• دو شنبه 1 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 20 رجب 1446
  • 2025 Jan 20
دو شنبه 1 بهمن 1403
کد مطلب : 246655
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjXxJ
+
-

چشم‌انداز مقاومت فلسطین در غزه

چشم‌انداز مقاومت فلسطین در غزه

علی عبدی-  کارشناس مسائل فلسطین

1-  با توجه به همراه شدن آتش‌بس در غزه با تحلیف دونالد ترامپ در آمریکا موضوع از سرگیری توافق ابراهیم که کارگردان اصلی‌اش ترامپ بوده است وجود دارد. اساسا مقاومت اسلامی فلسطین و غزه در حال حاضر با طرفی به توافق رسیده که در طول تاریخ خود موضوع عهدشکنی و عدم‌پایبندی به توافقات را به همراه داشته است. این توافق تا اینجای کار برای مقاومت یک پیروزی و دستاورد بزرگ است، اما از آن سو دشمن سعی دارد این دستاورد و نتیجه مهم را ضایع و با وارونه جلوه دادن، آن را یک پیروزی برای خودش قلمداد کند.
2- با این حال یک نگرانی وجود دارد مبنی بر آنکه با تحویل آخرین اسرای صهیونیستی به اسرائیل، دولت صهیونیستی بخواهد با نقض توافق، حملات خود را از سر گیرد. البته وقوع چنین اتفاقی از سوی اسرائیلی‌ها نیاز به یک بازه زمانی دارد. به هر جهت وقتی اسرائیل پس از 15‌ماه نتوانست به آنچه می‌خواست برسد، در فاز بعدی حملات خود، یک آینده و نتیجه مبهم برایش وجود خواهد داشت. ضمن اینکه تا آن زمان بی‌شک مقاومت اسلامی در فلسطین دست به بازسازی و ترمیم خود خواهد زد و این موضوع اصلا خوشایند صهیونیست‌ها نخواهد بود. درصورت تحقق بازسازی و افزایش توان مقاومت موضوع حمله زمینی اسرائیل به خاک غزه برای آنها با هزینه‌ها و خسارات سنگینی همراه خواهد شد.
 3- موضوعی که به‌نظر می‌رسد در قبال غزه در دستور کار قرار گرفته، مسئله مقاومت‌زدایی از منطقه غزه و ایجاد دوگانه مقاومت و رفاه بین اهالی آن منطقه است. پیشقراول سازندگی هم امارات، قطر و عربستان سعودی خواهند بود و کار اجرایی هم در دست تشکیلات خودگردان محمود عباس قرار خواهد گرفت. نگرانی در حال حاضر از این جهت وجود دارد چرا که برخورد سخت نظامی با مقاومت در غزه تا حالا نتیجه خاصی در پی نداشته و در ادامه هم بعید است که برای صهیونیست‌ها و آمریکا ثمربخش باشد.
 4-  گفتنی است که نوع مواجهه مقاومت اسلامی در غزه با مردم و جامعه صرفا نظامی و میلیتاری نبوده است، بلکه اقدامات آنان نظیر حزب‌الله و جمهوری اسلامی دهه 60 از طریق مساجد، کانون‌های مذهبی و قرآنی صورت گرفته و این رویکرد اجتماعی به مقاومت موجب شده است اندیشه مقاومت با بافت اجتماعی آنان درهم تنیدگی داشته باشد. از این‌رو انفکاک این دو چندان به سهولت امکان‌پذیر نیست. اما با این‌حال این خطر وجود دارد که از شکاف‌هایی که به‌وجود آمده، تشکیلات خودگردان یا برخی کشورهای عربی نظیر قطر استفاده کنند و جامعه را از مقاومت دور سازند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید