علی علاءالدینی*
طرح «من شهردارم» از سال۱۴۰۱ با هدف بسترسازی مشارکت مردم در اداره امور شهر از طریق پیادهسازی نظام حکمرانی مشارکتی در سطح شهرداری تهران اجرا و امسال هم سومین دوره آن برگزار شد.قالب اصلی این طرح تاکنون بودجهریزی مشارکتی بوده است؛ با این تفاوت که در سومین دوره طرح به موضوع بودجه شهروندی نیز توجه خواهد شد.
تغییرات در سومین دوره طرح
براساس دستور شهردار تهران مقرر شده تا دبیرخانه من شهردارم از دهه فجر به صورت دائمی به فعالیت خود ادامه دهد و مکانیزم بودجهریزی مشارکتی در سال نیز فعال باشد. چراکه بودجهریزی مشارکتی یکی از وجوه حکمرانی مشارکتی است و شهرداری تهران قصد دارد تا با استفاده از ظرفیتها و ارزشهای خلق شده در طرح من شهردارم، سایر وجوه حکمرانی مشارکتی را در نظام حکمرانی عمومی شهر تهران تعبیه کند.
الزامات پیادهسازی نظام حکمرانی مشارکتی
دراین میان 2 الزام اساسی در پیادهسازی موفق نظامات حکمرانی مشارکتی وجود دارد.اول، نظامات و رویه های سازمانی و حکمرانی باید برای پذیرش مشارکت مردم و نخبگان در اداره امور شهر تحول یابند و بهاصطلاح گشوده و باز شوند.دوم، مکانیزه کردن فرآیندها و استفاده حداکثری از ظرفیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در ارائه خدمات عمومی به شهروندان و راهبری موضوعات مختلف شهر باید امکان مشارکت شهروندان در اداره امور را فراهم کند.
از این رو و به دنبال تأمین 2 الزام، شهرداری تهران از یک سازمان بسته و آنالوگ به یک سازمان باز (مشارکتپذیر) و دیجیتال تبدیل خواهد شد که میتوان از آن به عنوان تغییر نسل شهرداری تهران به شهرداری نوین یاد کرد.
برای مدیریت تحول مذکور لازم است تا بخش توسعه و تحول سازمانی در شهرداری تهران از هم اکنون برنامه مدونی برای این تحول (فرصتها و چالشهای احتمالی) داشته باشد.
* مدیرکل برنامهریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران
سه شنبه 2 بهمن 1403
کد مطلب :
246765
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/KOP2z
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved