• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
چهار شنبه 10 بهمن 1403
کد مطلب : 247360
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BgD5k
+
-

روزنامه‌نگاری مدرن در عمارت ۱۰۰ساله

شهردار تهران در آیین افتتاح خانه روزنامه‌نگاران شهر: اینجا محفلی برای اطلاع‌رسانی خواهد بود

گزارش
روزنامه‌نگاری مدرن در عمارت ۱۰۰ساله

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

عمارتی زیبا با قدمت ۱۰۰ساله پس از بازسازی و مرمت به‌عنوان خانه روزنامه‌نگاران شهر به بهره‌برداری رسید. با بازگشایی درهای خانه دولت‌داد (نراقی) قرار است از این ‌پس محافل اهالی خبر و گپ‌وگفت‌های فعالان و اصحاب رسانه در آن برگزار شود. همچنین براساس تدابیر پیش‌بینی‌شده، خانه روزنامه‌نگاران شهر میزبان نشست‌های مردم و اهالی رسانه خواهد بود؛ موضوعی که در آیین بهره‌برداری مورد توجه علیرضا زاکانی، شهردار تهران هم قرار گرفت و‌ او گفت که خانه روزنامه‌نگاران محفلی برای اطلاع‌رسانی خواهد بود. سکان‌دار پایتخت در جریان بازگشایی درهای این عمارت زیبا موارد دیگری را هم مطرح کرد که در ادامه می‌خوانید.

ایجاد فضایی شایسته
بهره‌برداری از این خانه حداقل کمک به‌عنوان مدیریت شهری به گروه خبرنگاران و اصحاب رسانه بود و امیدواریم در این مکان هم زمینه حضور و فعالیت و گردهمایی‌ها فراهم آید و هم خدمات شایسته به اصحاب رسانه ارائه شود؛ چراکه شهرداری وظیفه خود می‌داند زمینه تسهیل فعالیت اهالی رسانه را فراهم کند.

روشنگری در جامعه
ایجاد روشنگری در جامعه یک عنصر ضروری است و ازاین‌رو همه مسئولانی که در این مسیر توان و امکان حمایت دارند، باید تلاش کنند. ما در مجموعه شهرداری تهران برحسب وظیفه سعی کردیم ظرفیت موجود در منطقه‌۷ را به سمت‌وسوی ایجاد خانه روزنامه‌نگاران سوق دهیم و امیدواریم اهالی رسانه با حضور خود این فضا را پررونق کنند.

پیشکش به خبرنگاران
از مدت‌ها پیش بازسازی این خانه فاخر و بهره‌برداری از آن با عنوان خانه روزنامه‌نگاران آغاز شد و پس از ۱۸‌ماه با اعتبار ۲۵میلیارد تومان مرمت و بازسازی آن به اتمام رسید. این کار پیشکشی به خبرنگاران است که در مشکلات و مسائل مختلف سعی می‌کنند چشمان بینای جامعه باشند و فضا را به سمت شفافیت و دقت سوق دهند.



سخنرانان مراسم چه گفتند؟
روشن نگه‌داشتن چراغ خانه توسط اهالی رسانه



عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران: ایده خانه روزنامه‌نگاران در این دوره مدیریت شهری شکل گرفت. مجموعه شهرداری تا قبل از این، خانه‌های مختلفی ازجمله خانه هنرمندان، خانه شعرا، خانه مداحان و.... راه‌اندازی کرده بود و جای خانه روزنامه‌نگاران شهر خالی بود. خانه روزنامه‌نگاران شهر خانه همه عکاسان، اهالی رسانه، روزنامه‌نگاران و مستندسازان خبری بدون درنظرگرفتن هرگونه گرایش و سلیقه سیاسی خواهد بود که تحقق این امر بدون همراهی همه این گروه‌ها میسر نمی‌شود و روشن نگه‌داشتن چراغ آن با خود اهالی رسانه است.

مکانی برای برگزاری رویدادهای رسانه‌ای

مهدی عرفاتی، سرپرست خانه روزنامه‌نگاران شهر: یکی از دغدغه‌هایی که سال‌ها اهالی رسانه مطرح می‌کردند این بود که با وجود تلاش‌ها برای پوشش رویدادهای مختلف، اعضای این صنف از محلی که بتوانند همگرایی و همدلی داشته باشند، محروم بوده‌اند. با بهره‌برداری از خانه روزنامه‌نگاران شهر محیط خوبی برای برگزاری رویدادهای رسانه‌ای فراهم و برنامه‌ها و دستورالعمل‌های خوبی ازجمله برگزاری دوره‌های آموزشی با حضور استادان رسانه پیش‌بینی شده است. این خانه به روی تمام اصحاب رسانه با وجود اختلاف نظرات و سلایق باز است و سعی داریم با همکاری تشکل‌ها شرایط خوبی را برای اهالی مطبوعات فراهم کنیم.

گام‌برداشتن در راستای شفافیت

پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای شهر تهران: تهران مرکز و پایتخت کشور است و به تعبیر روشن‌تر باید مرکز رسانه کشور هم باشد؛ بنابراین هرچقدر در این زمینه بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم، می‌توانیم هم در حوزه شفافیت و هم در حوزه مطالبه‌گری گام‌های بهتری برداریم. فکر می‌کنم نقش رسانه‌ها می‌تواند در پیشبرد و پیشرفت کشور بسیار پررنگ باشد و ازاین‌رو شهرداری تهران اقدام خوبی انجام داده و این آغازی است تا همکاری‌های بیشتری با جامعه خبرنگاری تهران صورت گیرد.


تعامل شهروندان و خبرنگاران

نرگس معدنی‌پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران: یکی از کارهای خوب شهرداری در این دوره، ایجاد خانه روزنامه‌نگاران شهر بود؛ چراکه اصحاب رسانه به چنین فضایی نیاز داشتند تا در کنار هم به گپ‌وگفت بپردازند. همچنین ایجاد این خانه کمک می‌کند تا شهروندان با خبرنگاران تعامل بیشتری داشته باشند و موضوعات و مسائل مختلف به‌ویژه در حوزه شهری را مطرح کنند و مورد بحث و بررسی قرار دهند. ایجاد چنین پایگاهی می‌تواند ارتباط و تعامل چهره‌به‌چهره را افزایش دهد و تأثیر بیشتری هم در انتقال مطالبات از طریق رسانه به مسئولان خواهد داشت.


فضایی برای تبادل اطلاعات

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران: خانه روزنامه‌نگاران شهر یک مکان دلپذیر و خوشایند برای اهالی خبر و رسانه و روزنامه‌نگاران است که این ظرفیت توسط مرکز ارتباطات شهرداری تهران مهیا شده است. در این خانه اصحاب رسانه می‌توانند به گپ‌وگفت و تبادل اطلاعات بپردازند. چنین فضای مناسب و آرامش بخشی مهیا نبود و با پیگیری‌های صورت‌گرفته در این دوره چنین ظرفیتی به شهر اضافه شد و امیدواریم با همراهی فعالان رسانه که جزئی از گروه‌های اثرگذار هستند، حال خوب در جامعه ایجاد شود.


برپایی گعده‌های صنفی

سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران:
بالاخره بعد از مدت‌ها انتظار یکی از بناهای تاریخی با یک کاربری متناسب بهره‌برداری شد. خانه روزنامه‌نگاران شهر می‌تواند محلی برای تعامل مدیریت شهری، روزنامه‌نگاران و شهروندان باشد. درواقع از طریق روزنامه‌نگاران می‌توان حلقه اتصال مدیران شهری و مردم را فراهم کرد و ازاین‌رو راه‌اندازی خانه روزنامه‌نگاران شهر یک ضرورت بود که با پیگیری‌های مدیریت شهری محقق شد. همچنین پس از سال‌ها فعالان رسانه صاحب یک فضای مناسب برای برپایی گعده‌های صنفی شدند.




نگاه
چتری روی سر فعالان رسانه

مجید رضاییان، پژوهشگر حوزه ژورنالیسم:
خانه روزنامه‌نگاران می‌تواند مانند چتری بر سر اعضای صنف رسانه باشد و برای ارتباط بیشتر آنها نقش اجتماعی ایفا کند. این فضای عمومی باید محلی برای تعامل و همدلی فعالان حوزه رسانه با یکدیگر باشد و همین کارکرد هم بهترین نقشی است که می‌توان از آن انتظار داشت. در شهر تهران چنین فضایی با این امکانات در اختیار روزنامه‌نگاران نبود و اقدام شهرداری تهران می‌تواند به‌صورت الگویی برای دیگر شهرها درآید.

لزوم مدیریت مستقل خانه روزنامه‌نگاران

کامبیز نوروزی، استاد دانشگاه، حقوقدان:
  چنین فضا و محیطی در صورتی برای روزنامه‌نگاران تهران مفید و مناسب خواهد بود که اولا سیاسی نباشد، به این معنا که در اختیار یک جریان سیاسی خاص قرار نگیرد و صنفی باشد، و ثانیا مدیریتش مستقل باشد؛ نظیر خانه هنرمندان که هیأت‌امنایی اداره می‌شود و مدیریتش مصون و محفوظ از جریان‌های سیاسی است و با استقلال خودش فعالیت می‌کند. اگر این شرایط را داشته باشد، روزنامه‌نگاران از فعالیت این خانه استقبال خواهند کرد.

خانه روزنامه‌نگاران فضایی برای آموزش شود

گیتا علی‌آبادی، مدیر سابق دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها:
افتتاح خانه روزنامه‌نگاران شهر از سوی شهرداری تهران امکان خوبی در اختیار فعالان رسانه قرار می‌دهد تا بتوانند با استفاده از این فضا به برگزاری کارگاه‌های آموزشی بپردازند. نباید تصور کنیم با توسعه فناوری‌های جدید و انتقال اطلاعات در فضای مجازی، دیگر نیازی به آموختن مبانی روزنامه‌نگاری نیست. برخی اصول هستند که حکم الفبا را دارند و لازم است در کلاس‌ها و کارگاه‌ها به افراد آموزش داده شوند.






 

این خبر را به اشتراک بگذارید