افزایش مقاومت تهران در برابر سیلاب
11کیلومتر شبکه جمعآوری آبهای سطحی پایتختبه بهرهبرداری رسید
پریسا نوری-روزنامهنگار
تهران در یک قرن اخیر شاهد سیلابهای زیادی بوده که گاه اثرات مخربی بر شهر داشته است؛ ازاینرو افزایش ایمنی و تابآوری شهر ازجمله اولویتها و رویکردهای اصلی مدیریت شهری در این دوره بودهاست. براساس این رویکرد 11کیلومتر شبکه اصلی برای مدیریت سیلاب در قالب پروژههای چهارگانه در نقاط مختلف پایتخت ایجاد شد. آیین افتتاح این پروژهها در صدوشصتوسومین رویداد امیدوافتخار دیروز با حضور جمعی از مدیران شهری برگزار شد. جزئیات این پروژههای چهارگانه را در ادامه مرور میکنیم.
توسعه 10کیلومتری کانالهای پایتخت
حمید نجاریاصل، مدیرعامل شرکت خاکریز آب:
در این دوره از مدیریت شهری ۱۰کیلومتر از شبکه جمعآوری و هدایت آبهای سطحی را توسعه دادیم و افزایش کانالها در غرب تهران برای انتقال آب از بالادست به پاییندست محقق شد. ۱۰کیلومتر دیگر هم در دستور کار سال آینده است. در مناطق4و۷، با توجه به نفوذ آب در این مناطق که ما را دچار چالش کردهاست، پروژه زرینگلاب در دست اقدام است. با توجه به دستور شهردار تهران، حوزه غرب بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاست. برای این منظور 3سامانه در نظر گرفتیم و با ایجاد زیرساختها بهدنبال توسعه کانال آبهای سطحی هستیم.
امسال 1200 کیلومتر نهر و جدول اجرا شد
عباس شعبانی، معاون فنی و عمرانی شهردار تهران: شهرهای پیشرفته دنیا در سالهای اخیر درگیر سیلاب شدهاند و این نشان میدهد که زور طبیعت بیشتر از ماست و باید تمهیدات ویژهای برای مهار این موضوع در نظر گرفته شود. بر این اساس امسال بیش از ۱۲۰۰کیلومتر نهر و جدول و همچنین حدود یکمیلیونو300هزار مترمکعب معبر در تهران کار شدهاست. این کارها بسیار مهم است؛ اما کمتر به مردم منعکس میشود.
بهدنبال کنترل سیلابها
سیدمحمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران:
در سالهای گذشته ماموریتی به شهرداری تهران واگذار شد و شهرداری در قالب شرکت خاکریزآب ایجاد۷۵۰ کیلومتر مسیر جمعآوری آبهای سطحی را در دستورکار قرار داد. هدف از تکمیل این کانالها کنترل روانابها و انتقال آنها به پاییندست است و افتتاح آنها روانابها را به رودخانه کرج منتقل میکند و همه این کارها برای کنترل سیلابهاست. ما بهدنبال تکمیل چرخه انتقال آب در تهران هستیم و در هر نقطهای که ممکن باشد خسارتی رخ بدهد زنجیره را ادامه میدهیم.