راهکارهای زیادی وجود دارد که نظارت بر استفاده از تکنولوژی از سوی کودکان را افزایش میدهد و منجر به کاهش آسیب در این گروه میشود. والدین آگاه میتوانند استفاده کودکانشان از فضای مجازی، تکنولوژی، گوشی موبایل و رایانه را محدود و با نظارت بیشتر، آن را به ظرفیتی مؤثر در ارتقای کیفیت آموزشی بدل کنند.
مراقب كوچولوها باشيد
سازمان جهانی بهداشت(WHO) توصیه میکند که زمان تماشای صفحه نمایش را برای کودکان محدود کنید. البته برای کودکان زیر 2سال، ممنوع است و برای سنین 2 تا 5سال هم بهتر است استفاده از این تجهیزات ممنوع باشد ولي در صورت ضرورت باید کمتر از یکساعت در روز باشد. تا 18سالگی هم بايد بر استفاده فرزندانتان از این فضا نظارت داشته باشيد.
استفاده فعال از فناوری
خانوادهها باید آگاه باشند که در دنیای فناوری امروز، کودکان توجه زیادی به تجهیزات الکترونیک دارند و نمیتوان این فرصت را از آنها گرفت اما بهتر است از این فناوری برای یادگیری فعال استفاده کنید(مثل برنامههای آموزشی). کودکان نباید به مصرفکننده غیرفعال گوشیها بدل شوند(مانند استفاده مداوم از بازیهای موبایلی).
ادغام فعاليت بدنی با فناوری
سازمان جهانی بهداشت تأکید میکند که فعالیت بدنی برای سلامت کودکان ضرورت دارد. میتوانید در گوشیهای موبایل از برنامههایی استفاده کنید که کودکان را تشویق به انجام فعالیتهای ورزشی میکنند. حتی بازیهای کنسولیاي هم وجود دارند که کودک برای انجام آنها، باید فعالیت کند و تشویق به حرکت میشود.
افزایش سواد دیجیتال
به کودکان یاد بدهید که نسبت به محتوایي که از بستر اینترنت میگیرند، حساس باشند؛ یعنی سراغ موضوعاتی بروند که سالم است و اطلاعات غلط در اختیار آنها قرار نميدهد. البته حواستان باشد که همین جستوجو و استفاده از محتوا هم باید با نظارت خود شما بهعنوان والدین صورت بگیرد چون فضای مجازی چارچوب و قاعده محتوایی ندارد.
آموزش سلامت
برنامههای مختلفی برای آموزش سلامت وجود دارند، مثل تغذیه سالم، آموزش مهارتهای زندگی، سلامت روان یا مدیریت استرس، این رویکرد میتواند بستر یادگیری در مورد سلامتی را جذاب، در دسترس و متناسب با سطح رشد کودکان کند. برخی از برنامهها هم بازخورد علاقهمندی کودکان را به والدین میدهند که آگاهی بيشتری از عادت هاي فرزندانشان داشته باشند.
قانون بیموبایلی
یکی از مهمترین قوانین درباره استفاده کودکان از موبایل یا تماشای صفحه نمایش، وضع قوانینی برای ساعات خواب و غذا خوردن است. این قانون را برای بهبود خواب و تشویق به افزایش تعامل با اعضای خانواده هنگام غذا خوردن وضع کنید؛ بهعنوان مثال یکساعت قبل از این زمانها، قانون «بدون صفحه» را اجرا کنید.
بازی فیزیکی بدون فناوری
سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند که کودکان حداقل یکساعت در روز فعالیت بدنی شدید تا متوسط داشته باشند. بازی باعث رشد حواس پنجگانه کودکان ميشود. بهتر است در صورت پاک بودن هوا، این بازیها در فضای باز و بدون فناوری انجام شود. بازی فیزیکی برای توسعه مهارتهای حرکتی، پرورش خلاقیت و حمایت از سلامت کلی بسیار مهم است.
فناوری در خدمت ارتباط
تماسهای ویدئویی با خانواده یا بازیهای مشترک آنلاین هم میتوانند یک راهکار فناورانه برای تقویت روابط اجتماعی باشند. یکی از مهمترین آسیبهای موبایل برای کودکان ایجاد احساس انزواست و بهتر است به کودکان یاد دهید که میتوانند ارتباطات اجتماعی مؤثر با افراد آشنا و اقوام داشته باشند. به آنها آموزش دهید که این ارتباط با غریبهها آسیبزاست.
فراهم کردن امکانات
برای جلوگیری از مشکلات بلندمدت مانند درد کمر و گردن، هنگام استفاده از موبایل یا تبلت، وضعیت قرار گرفتن صحیح بدن را به کودکان آموزش دهید؛ آنها را در جای مناسب بنشانید و برایشان میزهای مناسب با قدشان تهیه کنید که مجبور نباشند گوشی را روی پاهای خود نگه دارند و گردنشان را به سمت پایین خم کنند.
مشارکت والدین
زمان استفاده کودکان از تکنولوژی با آنها همراه شوید و بازیهای مشترک با آنها انجام دهید یا یک متحوا را با هم تماشا کنید. در نهایت هم برای کاهش استفاده، از کودک بخواهید که درباره آنچه مشاهده کرده برای شما توضیح دهد و مکالمه داشته باشید. این نظارت میتواند زمان استفاده از صفحه نمایش را کاهش دهد و منجر به استفاده از محتوای سالم شود.
كيفيت مهمتر از كميت
بهجای زمان صرفشده، روی نوع محتوایی که کودکان با استفاده از تکنولوژی در معرض آن هستند، تمرکز کنید. محتوای آموزشی با کیفیت بالا میتواند بر رشد شناختی كودكان تأثیر مثبت بگذارد. این مسئله بهمعنای اولویت دادن به تجربیات آموزشی است. به کودکان بگویید که هر لحظه از زمانی که در این فضا سپری میکنند باید منجر به خلاقیت و یادگیری بیشتر در آنها شود.
یکشنبه 16 دی 1403
کد مطلب :
245240
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/76EKr
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved