چه ضرورتی دارد ٤٣ سال بعد از پایان جنگ هنوز دنبال کشف شهدا باشیم؟
نگاهی به عملیات تفحص در کشورهای دیگر
عملیات جستوجوی مفقودین جنگها فقط منحصر به ایران نیست. کشورهای درگیر جنگ برای بازگرداندن کشتههایشان و پایان دادن به چشمانتظاری خانوادههای نیروهای مفقودالاثر اهتمام ویژهای دارند و بعضا با گذشت بیش از یک قرن هنوز در تلاش برای کشف بقایای اجساد کشتهشدگان جنگ خود هستند. اگر برای شما هم سؤال است که چه ضرورتی دارد که بعد از گذشت ٤٣ سال از پایان جنگ هنوز دنبال کشف شهدا باشیم، گزارش زیر را بخوانید.
تفحص فقط مربوط به ایران نیست
طبق اعلام مجامع بینالمللی همچون کمیته بینالمللی صلیب سرخ اقدامات جمهوری اسلامی ایران از لحاظ کیفیت و کمیت آمار در طول ۴۴ سال گذشته در دنیا بینظیر و درخصوص پیگیری برای بازگرداندن مفقودان جنگ، عملکرد جمهوری اسلامی با کشف بیش از ۴۷۰۰۰ شهید و شناسایی بیش از ۳۵۰۰۰ شهید منحصربهفرد بوده است.
خارجیها کشتههای جنگشان را در مکانهای عمومی به خاک میسپارند؟
قاطبه کشورهای درگیر جنگ در دنیا نهتنها اجساد کشتههای جنگ خود را با احترام و تشریفات نظامی به کشورهای خود منتقل میکنند، بلکه آنها را در مهمترین مراکز شهری و دانشگاهی و نظامی خود به خاک میسپرند و همراه با ساخت و احداث یادمانهای باشکوه سربازان گمنام، آیینهای ویژهای را در طول سال برایشان برنامهریزی میکنند. بهعنوان نمونه میتوان از دانشگاههای تورنتو کانادا،کان فرانسه، برکلی اوهایو و آبراهام لینکلن آمریکا و برگزاری مراسم یادبود سرباز گمنام در کشورهای پاریس، روسیه، آمریکا، هنگکنگ، ارمنستان و بلاروس یاد کرد.
مهمتر از همه این موارد، خانوادههای چشمانتظاری هستند که هنوز منتظر شنیدن خبری از شهیدشان، شب را به صبح میرسانند. هر روز برایشان مثل شب عملیات است. فرزندشان را برای دفاع از اسلام و میهن به جبهه فرستادهاند و حالا کمترین کار این است که خبری از عزیزشان داشته باشند و این تکلیفی مهم برای حکومت اسلامی است که تا آخرین شهید را تفحص کند و به آغوش خانوادههایشان بازگرداند. رهبر معظم انقلاب نیز از گروههای تفحص شهدا خواستند تا بازگرداندن آخرین شهید این کار ادامه یابد.