• یکشنبه 23 دی 1403
  • الأحَد 12 رجب 1446
  • 2025 Jan 12
یکشنبه 23 دی 1403
کد مطلب : 246007
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pgNQQ
+
-

کاهش ‌ ساختمان‌های بحرانی پایتخت

وضعیت کنونی و چشم‌انداز آینده ایمنی و آتش‌نشانی تهران با حضور کارشناسان بررسی شد

گزارش
کاهش ‌ ساختمان‌های بحرانی پایتخت

فرخنده رفائی-روزنامه‌نگار

ارتقای ایمنی شهر تهران در سال‌های اخیر با جدیت بیشتری توسط مدیران شهری دنبال می‌شود. آمارها نشان می‌دهند در 2سال گذشته 61مکان بسیار پرخطر پایتخت با انجام اقدامات لازم، از فهرست اماکن بحرانی‌ خارج شده‌اند؛ تاجایی‌که به‌گفته کامران عبدولی، معاون پیشگیری و عملیات سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران، تعداد مکان‌های بحرانی تهران از 129مورد در سال 1401به 68مورد در حال حاضر کاهش یافته است. بخشی از این موفقیت با پیگیری راهکارهای قانونی، از مسیر فرهنگسازی، آموزش و برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی میسر شده است. چهارمین نشست «چشم‌انداز آینده ایمنی و آتش‌نشانی در شهر تهران» آخرین فعالیتی است که در راستای هدف تبدیل تهران به شهری ایمن‌تر انجام شد و برخی از صاحب‌نظران برای ایمنی پیشنهادهایی ارائه دادند.

تهران با بیشترین تعداد ایستگاه‌ آتش‌نشانی

قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران:
ساختار منسجمی برای ایمنی در کشور وجود ندارد؛ درحالی‌که در کشورهای دیگر دنیا این ساختار وجود دارد و این ناشی از ناترازی در حوزه ایمنی است‌. ما در بسیاری از بخش‌ها ناترازی ایمنی داریم و ریشه همه مشکلات در فرهنگسازی است. با اینکه تهران در میان پایتخت‌های دنیا بیشترین تعداد ایستگاه آتش‌نشانی را دارد و ۵۵‌هزار ماموریت در سال ۱۴۰۲ انجام شده، اما باز هم مشکلاتی در این زمینه داریم. همچنین اگر بودجه کشور را ورق بزنیم، متوجه می‌شویم که هیچ بخشی از بودجه‌ریزی ما معطوف به ایمنی نیست.

لزوم شناسایی بافت‌های پرخطر

غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی:

وجود ایستگاه‌های آتش‌نشانی در نزدیکی محل زندگی جزو شاخص‌هایی است که به شهروندان احساس راحتی و امنیت بیشتری می‌دهد. برعکس، قرارگیری در کنار اماکن پرخطر، مکان‌یابی نادرست اماکن پرخطر، دسترس‌پذیری بافت‌ها، مکان‌یابی ساختمان‌های بلند و تراکم ساختمان‌های ناایمن از عواملی است که باعث ایجاد بافت‌های پرخطر می‌شود. ما نیاز به ایجاد ضوابط و اصلاحاتی برای شناسایی بافت‌های پرخطر داریم و یکی از ضرورت‌ها این است که بافت‌های ناایمن را طبقه‌بندی و شناسایی کنیم.

 860آتش‌سوزی همزمان با وقوع زلزله شدید

بهروز بهنام، دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس دانشکده مهندسی:
 شهر تهران ۴ گسل اصلی دارد. یکی از خطرات ممکن همزمانی آتش‌سوزی با زلزله است. این اتفاق به دلایل مختلفی روی می‌دهد که ریشه در اتصالات برقی دارد. باید بتوانیم همزمان زلزله و آتش‌سوزی را مدل‌سازی‌ و در نهایت مسئله را مدیریت کنیم. ۱۴سناریو برای زلزله در تهران می‌توان درنظر گرفت. بررسی‌های انجام شده روی این سناریوها نشان می‌دهد درصورت بروز زلزله با ضریب بالا اگر انفجار در شبکه گاز نداشته باشیم ۸۶۰ آتش‌سوزی به‌صورت همزمان در شهر تهران خواهیم داشت.

 نگاه به آینده آتش‌نشانی تهران

رضا رحمت‌الله‌زاده، رئیس مرکز علمی ـ کاربردی آتش‌نشانی، ایمنی شهرداری:

درباره آینده آتش‌نشانی و ایمنی نمی‌توانیم تک‌بعدی نگاه کنیم. موضوعات متفاوتی آینده این شهر را در این حوزه می‌سازد. باید در آتش‌نشانی تهران سندی تهیه و براساس آن پیش‌بینی کنیم در 10سال آینده چه اتفاقاتی برای ما خواهد افتاد. در سازمان آتش‌نشانی پژوهش‌هایی در زمینه آینده‌نگاری آتش‌نشانی در شهر تهران انجام شده که طبق آن اقدامات اجرایی برنامه‌ریزی می‌شود. برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی می‌تواند گامی برای اتصال به دانشگاه، شرکت‌های دانش‌بنیان و محققان باشد.


 تمرکز بر پیشگیری و کاهش خطر در دوره ششم

مریم صادقیان، دبیر کمیته ایمنی شورای شهر:

مدیریت شهری تهران در حوزه ایمنی و آتش‌نشانی در ادوار مختلف تحولاتی داشته است. در دوره ششم پیشگیری، کاهش خطر و به‌کارگیری فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی مورد توجه قرار گرفت. نبود مدیریت یکپارچه ایمنی، نداشتن اعتبار کافی و نبود الزام قانونی مالکان به ایمن‌سازی، ازجمله مشکلات حوزه مدیریت بحران در کشور ماست. بازنگری نظام سازمانی ایمنی کشور، هوشمندسازی آتش‌نشانی و توجه به اقدامات پیشگیرانه ازجمله اقداماتی است که می‌تواند در بهبود وضعیت ایمنی اثرگذار باشد.


 لزوم پایش همه ساختمان‌ها

محمدحسین بوچانی، رئیس هیأت اندیشه‌ورز مؤسسه علمی-کاربردی شهرداری:

اگر در بخش آموزش شهروندی بسترهای آموزش فراهم نشود، در آینده بهره‌وری نخواهیم داشت. پیشگیری مهم‌تر از هرچیزی است و نکته‌ای که باید به آن بپردازیم این است که باتوجه به مقتضیات شهری و روستایی ایران، ابرمسائل حوزه ایمنی کدام است؟ متراکم‌سازی از یک‌سو و بلندمرتبه‌سازی‌ از سوی دیگر در حال گسترش است و برای پیشگیری از وقوع اتفاقات ناگوار، ساختمان‌ها همه باید توسط مدیریت بحران و آتش‌نشانی مانیتورینگ شوند.

68ساختمان بحرانی اکنون در تهران وجود دارد‌
۱۴سناریو برای زلزله در تهران می‌توان درنظر گرفت
۵۵‌ هزار مأموریت از سوی آتش‌نشانی پایتخت در سال ۱۴۰۲ انجام شده است‌





 

این خبر را به اشتراک بگذارید