کنترل خشم و پیشگیری از جرم
بررسی بسیاری از پروندههای نزاع و حتی قتل نشان میدهد نداشتن مهارتهای کنترل خشم یکی از مهمترین دلایل وقوع چنین حوادث تلخی است.
سمانه خطیبی، مسئول واحدمشاوره کلانتری ۱۶۰ خزانه در اینباره میگوید: نداشتن کنترل هیجان، خشم و تنفر نسبت به دنیای بیرون میتواند میزان سازگاری اجتماعی را در فرد کاهش دهد و پیامدهای تلخی بهدنبال داشته باشد.
او ادامه میدهد: افرادی که سازگاری اجتماعی دارند، علاوه بر جمعگرایی و سازگارشدن با شرایط، مسئولیتپذیر نیز هستند و استقلال فکری بالایی دارند.
خطیبی در ادامه میگوید: افراد سازگار در بیان اعتراضهای خود از شیوههای پرخاشگرانه استفاده نمیکنند و رفتار قاطعانه را جایگزین رفتارهای پرخاشگرانه میکنند. همچنین میزان اضطراب و ناامنی روانی در آنها شدید نیست و در مقابل تغییرات، انعطافپذیر هستند. معنای انعطافپذیری این نیست که افراد بینظر و بیعقیدهای هستند بلکه اهداف مشخص و واضحی برای خود دارند و قوانین موجود در جامعهای را که در آن زندگی میکنند در سطح کوچک و همینطور در سطح کلان میپذیرند. او اضافه میکند: سازگاری اجتماعی از دوران کودکی در خانوادهها شکل میگیرد و یادگیری قوانین اجتماعی، قوانین خانواده و رعایت آنها میتواند کمک کند تا فرد در بزرگسالی سازگارتر باشد و مهارتهای اجتماعی و تعامل با دیگران را به درستی یاد بگیرد. سازگاری اجتماعی بسیار به انسانها کمک میکند تا بتوانند در زندگیشان به تعامل با یکدیگر بپردازند و حتی مشکلات روزمره زندگی خود را نیز با این روش رفع کنند.