• شنبه 4 اسفند 1403
  • السَّبْت 23 شعبان 1446
  • 2025 Feb 22
چهار شنبه 1 اسفند 1403
کد مطلب : 249268
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxNq8
+
-

روستایی که بهرام گور رونق داد

لوکیشن
روستایی که بهرام گور رونق داد

روستای بهرامجرد در بردسیر کرمان در منطقه‌ای بیابانی و گرم واقع شده و این روزها زیبایی بافت خشتی و آجری روستا زیر برف زمستانی دوچندان شده‌است. به گزارش همشهری، روستای بهرامجرد در مسیر جاده کرمان به‌سمت بردسیر و بافت قرار دارد. با وجود اینکه روستا در منطقه‌ای گرم و خشک واقع شده، اما گردشگران بسیاری در طول سال از آن بازدید می‌کنند.
این روستا در نزدیکی رودخانه بهرامجرد قرار دارد و به‌علت نزدیکی به این رود و همچنین ارتفاع مناسب از سطح دریا دارای آب‌وهوای دلپذیری است و همین موضوع سبب جذب گردشگران شده‌است.

قدمت روستا
در دوره بهرام گور (سال 438 میلادی) این روستا به رونق خاصی رسید و به همین سبب آن را بهرامگرد (شهر بهرام) نامیدند. بعد از سیطره اعراب بر این ناحیه بهرامگرد به بهرامجرد تبدیل شد. در دوره اسلام هم این روستا رونق خاصی داشت به شکلی که پس از حمله مغول سلطان جلال‌الدین خوارزمشاه به این روستا عقب‌نشینی می‌کند و در آن روستا سنگر می‌گیرد که این امر و رشادت‌های مردم آن دیار باعث شکست مغولان در این منطقه می‌شود. کشفیات باستان‌شناسی در دهه60 میلادی دراطراف آن انجام و منجر به کشف قلعه غبیرا شد.
طبق بررسی باستان‌شناسی روستای بهرامجرد و روستاهای تابع آن‌که شامل غبیرا، محمودآباد، ده گبر و گلومک می‌شود، بیش از 4هزار سال قدمت دارند یعنی قبل از حضور بهرام گور در این روستا نیز این روستا محل سکونت عده‌ای از افراد بوده‌است.

جاذبه‌های روستا
در روزگار قدیم، باغ‌های متعدد و بزرگی در این منطقه قرار داشت که بسیاری از آنها از بین رفت. از آن جمله می‌توان باغ دشت را نام برد که هنوز هم یکی از جذابیت‌های روستاست. از مهم‌ترین شاخصه‌های طبیعی در این روستا می‌توان به درخت‌های بلند سنجد در کنار رودهای روان اشاره کرد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید