• پنج شنبه 20 دی 1403
  • الْخَمِيس 9 رجب 1446
  • 2025 Jan 09
پنج شنبه 20 دی 1403
کد مطلب : 245771
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Q1oVM
+
-

حساب و کتاب افتخارآمیز شهر

بدهی 170همتی باقیمانده از دوره‌های قبل شهرداری تهران در این دوره به 75/5همت کاهش یافت

حساب و کتاب افتخارآمیز شهر

فرخنده رفائی-روزنامه‌نگار

بدهی‌های بانکی شهرداری تهران در 3/5سال اخیر به کمتر از نصف آن در ابتدای دوره ششم رسیده و این امر درخشان‌ترین دستاوردمالی  مدیران شهری پایتخت نه فقط در دوره ششم بلکه در یک دهه گذشته بوده است. بدهی‌هایی که در دوره‌ مدیران قبلی بدون یک ریال بازپرداخت، روی هم انباشته شده بود تا شهرداری تهران در وضعیت ورشکستگی و انفعال قرار گیرد، حالا پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به‌طور کامل تسویه شود. اما این تسویه حساب بزرگ چگونه ممکن شد؟

 تحویل مدیریت شهری با انبوهی از بدهی
علیرضا زاکانی 11شهریور1400 شهرداری تهران را در شرایطی تحویل گرفت که 170همت بدهی انباشته تعاملات این نهاد با سیستم بانکی را قفل کرده بود. تیم مالی شهرداری تهران بعد از این تاریخ با مجموعه‌ای از اقدامات حقوقی، تعامل با دولت و بانک‌ها و پرداخت‌های مالی، این بدهی‌ها را در مسیر تسویه قرار دادند.

تلاش برای کاهش قرض
 آخرین گزارش ارائه شده از سوی معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران حاکی از این است که بخش زیادی از این بدهی‌ها توافق یا تسویه‌ شده و مبلغ کل بدهی شهرداری به بانک‌ها به حدود 75/5همت رسیده است.

شکستن قفل تسهیلات بانکی
دراین میان شکستن قفل تسهیلات بانکی مهم‌ترین پیامد آغاز روند تسویه حساب‌ها بود. بانک‌ها با شهرداری توافق کردند تا سقف 100درصد بدهی‌های تسویه‌شده شهرداری، بابت تامین مالی پروژه‌های توسعه شهری و حمل‌ونقل عمومی اعتبار اختصاص دهند. تامین مالی بخشی از قرارداد خرید اتوبوس شهری از سازندگان داخلی حاصل این توافق بود.

 2پیامد مهم
آغاز روند تسویه بدهی‌ها که برخی 20سال جزو بدهی‌های غیرجاری شهرداری بود، 2پیامد بسیار مهم به‌دنبال داشت که ارزش کار بزرگ مدیران شهری این دوره را بیشتر کرد. اولی حذف مبالغ جریمه و وجه التزامی که به‌طور مستمر به بدهی‌ها افزوده می‌شد و دومی  باز شدن مسیر دریافت تسهیلات بانکی. رقم جریمه وجه التزامی که به‌دلیل عدم‌پرداخت بموقع تعهدات و سررسید شدن آنها به بدهی اضافه می‌شد، حدود 6درصد کل بدهی را تشکیل می‌دهد. این رقم فقط برای بدهی‌های شهرداری به بانک شهر حدود 5هزار میلیارد تومان بود.

ایجاد خزانه واحد
یکی از مهم‌ترین اقداماتی که با ایجاد انضباط مالی در شهرداری تهران زمینه‌ساز آغاز تسویه بدهی‌های بانکی این نهاد شد، ایجاد خزانه واحد بود. در دوره ششم مدیریت شهری، حدود 1200حساب بانکی سازمان‌ها و ادارات مختلف شهرداری تهران در قالب یک حساب، تحت عنوان خزانه واحد ادغام شد تا ضمن خروج شهرداری از تنش مالی، شفافیت مالی این نهاد را افزایش دهد.

مولدسازی اموال و دارایی‌ها
بخشی از بدهی‌های بانکی شهرداری تهران به‌صورت غیرنقد و با استفاده از مولدسازی املاک تسویه شد. در این دوره فروش ملک خام مطلقا ممنوع شد و مدیریت شهری با این رویکرد که املاک شهرداری جزو اموال شهر هستند، تمام آنها را در مسیر مولدسازی قرار داد که تسویه برخی حساب‌ها از این طریق اتفاق افتاد.

مشکلات تسویه بدهی‌های ارزی
بخشی از تسهیلات بانکی شهرداری تهران به‌صورت ارزی است که پیش‌بینی می ‌شد افزایش نرخ دلار بازپرداخت این بدهی‌ها را با مشکل مواجه کند ولی معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران این گمانه‌زنی را رد کرد  و عملکرد مدیریت شهری در این زمینه را شاهکار خواند.


شهرداری بدهی ارزی ندارد

لطف‌الله فروزنده، معاون مالی و اقتصاد شهری شهردارتهران: 
بزرگ‌ترین کاری که شهرداری تهران در زمینه تسویه‌حساب‌ها انجام داد، تسویه بدهی ارزی شهرداری با بانک تجارت بود که فاینانس کرده بودند و اگر این کار انجام نمی‌شد امروز باید این بدهی را با دلار 56هزار تومانی تسویه می‌کردیم. در حال حاضر بدهی ما به بانک شهر ریالی است و هیچ بدهی ارزی نداریم که تغییر نرخ ارز تأثیری بر میزان آن داشته باشد. کل بدهی ارزی شهرداری با نرخ ارز 28هزار تومانی تسویه شد.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید