• پنج شنبه 13 شهریور 1404
  • الْخَمِيس 11 ربیع الاول 1447
  • 2025 Sep 04
پنج شنبه 13 شهریور 1404
کد مطلب : 262487
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0VVjN
+
-

خاموشی‌ها تا کی ادامه دارد؟

در میزگرد اقتصادی تلویزیون همشهری علت تشدید خاموشی‌ها بررسی شد

خاموشی‌ها تا کی ادامه دارد؟

احمد میرخدایی | روزنامه‌نگار 

با وجود کاهش دما و عبور از مصرف پیک، خاموشی‌ها در سطح کشور بیشتر شده است. کارشناسان می‌گویند  نیروگاه‌ها به دلیل فشارهای مداوم و کاهش تأمین سوخت، قادر به تأمین حداقل نیاز مصرف‌کنندگان نیستند. افزایش ۴۵ درصدی مصرف مازوت باعث آسیب به تجهیزات و کاهش تولید برق  و تشدید خاموشی‌های منازل و صنایع ‌ شده است. کارشناسان صنعت برق هشدار می‌دهند که بحران خاموشی‌ها در کشور ادامه خواهد داشت و وضعیت شبکه برق به سطح تاب‌آوری رسیده است. کارشناسان تأکید می‌کنند که علت اصلی ناترازی برق، کاهش سرمایه‌گذاری و مدیریت ناکارآمد در سال‌های گذشته است. کاهش تأمین گاز نیروگاه‌ها و تأخیر در تعمیرات سالانه موجب خارج‌شدن بسیاری از نیروگاه‌های کوچک از مدار شده و راندمان تولید برق را کاهش داده است.  در میزگرد اقتصادی تلویزیون همشهری این موضوع را با حضور مهدی مسائلی، دبیرکل سندیکای صنعت برق، علی‌رضا کفش‌کنان، مدیرعامل شرکت افق تامین انرژی پارس و محمد عنایتی، کارشناس برق بررسی کردیم.

  مسائلی : مصرف مازوت 45 درصد بیشتر شد
صنعت برق دچار ناترازی و کمبود است که علت آن به مدت‌ها قبل برمی‌گردد. علت افزایش قطعی برق با وجود کاهش دما، این است که نیروگاه‌ها دچار وضعیت مناسبی نیستند. قرار بود نیروگاه‌های خورشیدی امسال احداث شوند اما اینگونه نشد. امروز صنعت برق از مسئله پایداری نسبی به وضعیت تاب‌آوری رسیده‌ است.  با وجود عبور از مصرف پیک، نیروگاه‌ها به علت فشاری که متحمل شده‌اند، نمی‌توانند برق موردنیاز را تامین کنند. نیروگاه‌ها حداقل تولید موردنیاز را هم ندارند. به همین دلیل خاموشی‌های صنایع و منازل بیشتر شده است. تا مردادماه امسال استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها 45 درصد بیشتر از سال قبل بوده که سبب آسیب‌دیدن نیروگاه‌ها و کاهش تولید آنها شده است. 

کفش‌کنان:  دولت دوازدهم به هشدارها گوش نداد
از زمانی که طرح تثبیت قیمت حامل‌های انرژی از دهه 80 اجرا شد، روند افول سرمایه‌گذاری در صنعت برق شروع شد. در سال‌های 97 و 98 بخش خصوصی به دولت دوازدهم هشدار داد که دچار مشکل می‌شویم اما مسئولان وقت وزارت نیرو گوش ندادند و کمبود برق و اعمال خاموشی را با عنوان مدیریت بار، اجرا کردند.  قبلا مشکل کمبود نیروگاه داشتیم الان مضاعف شده و کمبود سوخت هم داریم. قبلا 250 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها داده می‌شد که اکنون به 150 میلیون مترمکعب کاهش یافته است و نیروگاه‌ها دارند مازوت بیشتری می‌سوزانند. نیروگاه‌هایی داریم که بیش از یک سال است به طور مستمر در حال استفاده از مازوت در تابستان هستند. 

عنایتی:  سوءمدیریت وزارت نیرو عامل خاموشی‌هاست
قطعی برق در بسیاری از نقاط کشور 4 ساعت است و حتی بیش از
 4 ساعت هم اعمال می‌شود. صنایع کوچک تا 3 روز در هفته قطعی برق دارند و شهرک‌های صنعتی هم 4 تا 5 روز قطعی برق هفتگی دارند. مردم می‌پرسند که این ناترازی برق در دولت قبل هم وجود داشت اما چرا در آن دولت قطعی برق نبود و در این دولت اینقدر شدید شده است؟ قیمت برق در سال جاری نسبت به سال‌های قبل بسیار بیشتر شده است.  بخش اعظم قطعی برق امسال ناشی از مدیریت است.   هم‌اکنون نابسامانی گسترده در مدیریت برق وجود دارد و یک نهاد مرکزی در این زمینه وجود ندارد و سبب قطعی برق با دستور زیرمجموعه‌های مختلف وزارت نیرو شده است. تعمیرات نیروگاهی هر سال باید قبل از فصل گرما تمام شود اما امسال با تاخیر انجام شد و این ناشی از سوءمدیریت وزارت نیرو است.






 

این خبر را به اشتراک بگذارید