• چهار شنبه 12 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 1 رجب 1446
  • 2025 Jan 01
یکشنبه 9 دی 1403
کد مطلب : 244602
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5YMr
+
-

پدربزرگ‌ها ماساژ می‌گیرند

جوان سبزواری بانی یک کار خیر متفاوت شده‌ است

گزارش
پدربزرگ‌ها ماساژ می‌گیرند

راحله عبدالحسینی-روزنامه‌نگار

چند روزی است در شبکه‌های مجازی سبزوار ویدئویی از جوان 28ساله اهل این شهرستان دست به‌دست می‌شود که دلجویی از سالمندان را روایت می‌کند، اما به شیوه‌ای متفاوت. ابوالفضل گُلمیشی به خانه سالمندان «پدر» در سبزوار سر می‌زند و برای پدربزرگ‌ها، رایگان ماساژتراپی انجام می‌دهد؛ کاری خیرخواهانه که گلمیشی آن را مسئولیت اجتماعی خود می‌داند و تمایل دارد با تخصص و دانش اش حال خوب را به آنان هدیه کند.

روستای شکسته‌بندها
سررشته این کار خیرخواهانه متفاوت را که بگیریم به روستای سوزنده در سبزوار می‌رسیم؛ روستایی که به‌ گفته ابوالفضل گلمیشی به روستای شکسته‌بندها معروف بود. او از یک تجربه الهام‌بخش اینطور تعریف می‌کند: «در هر خانه‌ یک شکسته‌بند ماهر بود. از روستاها و شهرهای اطراف برای مداوا به سوزنده می‌آمدند. من هم در خانه پدربزرگ خود بارها می‌دیدم که چطور مچ شکسته یا کتف در رفته جا می‌افتد. دستان پرمهر شکسته‌بندها را می‌دیدم که مرهم می‌گذاشت و بعد هم دعای خیر بود و پدربیامرزی.» گلمیشی با داستان‌های ریز و درشت دوران کودکی در حافظه، تحصیلاتش را در رشته حقوق ادامه می‌دهد. روزگار، سربازی او را به تهران می‌اندازد و بعد هم فرصتی فراهم می‌شود تا در رشته مورد علاقه‌اش تحصیل کند. می‌گوید: «طب سنتی را به‌صورت آکادمیک خواندم و بعد هم ماساژ. مدرک ماساژتراپی را از فدراسیون پزشکی ورزشی گرفتم و به نوعی به شغل آبا و اجدادی خودم بازگشتم.»

از کهریزک تهران تا سبزوار

«بخت با من یار بود که با تعدادی ماساژتراپیست آشنا شدم و با آنها به مؤسسه نگهداری از سالمندان و معلولان کهریزک تهران می‌رفتیم.»
باب آشنایی گلمیشی با کار خیر اینگونه باز شد. او ادامه می‌دهد: «وقتی دیدم مهارت من می‌تواند درد سالمندان را کم کند، تصمیم گرفتم این کار خیر را در سبزوار هم دنبال کنم.»  حالا پدربزرگ‌های مرکز نگهداری از سالمندان در سبزوار منتظر او هستند. گلمیشی می‌گوید: «یک جمله از درد خودشان می‌گویند و یک جمله هم دعا می‌کنند.»

همدلی با معلولان

او درباره اینکه نخستین ماساژتراپیست سبزواری است که کار خیرخواهانه‌ای را به این شکل انجام داده، می‌گوید: «هدف من فقط فرهنگسازی است. با هر تخصصی می‌توانیم به همنوع خودمان کمک کنیم. به قول یکی از استادانم هر کاری برای خودش خمس و زکاتی دارد. من این جمله را هیچ وقت فراموش نکرده‌ام. حالا هم دین خودم را ادا می‌کنم.»  هزینه‌های بالای ماساژتراپی سبب می‌شود تا بسیاری از افراد، دور این نوع خدمات سلامتی را خط قرمز بکشند. گلمیشی می‌گوید: «هر بار که به مرکز نگهداری از سالمندان در سبزوار می‌روم برای 40 تا 50نفر ماساژتراپی انجام می‌دهم. بیشترشان آرتروز، درد عضلانی و برخی زخم بستر دارند. ماساژتراپی برای آنان حتما باید از سوی متخصص انجام شود. من برای ماساژتراپیست‌ها هم آموزش‌های تخصصی را رایگان ارائه می‌دهم.»  گلمیشی قصد دارد ادامه فعالیت خیرخواهانه خود را به مراکز نگهداری از معلولان هم ببرد.

سرای پدر
سرای سالمندان «پدر» در سبزوار زیرمجموعه مؤسسه خیریه ابوالفضل‌العباس(ع) است که در سال 1382به همت حاج عباس صالح‌آبادی در زمینی به مساحت 3هکتار کلنگ‌زنی و در سال1389افتتاح شد
در این مرکز 90 سالمند آقا‌نگهداری می‌شوند که 75درصد آنان بی‌سرپرست هستند
 30درصد هزینه‌های این مرکز از سوی بهزیستی و مابقی از سوی خیران تامین می‌شود 


 

این خبر را به اشتراک بگذارید