خروج یک روستا از بنبست
همه جمعیت روستای لنده زیر پوشش کمیته امداد امامخمینی ره خوزستان درآمدند
راحله عبدالحسینی-روزنامهنگار
همه جا صحبت از شوق بارش برف و بازیهای زمستانی است. در «لنده» اما در، بر این پاشنه نمیچرخد. لنده، روستایی سختگذر در مرز خوزستان و چهارمحال و بختیاری است که بارش نخستین برف زمستانی، ارتباط جمعیت 280نفری روستا را با اطراف قطع میکند. امکاناتی که در روزهای دیگر سال در حداقلترین شکل خود در این روستا وجود دارد، از دسترسی به آب پایدار گرفته تا گرمایش و بهداشت و درمان در روزهای سرد و برفی پاک از یاد میرود و فراموش میشود. به تازگی کمیته امداد امامخمینی(ره) خوزستان تمام اهالی روستا را تحت پوشش گرفته و با همراهی خیران اقلام ضروری و وسایل گرمایشی در اختیارشان قرار داده است.
روستا از دسترس خارج میشود
روستای لنده در مرز شهرستان دزپارت خوزستان و شهرستان اردل چهارمحال و بختیاری قرار دارد. تشابه اسمی این روستا با شهرستان لنده در کهگیلویه و بویراحمد بارها موجب شده است این روستا همچنان ناشناخته باقی بماند. از سوی دیگر، قرارگیری روستا در منطقهای سختگذر و کوهستانی موجب شده است که حتی طبیعتگردان هم از آغاز روزهای سرد تا اردیبهشت دور سفر به این روستا را خط بکشند؛ جادهای که به روستا میرسد، پر پیچ و خم و پر از خاک و سنگلاخ است. به گفته اهالی، نخستین بارش پاییزی، همه راههای دسترسی به روستا را میبندد و تا نیمه بهار سال آینده ارتباطی با شهرستان دزپارت نخواهند داشت. محمد مردانی، مدیر روابط عمومی کمیته امداد امامخمینی(ره) به همشهری میگوید: «معلم با موتور به روستا میآید و زمانی که انبوه برف زیاد شود، تنها مدرسه روستا هم تعطیل میشود. مهمترین مسئله روستای لنده راه ارتباطی است و بعد مسائل بهداشت و درمان و آب پایدار و سالم. هنوز هم اهالی روستا با همان شیوه سنتی از حیوانات اهلی برای رفت و آمد تا مسیر اصلی تردد میکنند. شرایط اورژانسی هم که باشد افراد باید خودشان را به جاده برسانند و از آنجا خودرو یا بالگرد اورژانس بیمار را به شهرستان دزپارت منتقل میکند. برای رسیدن به جاده هم دستکم 2ساعت زمان لازم است.»
خانههای سقف چوبی لنده که جمعیت 280نفری را در قالب 47خانوار در خود جای داده، از سنگ و گل ساخته شدهاند؛ خانههایی که بهدلیل سختی تهیه نفت برای چراغ فانوس یا بخاری، شبهای زمستان کماکان تاریک و سرد دارند و در پستوی خانه اقلام ضروری مثل آرد برای پخت نان برای 5 ماه ذخیره شده اشت.
در تکاپوی تامین آرد و نفت
چندی است همه اهالی روستای لنده زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان درآمدهاند؛ اتفاقی که نقطه آغازی برای امدادگران خوزستان و خیران تلقی میشود. جمال شیبه، مدیر کمیته امداد خوزستان به همشهری میگوید: «بعد از بازدید تکتک خانهها و احصای نیاز آنان به همه 60 دانشآموز روستا نوشتافزار و کیف اهدا شد. کمک هزینه درمان پیوند قرنیه چشم چپ پریسا، یکی از دختران دانشآموز نیز در دستور کار قرار گرفت.»
شیبه ادامه میدهد: «1200بسته معیشتی شامل اقلام غذایی و بهداشتی به خانوادههای لنده اهدا شد. در روزهای آتی نیز بخش دیگری از لوازم گرمایشی، بخاری نفتی، پتو، زیرانداز، فرش و دیگر اقلام مورد نیاز در اختیار خانوارهای این منطقه قرار میگیرد.»