روزهای پایانی 1403 نزدیک است. در این سال هنرمندان کمنظیری چشم بر دنیا بستند؛ هنرمندانی که هرکدام در حرفههایشان سرآمد بودند و دیگر نظیر آنها را نخواهیم داشت. یاد و نام این هنرمندان در ذهن ایرانیها همیشه ماندگار خواهد بود.
ژاله علو، با نام اصلی شوکت، دوبلور، گوینده و بازیگری بود که در 14مرداد1306 متولد شد. پدر او ازجمله خوشنویسان دوران قاجار بود که باعث شد این بازیگر از همان کودکی در دنیای علم و ادب رشد کند.
نقشهای خاله لیلا در سریال« روزی روزگاری» و دمه در سریال« مختارنامه» ازجمله ماندگارترین آثار تصویری این بازیگر کهنهکار بودند. ژاله علو در 4دی1403 سرانجام پس از مدتها تحمل بیماری قلبی دار فانی را وداع گفت.
منوچهر والیزاده، مدیر دوبلاژ، دوبلور، گوینده رادیو و بازیگر، در سال1403 درگذشت. او قبل از فوت بهعلت عارضه تنفسی در بیمارستان بستری شد و تحت مراقبتهای پزشکان قرار گرفت.
محمدعلی بهمنی یکی از توانمندترین و مؤثرترین شاعران معاصر که با هنرمندان زیادی چون همایون شجریان، شادمهر عقیلی، ناصر عبداللهی، علیرضا قربانی و... در عرصه موسیقی همکاری داشتهاست، متأسفانه جمعه ۹شهریور۱۴۰۳ در ۸۲سالگی در تهران درگذشت. علت فوت استاد بهمنی سکته مغزی و وخامت شرایط جسمانی گزارش شده است.
رضا داوودنژاد یکی از بازیگرانی بود که در سال1403 چشم از جهان فروبست. او در 29اردیبهشت1359 متولد شد و بهواسطه پدرش، علیرضا داوودنژاد، توانست از سال1365 با فیلم بیپناه وارد سینما شود. وقتی رضا داوودنژاد تصمیم گرفت برای لاغری عمل بایپس معده انجام دهد، کبدش دچار مشکل شد. او 2بار پیوند کبد انجام داد و درنهایت در 13فروردین1403 بهدلیل عفونت خون پس از پیوند کبد، از دنیا رفت.
سعید راد نیز ازجمله بازیگران درگذشته در سال1403 است. او در 4آبان سال1323 به دنیا آمد و بهدلیل برخورداری از چهره و استایل بدنی خوب، در سال1350 برای بازیگری در سینما انتخاب شد. سعید راد در سینمای پس از انقلاب با فیلمهای «عقابها»، «گیرنده»،« چ »و همچنین سریال «در چشم باد» خوش درخشید. او در سال1402 بهخاطر زمینخوردن از ناحیه ستون فقرات آسیب دید و عملهای جراحی مختلف برای بهبودی او نتیجه مثبتی نداشت. این هنرپیشه در روزهای پایانی زندگیاش به عفونت ریه و مثانه مبتلا شد و همین اتفاقات درنهایت منجر به فوت او در تاریخ 1مرداد1403 شد.
زهره حمیدی که در 8اردیبهشت1336 چشم به جهان گشود، با فیلم «دلاوران کوچه دلگشا» در سال1371 بازیگری را آغاز کرد. مرحوم حمیدی در سال1402 به بیماری سرطان لوزالمعده مبتلا شد و درنهایت پس از حدود یک سال مبارزه با این بیماری، در تاریخ 4شهریور1403 از دنیا رفت.
صدرالدین حجازی در 24شهریور1403 بعد از گذراندن دورهای کما بهعلت عوارض بیماری سرطان، سکته مغزی کرد و چشم از جهان فروبست. این بازیگر باتجربه در تئاتر بسیار موفق بود و در سال1356 موفق به کسب جایزه اسب طلایی از جشنواره بینالمللی تئاتر شد. فیلمهای« ناخدا خورشید»، «تردید شاخههای بید » و «سنتوری» و همچنین سریالهای «کوچک جنگلی»، «مختارنامه»، «تنهاترین سردار» و «تفنگ سرپر» از آثار مطرح و شاخص صدرالدین حجازی هستند.
در روز ۲۲ دی۱۴۰۳، فریدون شهبازیان در سن ۸۲سالگی بر اثر مشکلات حاد تنفسی دار فانی را وداع گفت. فریدون شهبازیان موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر برجسته ایرانی بود که در ۲۱خرداد۱۳۲۱ در تهران متولد شد. او تحصیلات موسیقی خود را در ایران و خارج از کشور ادامه داد و در طول حیات هنریاش، آثار ماندگاری را در زمینه موسیقی کلاسیک و فیلم خلق کرد.
پری صابری یکی دیگر از چهرههای بنام بازیگری، متولد 1فروردین1311 بود. او سالها با بیماری سرطان مبارزه کرد و درنهایت در تاریخ 20شهریور1403 درگذشت.
آنهایی که بهار1404 را ندیدند
در همینه زمینه :