• پنج شنبه 2 اسفند 1403
  • الْخَمِيس 21 شعبان 1446
  • 2025 Feb 20
چهار شنبه 24 بهمن 1403
کد مطلب : 248577
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z43gR
+
-

گام‌های پیشرفت

جزئیات دستاوردهایی که رهبر انقلاب اطلاع مردم از آنها را ضروری دانسته‌اند

گام‌های پیشرفت

از دهه ۹۰ دیدارها و رویدادهایی با محوریت فعالیت‌های بخش خصوصی در اقتصاد ایران با حضور رهبر انقلاب به‌صورت سالانه برگزار شده است. همواره در این نوع دیدارها و رویدادها، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تقدیر از پیشرفت‌ها و توانمندی‌های بخش خصوصی، اطلاع مردم از جزئیات این دستاوردها را لازم دانسته‌اند. امسال نیز نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت؛ رویداد ملی توانمندی‌ها و دستاوردهای بخش خصوصی» با حضور شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های فعال بخش خصوصی و با هدف معرفی توانمندی‌های بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف ازجمله صنعت، فناوری، خدمات و کشاورزی برگزار شد. در این نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان با عرضه آخرین دستاوردهای فناورانه خود، مسئولان کشور را در جریان توانمندی‌های موجود در کشور قرار دادند که تعدادی از این دستاوردها و توانمندی‌های ارائه‌شده را در ادامه معرفی می‌کنیم.

 توانمندی در تعمیر موتور هواپیما
یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان توانمندی خود را در حوزه طراحی و ساخت و تولید پیچیده‌ترین ابزارآلات و تعمیرات موتور هواپیما در این نمایشگاه به نمایش گذاشت. بازسازی قطعات هواپیما از دیگر توانمندی‌های این شرکت بوده است.

 بومی‌سازی قطعات صنعتی با چاپگرهای سه‌بعدی
یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی سطح یک و تولیدکننده قطعات و محصولات کلیدی مورد نیاز صنایع کشور، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انواع قطعات کمپرسورها دستاوردهای خود را در این نمایشگاه عرضه کرد.
این شرکت محصولات خود را در راستای ایجاد خودکفایی در تولید قطعات پیچیده استراتژیک و ایفای نقش به‌عنوان شریک راهبردی صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد به تولید رساند. این شرکت توانسته است با توسعه پرینترهای سه‌بعدی فلزی بیش از ۳۰۰ قطعه صنعتی را در کشور بومی‌سازی و به بخش‌های صنعتی کشور عرضه کند.

دستگاه شبیه‌سازی جراحی چشم
محققان شرکتی دانش‌بنیان توانستند با ساخت دستگاه شبیه‌ساز آموزشی عمل جراحی چشم مبتنی بر فناوری واقعیت مجازی، به رقیبی قدر برای شرکت آلمانی تولیدکننده این محصول بدل شوند.این دستگاه یک رویکرد نوین برای آموزش حرفه‌ای در حوزه‌ سلامت است که به متخصصان کمک می‌کند تا شرایط واقعی را از طریق مدل‌های فیزیکی یا واقعیت مجازی (VR) در شرایطی کاملا کنترل شده، تجربه کنند و مهارت‌های خودشان را افزایش دهند.

روبات‌های شست‌وشوی پنل خورشیدی
روبات شست‌وشوی پنل خورشیدی یکی دیگر از شرکت‌های دانش‌بنیان که در این نمایشگاه عرضه شد، با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته، دارای مزایای متعددی است که ازجمله آن می‌توان به افزایش راندمان پنل‌ها اشاره کرد؛ چرا که این روبات با حذف گردوغبار، آلودگی‌ها و ذرات تجمع‌یافته روی پنل‌ها، جذب نور خورشید را به حداکثر رسانده و بدین‌ترتیب راندمان تولید انرژی افزایش می‌یابد.
صرفه‌جویی در مصرف آب، صرفه‌جویی در زمان و نیروی انسانی، طراحی مدرن و هوشمند و دوام بالا و سازگاری با شرایط محیطی از دیگر مزایای این روبات به شمار می‌رود.این روبات قابلیت برنامه‌ریزی و تنظیم براساس شرایط محیطی و نیازهای خاص مزرعه خورشیدی را دارد. همچنین امکان کنترل از راه دور یا خودکارسازی کامل فرایند شست‌وشو فراهم است. علاوه بر آن روبات با استفاده از مواد مقاوم در برابر خوردگی و شرایط سخت آب‌وهوایی طراحی شده و می‌تواند در مناطق مختلف (گرم، خشک یا مرطوب) به‌خوبی عمل کند.
این روبات توانایی شست‌وشوی انواع پنل‌های خورشیدی با چینش‌ها و اندازه‌های مختلف را داراست.


دستگاه آنالیز عنصری مواد
یکی دیگر از دستاوردهای فناوران کشور طراحی و ساخت دستگاه آنالیز عنصری است. این دستگاه قادر است در زنجیره تولید از مرحله مواد معدنی تا محصول نهایی فلزی را آنالیز و مواد و ناخالصی‌های آن را تعیین کند.
این دستگاه در حال حاضر در صنایع دفاعی کشور برای آنالیز بردهای الکترونیکی کاربردی شده است.


 الکتروپمپ و الکتروموتورهای کم‌مصرف
الکتروپمپ‌های کم‌مصرف آب با مصرف خانگی و کاربرد در ساختمان‌های بزرگ تا ۸۰ درصد موجب کاهش مصرف برق می‌شوند و دارای قابلیت تنظیم خودکار سرعت موتور هستند.
الکتروموتورهای این شرکت نیز برای انواع کولرهای آبی ۳۵۰۰ و بیشتر طراحی و ساخته شده است. این موتورها قابلیت اتصال مستقیم به پنل خورشیدی را دارد و در برابر پاشش آب مقاوم است. استفاده از این موتور برای کولرها نیازمند تعویض سیم‌کشی فعلی نیست.

دارویی برای طول عمر بیماران پیوند مغز استخوان
تولید داروی پیوند مغز استخوان: داروی سلول‌درمانی آلوژنیک «دستروسل» مختص بیماران پیوند مغز استخوان با همکاری چند شرکت دانش‌بنیان به تولید رسید.
یکی از مشکلاتی که بعد از پیوند ممکن است رخ دهد، پس‌زدن پیوند است؛ یعنی سیستم ایمنی بدن، سلولی که پیوند زده شده را از بین می‌برد و اگر بخواهیم به سیستم ایمنی آموزش دهیم که این سلول پیوندزده شده را پس نزند باید از فراورده دستروسل که رونمایی شد، استفاده کنیم. این دارو یک فراورده سلول‌درمانی تزریقی تولیدشده توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی است که شانس زنده‌ماندن بیماران را پس از پیوند مغز استخوان بیشتر
 می‌کند.

تولید سوخت
زیست پالایشگاه: طرح احداث زیست پالایشگاه در استان کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد دستاورد یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان است که با سرمایه‌گذاری ۵ همتی توسعه یافته است. ظرفیت این پالایشگاه تولید ۶۶ میلیون لیتر اتانول سوختی و ۶۶ هزار تن کنجاله تخمیری در سال برنامه‌ریزی شده ولی در حال حاضر ظرفیت این پالایشگاه تولید ۳.۵ میلیون لیتر اتانول سوختی و ۳.۵ تن کنجاله تخمیری است.

فناوری پزشکی
تولید انواع بیوایمپلنت: طرح تولید انواع آلوگرافت (پایه انسانی) قابل استفاده در جراحی در دستور کار یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفت و در حال حاضر تولید انواع محصولات ایمپلنت پایه انسانی چون استخوانی قلبی، عروقی و تاندون و لیگامان مطابق با آخرین دانش روز جهان را به تولید می‌ رساند.این ایمپلنت‌ها قابل استفاده در جراحی مغز و اعصاب، ستون فقرات، ارتوپدی، قلبی، عروقی و دندانپزشکی است.

 محصولات باغبانی و ترویج آب و خاک
تولید  انواع بذر
 محققان در این حوزه با تولید ۵۶۰ هزار تن بذر در کشور، یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی را به ارمغان آوردند.
همچنین با اجرای برنامه خودکفایی شکر، کشور به افزایش تولید ۱۰.۸ میلیون تن در سال رسید که صرفه‌جویی ارزی ۶۰۰ میلیون دلاری را در پی داشته است.

تولید چوب از اکالیپتوس
یکی از شرکت‌ها هم اقدام به تولید ورقه‌های MDF بر پایه درخت اکالیپتوس کرد، چرا که این درخت خواب زمستانی ندارد و چوب آن جزو چوب‌های سخت به شمار می‌رود.

افزایش بره‌زایی
براساس برآوردها تعداد بره مورد نیاز اضافی برای خودکفایی و تامین امنیت غذایی ۲.۶ میلیون بره‌پرواری است و یکی از شرکت‌ها از روش‌های دانش‌بنیانی برای ازدیاد تولید بره در گوسفندان استفاده کرده است. این روش ۷۰ درصد بره‌زایی و ۱۲ درصد دوقلوزایی را میان گوسفندان افزایش داده است.

پروبیوتیک بومی میگو
 این محصول حاوی باکتری مفید و غالب جداسازی شده از دستگاه گوارش میگو است. این پروبیوتیک بومی از باسیل‌های اسپوردار مقاوم به حرارت بوده و سازگار با شوری و دمای بالای آب است.
این محصول دارای کاربرد در صنعت پرورش میگوی سفید غربی است.

اصلاح‌نژاد مرغ
 اصلاح نژاد و پرورش مرغ بومی از دستاوردهای یکی دیگر از شرکت‌هاست که در راستای ایجاد اقتصاد مقاومتی و افزایش تولید بومی صورت گرفته است.

پرورش و اصلاح نژاد شتر
  یکی از شرکت‌ها علاوه بر احیای ۱۲۰۰ هکتار مرتع بیابانی و افزایش ۱۰ برابری تولید علوفه مرتعی، اقدام به اصلاح نژاد گله شتری کرد. این اقدام منجر به ارتقای ۳۰ درصدی راندمان نرخ تولید‌مثل و بهره‌مندی از مدیریت هوشمند چرای شتر برای نخستین بار در کشور از طریق فناوری اینترنت اشیا شد.

اسفنج حاوی پروژسترون
یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، نخستین تولیدکننده اسفنج حاوی پروژسترون در کشور است. این محصول در جهت همزمان‌سازی فحلی در گوسفند و بز به تولید رسید که کیفیتی مشابه نمونه اروپایی دارد و یک‌سوم قیمت مشابه خارجی در کشور عرضه شده است.
تنظیم زمان زایش در گله‌های عشایری، امکان افزایش راندمان تولید‌مثلی (۳ زایش در ۲ سال)، مدیریت بهینه گله به لحاظ تغذیه‌ای و بهداشتی، کاهش تلفات بره و بزغاله و امکان تولید بره و بزغاله در تمام طول سال از دیگر مزایای این محصول است. دستیابی به دانش فنی این محصول، موجب صرفه‌جویی ارزی ۶ میلیون دلاری شده است.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید