تالار آینه
آینه تمام نمای ایران
در طراحی ویترینهای این تالار از آینه استفاده شده که همین موضوع باعث شده تا ویترینها بزرگتر از اندازه واقعیشان بهنظر برسند. از ویژگیهای این بخش، فضای نمایشگاهی آن است که به آثار شاخص هنرمندان، برگزاری نمایشگاههای مختلف صنایعدستی اقوام ایران و کارگاههای آموزش هنری اختصاص دارد.
ویترینهای این تالار شامل موارد زیر میشود:
تعلیم و تربیت: این ویترین به نمایش کتاب آرمانهای شهر اسلام از منظر قرآن میپردازد و به نقش مفاهیم دینی در نظام تربیتی ایرانی اسلامی میپردازد.
خلیجفارس: این ویترین به نمایش صنعت کشتیرانی، پتروشیمی و پیشرفتهایی که در این زمینه حاصل شده میپردازد.
محیطزیست: در این ویترین خاک به رنگ طلا طراحی شده و داخل غرفه، گونههای مختلف جانوری که در کشور وجود داشته قرارداده شده است.
فرهنگ و هنر: در این ویترین یک گوی از احادیث حضرت محمد(ص) قرار داده شده که بر آن نوشته «دانش در آسمان باشد مردانی از ایران بدان دست خواهند یافت»
بنای آزادی: در این غرفه ماکتی از میدان آزادی و نمای محیطی آن را مشاهده میکنید.
آب و زندگی: در این بخش ساختمانسازیهای مدرن، سد و سازههای پیشرفته و در کنار آنها کوه، درخت، رود و روشن و خاموش شدن چراغ بهعنوان سمبلی از روز و شب بهعنوان نماد زندگی قرار داده شده است.
ورزش: این ویترین مجموعه استادیوم آزادی را نشان میدهد. در سمت چپ روزشمار بازیهای المپیک سال1363 که قرار بود در تهران و استادیوم آزادی برگزار شود، حک شده است. مشعل المپیک و نقش و نگارهایی از اساطیر ایرانزمین هم در این قسمت قابل مشاهده است.
ایرانزمین: تندیس یا ماکتی از منشور کورش با عنوان منشور حقوق بشر در این ویترین قرار دارد.