• یکشنبه 17 فروردین 1404
  • الأحَد 7 شوال 1446
  • 2025 Apr 06
دو شنبه 18 فروردین 1404
کد مطلب : 251983
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/66rBn
+
-

طلاق چه مراحلی دارد


وقتی زندگی زوجی به آخر خط می‌رسد، طلاق برای آنها آخرین راه است. اما طلاق گرفتن چه مراحلی دارد؟
اجرای صیغه طلاق دارای 2شرط است؛ تشریفات اجرای صیغه طلاق و سپس اجرای صیغه طلاق. طبق ماده ۱۱۳۴، طلاق با صیغه طلاق و در حضور دست‌کم 2نفر مرد عادل که طلاق را بشنوند انجام می‌شود و اجرای صیغه طلاق با رعایت جهات شرعی در دفترخانه یا در محل دیگر و با حضور سردفتر انجام می‌شود. اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد در زمان اجرای صیغه طلاق عدم‌حضور مرد مانع اجرای صیغه طلاق نیست. پس از اینکه طلاق اجرا شد در دفتر رسمی طلاق ثبت و در شناسنامه زن و مرد قید می‌شود. هنگام اجرای صیغه طلاق گواهی پزشک مبنی بر عدم یا وجود بارداری الزامی است.
طلاق رِجعی:
در طلاق رجعی برای شوهر تا پایان مدت عده یا در زمان عده حق رجوع وجود دارد. رجوع حقی قانونی برای شوهر است و قابل اسقاط نیست. اما در چه طلاق‌هایی حق رجوع وجود ندارد؟

طلاق بائِن:
۱. طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود.
۲. طلاق یائسه(زنی که حیض نمی‌شود.)
۳. طلاق خلع و مبارات(کراهت)
۴. طلاق دختر نابالغ(صغیره)
۵. طلاق به حکم دادگاه؛ یعنی زوجه از دادگاه حکم طلاق را گرفته باشد و زوج الزام به طلاق همسر خود شده باشد؛ ازجمله طلاق توافقی كه از طلاق‌های بائن محسوب می‌شود.
۶. سومین طلاق بعد از 3وصلت متوالی

بذل نکاح موقت:
در مورد ازدواج موقت یا صیغه اتمام رابطه زوجیت با کلمه طلاق واقع نمی‌شود و به آن انقضای مدت یا بذل مدت می‌گویند.
بذل مدت به اراده شوهر انجام می‌شود که شرایط آن با طلاق متفاوت است؛ حتی بذل مدت در زمان عادت ماهانه زنان هم اشکالی ندارد. برای بذل مدت شوهر می‌تواند به زن یا شخص دیگری وکالت دهد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید