجه6، 7 و 8 صادر می‌شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید